Point of Interest: His Dark Materials lijkt bijna echt

Article
woensdag, 05 juni 2024 om 16:00
his dark materials 5f1610460721
His Dark Materials is niet de titaan die sommige andere Britse fantasy-boeken zijn geworden. Maar er is een trouwe schare fans en een serie van de BBC en HBO wist de reeks toch weer even onder de aandacht te brengen. Een belangrijke locatie uit de serie kun je gewoon in onze echte wereld vinden.
Wanneer je His Dark Materials leest, hoef je niet ver te komen in het eerste boek om te merken dat het Oxford in dit boek niet het Oxford is uit onze wereld. Het ligt op dezelfde plek, maar er zijn allerlei details die toch even anders zijn. Niet in de laatste plaats het feit dat iedereen vergezeld wordt door een zogeheten Daemon, die gedaante geeft aan hun ziel.
His Dark Materials - Seizoen 1 (Blu-ray) Image
His Dark Materials - Seizoen 1 (Blu-ray)
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.
Maar ondanks dat er de nodige verschillen zijn, is er ook veel hetzelfde in het Oxford van His Dark Materials. Tegen het einde van de trilogie wordt een bankje in de botanische tuin bijvoorbeeld erg belangrijk. Dat bankje staat er echt en is een kleine hotspot voor fans.

Een bankje in twee werelden

Het gaat om een bankje waarop de twee hoofdpersonen, Lyra en Will, afscheid van elkaar nemen. Ze komen niet uit dezelfde wereld en kunnen elkaar niet blijven zien. Maar een specifiek bankje in de botanische tuin bestaat zowel in de wereld van Lyra als in de wereld van Will. Daar zullen ze één keer per jaar op gaan zitten om elkaars aanwezigheid te voelen.
Het heeft niet lang geduurd voordat fans doorhadden welk bankje dat moest zijn. Al jaren is er één bankje in de Lower Garden waar de namen van Will en Lyra herhaaldelijk in zijn gekerfd, net als de namen van hun Daemons. Wat dat tot ergernis van de botanische tuin? Misschien, maar inmiddels is het omarmd en staat er zelfs in de brochure dat het bankje van His Dark Materials in de tuin staat.

His Dark Materials hotspot niet meer te missen

Je hoeft trouwens niet meer elk bankje te bestuderen om te zien of er namen van His Dark Materials in gekerfd staan. Het is namelijk sinds 2019 vrij lastig over het hoofd te zien. In juni van dat jaar, een paar maanden voordat de tv-serie van His Dark Materials begon, werd er namelijk een standbeeld onthuld dat achter het bankje staat.
Dat standbeeld beeldt drie Daemons uit: een marter, een kat en een raaf. De marter en de kat zijn de vormen die de Daemons van Lyra en Will uiteindelijk aannemen. De raaf is de Daemon van schrijver Philip Pullman, of in ieder geval, de vogel waarvan de auteur denkt dat het zijn Daemon zou zijn.

Populair Nieuws