PlayStation VR Accessoires - Het ideale starterspakket

Article
vrijdag, 11 november 2016 om 11:05
xgn google image
Stel je hebt een dure PlayStation VR gekocht, dan wil je niet alleen heel zuinig zijn op de bril, maar ook te allen tijde optimaal kunnen genieten wanneer je hem gebruikt. Gelukkig heeft Bigben daar een oplossing voor; namelijk een VR Starterspack met allerlei handige PlayStation VR accessoires.
Wanneer je hebt besloten om 400 euro neer te tellen voor de bril die je in de virtuele wereld van Sony brengt, dan wil je toch zeker wel dat deze zo lang mogelijk optimaal mee gaat. Het is immers zonde wanneer de bril stuk gaat omdat het los op je bureau rondslingert, of omdat om dezelfde reden de lenzen beschadigd raken.
Ook de vele kabels die bijgesloten zijn bij de PlayStation VR kunnen voor problemen zorgen. Maar gelukkig is er voor dit alles een oplossing, in de vorm van een starterspakket inclusief camerastandaard, kabelsclips, lenzenbeschermhoes, schoonmaakvloeistof en meerdere schoonmaakdoekjes voor zowel de lenzen als de bril zelf.
100606

De PlayStation camerastandaard

Van alle producten die meegeleverd worden met het starterspakket van Bigben is de camerastandaard misschien wel de meest essentiële. Met deze standaard voor bovenop je tv wordt het een stuk eenvoudiger om de PlayStation camera recht bovenop je tv te plaatsen. Waar dit zonder deze accessoire voor een hoop gepiel zorgt met plakkertjes die niet werken, omdat de tv's van tegenwoordig te plat zijn om de camera er netjes bovenop te bevestigen. Met deze standaard is dat probleem in ieder geval snel uit de wereld geholpen.
1481122841 100607

Veilig gamen

Een ander probleem waar je met de PlayStation VR ongetwijfeld tegenaan zult lopen is de grote hoeveelheid kabels die er rondslingert als alles eenmaal aangesloten is. Van deze kabels lopen er ook enkele naar je headset waarbij deze, afhankelijk van je afstand en positie ten opzichte van je scherm, voor je langs lopen. Zo wil het gebeuren dat je verstrengeld raakt als je druk met je move controllers aan het bewegen bent tijdens een game.
Om problemen te voorkomen, heeft Bigben twee speciale kabelclips in het starterspakket gestopt. Door deze te gebruiken, kan je vrij eenvoudig de kabel die van de PlayStation naar je headset loopt aan je trui of shirt bevestigen zodat deze niet langer voor je langs loopt en in de weg zit. Dit zorgt er voor dat je vrijuit kunt bewegen zonder daarbij op hoeft te passen dat je in de knoop raakt.
100608

Altijd schoon

Wanneer je de bril gebruikt, zul je merken dat na verloop van tijd de lenzen wat viezig worden omdat je per ongeluk met je vingers de lens raakt of door je wimpers die er langs vegen. Om de lens weer tiptop in orde te maken, zit er schoonmaakvloeistof en een standaard brillendoekje bijgeleverd. Hiermee veeg je de lenzen van de VR-bril in één veeg schoon en kan je weer verder met je avontuur.
Natuurlijk wil je de wereld van virtual reality ook wel eens aan anderen laten zien, of je deelt de VR-bril sowieso met een iemand anders. Dan is het wel zo prettig dat de bril van de binnenkant goed schoongemaakt is vanuit een hygiënisch oogpunt. Doordat de bril volledig afgesloten is, kan het zijn dat je enigszins gaat zweten en het is dan niet zo'n prettige gedachte dat de volgende gebruiker de bril in die staat op zijn of haar hoofd moet zetten. Maar ook hieraan is gedacht en daarom zijn er vijf schoonmaakdoekjes in in het pakket bijgeleverd zodat je bril binnen no-time weer schoon is voor een volgend gebruik.
100609

Netjes opgeborgen

Als je de bril dan toch even niet gebruikt, dan wil je wel dat deze netjes opgeborgen wordt zodat er niets mee kan gebeuren. Het is natuurlijk zonde om een bril van 400 euro rond te laten slingeren op een bureau. De bril kan kapot gaan, maar ook de lenzen kunnen beschadigd raken doordat er vuil op komt. Met de lensbeschermhoes voorkom je dit laatste in ieder geval, door deze na gebruik op de lens te klikken.
De VR-bril zelf kan je dan mooi aan de design standaard hangen van Bigben. Deze standaard licht door middel van LED blauw op, wat voor een mooi zicht zorgt als je de bril niet gebruikt. Buiten het feit dat het er wel geinig uitziet, is de functie ervan natuurlijk veel belangrijker en dat is dat de bril netjes opgeborgen hangt. Al blijft de spaghetti van draden nog altijd wel een struikelblok ondanks dat je deze op kan rollen om de voet van de standaard. Je zou het zelfs onder de standaard weg moeten kunnen stoppen, maar daarvoor is het simpelweg te veel draad en werk voor om dit te doen.
100610

PlayStation VR Accessoires - Musthaves

Hoewel de PlayStation VR Accessoires uit het starterspack niet heel spannend zijn, zijn ze wel ontzettend functioneel en essentieel. De camerastandaard is een groot gemis bij de aankoop van de PlayStation VR zelf, dus een fijne toevoeging. En ook alle schoonmaakspullen zijn belangrijk om je bril in perfecte conditie te houden.
De design standaard voor je PlayStation VR is in die zin iets meer misbaar, zeker omdat het wat prijzig is, maar evengoed ontzettend prettig om te hebben. Buiten het feit dat het blauwe licht van de standaard het een leuk aangezicht geeft, is het ook prettig dat je bril stevig weggehangen is en deze niet ergens weggemoffeld op het bureau ligt. Zeker een fijne gedachte wanneer je bedenkt dat de bril veel geld heeft gekost.
Het PlayStation VR Starterspakket is voor 22 euro te koop. De speciale PlayStation VR design standaard kost je 40 euro.

Populair Nieuws