Een paar maanden geleden werd er al bekendgemaakt dat een dataminer wellicht een grote hint over de vierde generatie Pokémon had gevonden. Een bekende dataminer had een code voor Gen 4 gevonden. Er werd toen al gespeculeerd wanneer de nieuwe Pokémon zouden verschijnen.

De geruchten hadden het over eind augustus, maar dit bleek niet waar te zijn toen er geen update werd vrijgegeven. Vanaf dat moment werd er steeds gespeculeerd over de dag dat de vierde generatie zou uitkomen. Meerdere geruchten en enkele weken wachten, bracht ons dan eindelijk Gen 4.

Het Pokémon GO team kondigde de vierde generatie Pokémon aan op Twitter.

Wat brengt Pokémon GO Gen 4 nog meer met zich mee?

De vierde generatie van Pokémon voegt een hoop aan Pokémon GO toe. Zo zijn er een paar Raid bazen toegevoegd aan de game. Dit zijn Bidoof, Kricketot, Buneary en Shinx uit de vierde generatie. Tot nu toe behoren deze vier Pokémon nog tot tier 1. Of de legendarische Pokémon via Raids beschikbaar worden gesteld, is nog maar de vraag.

Maar er is veel meer toegevoegd aan de game! Zo kun je straks alle Pokémon uit Gen 4 vangen. Wacht je al een tijdje op één van de te gekke Sinnoh starter Pokémon of een andere Gen 4 Pokémon? Dan is dit de kans om ze toe te voegen aan je team!