Fantastic Beasts and Where to Find Them trailers - Wat te verwachten

  We hebben alle Fantastic Beasts and Where to Find Them trailers bekeken en de belangrijkste verwachtingen voor de film verzameld op basis van wat er te zien is in de trailers. Lees snel verder, maar pas op, als je de trailers nog niet gezien hebt kunnen er wel eens spoilers tussen zitten!

  Harry Potter fans wereldwijd staan al meer dan vijf jaar te popelen om nieuw materiaal van J.K. Rowling te zien op het witte doek. De magische wereld van tovenaars, dreuzels (of niemagies), draken en andere fabeldieren spreekt tot de verbeelding van veel bioscoopgangers en de franchise is niet voor niets zo populair.

  J.K. Rowlings fantastiewereld blijkt het zowel in de boeken als op film fantastisch te doen. En met de nieuw gelanceerde Fantastic Beasts franchise kunnen we de komende jaren nog volop genieten van deze wereld. Nu de film steeds dichterbij komt hebben we kunnen genieten van een aantal toffe Fantastic Beast and Where to Find Them trailers. Daardoor wordt steeds meer duidelijk over de filmbewerking van het boek.

  Fantastic Beast and Where to Find Them is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling, dat in het Nederlands "Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden" heet. In het boek worden door de fictieve schrijver en magie-zoöloog Newt Scamander de geschiedenis van de magie-zoölogie en magische dieren van over heel de wereld beschreven. Het boek komt ook in de Harry Potter boeken voor, waar het één van Harry's lesboeken is.

  Fantastic Beast and Where to Find Them trailers verwachtingen

  De film laat J.K. Rowling debuteren als scriptschrijver. Uit de verschillende Fantastic Beast and Where to Find Them trailers kan al opgemaakt worden dat het hier niet gaat om een letterlijke verfilming van het boek, maar om een geheel nieuw verhaal.

  In de hoofdrol zien we Eddie Redmayne als Newt Scamander, de schrijver van het boek. Fantastic Beasts and Where to Find Them gaat het eerste deel uit een reeks van vijf films worden en introduceert de magische wereld zoals die in de Verenigde Staten is.

  Lees snel verder voor de belangrijkste verwachtingen uit de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers!

  Het Noord-Amerikaanse magieklimaat verschilt enorm van het Britse

  In de Harry Potter franchise moesten we het grotendeels doen met de Britse magische wereld. Op een aantal verwijzingen naar Durmstrang en Beauxbatons na, zien en horen we weinig van het gedeelte van het Harry Potter universum buiten Groot-Brittanië.

  In aanloop naar de film heeft J.K. Rowling bekendgemaakt dat ook in Noord-Amerika een bruisende magische gemeenschap bestaat. Zoals ook op Pottermore beschreven bestaan er naast de drie bekende scholen in Europa overal op de wereld scholen voor tovenaars en heksen. Ilvermorny is er daar één van, de Noord-Amerikaanse versie van Zweinstein, als het ware.

  Het leven voor tovenaars ziet er in Amerika wel een stuk anders uit. Zoals ook al in de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers te zien is, gaan tovenaars en niemagies, zoals dreuzels hier genoemd worden, anders met elkaar om. Waar de dreuzels in Europa gezien kunnen worden als makke schapen die makkelijk voor de gek te houden zijn, zijn de niemagies in Amerika een stuk gevaarlijker.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  Oja, en ook Donald Trump is van de partij! Nou ja, niet echt natuurlijk, maar Mary Lou, het karakter dat door Samantha Morton gespeeld wordt, lijkt wel verdacht veel op de nieuwe president van de Verenigde Staten, inclusief demagogische trekjes. De leider van de New Salem Philanthropic Society zet namelijk alles op alles om de inwoners van New York er van te overtuigen dat de stad bedreigd wordt door sinistere onzichtbare magische krachten.

  De verwijzing naar Salem is dan ook niet geheel onterecht, aangezien dit Amerikaanse stadje bekend staat om de gruweldaden die hier zijn gepleegd tegen vermeende heksen. De Verenigde Staten, zoals we ze zien in de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers, zijn verdeeld. Men staat hier pal tegenover elkaar en niemand is bereid naar de ander te luisteren.

  Héél veel fabeldieren

  Fantastic Beasts and Where to Find Them volgt het verhaal van een magie-zoöloog, dus het is niet verrassend dat we een groot aantal verschillende fabeldieren tegen gaan komen in de film. Newt Scamander verschijnt namelijk in New York met een koffer vol fabeldieren. Als deze ontsnappen levert dat de nodige problemen op.

  Deze fabeldieren spelen, zoals we in de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers kunnen zien, een belangrijke rol in de film. Ze vormen namelijk niet alleen voor de magische wereld een probleem, maar wakkeren de conflicten tussen de niegamies en tovenaars ook flink aan. In de eerste Fantastic Beast and Where to Find Them trailers werd er nog niet zo veel getoond van al die "fantastic beasts", maar geen paniek, de laatste Fantastic Beast and Where to Find Them trailer maakt dat allemaal goed.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  Beesten die we in de verschillende Fantastic Beast and Where to Find Them trailers hebben kunnen zien, zijn onder andere de Niffler, een soort mol die gek is op glimmende dingen en de Bowtruckle, een plantachtig wezentje dat erg goed blijkt te zijn in het openen van sloten.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  Deze twee wezens zien er gaaf uit, maar leveren vooralsnog geen grote problemen op. De Thunderbird daarentegen wel. Deze gigantische vogel, die zijn oorsprong vindt in de droge woestijn van Arizona, heeft wel iets weg van een Hippogrief, minus het paardenlichaam dan.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  Verder kunnen we nog fabeldieren als de Swooping Evil, die in staat is het brein uit het hoofd van zijn slachtoffer te zuigen, de Demiguise een primaatachtig wezentje dat onzichtbaar kan worden en de Occamy, een soort kruising tussen een vogel en een slang. De jongen van dit wezen komen uit eieren van puur zilver, die een fortuin waard zijn.

  Een wereld in een koffer

  Newt Scamender's koffer neemt in de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers een belangrijke plaats in. Dit is waar hij zijn fabeldieren in bewaart en zoals we kunnen zien in de trailers, bevindt er zich een hele wereld in zijn koffer. Samen met de niemagie Jacob Kowalski betreed hij deze wereld en we kunnen verwachten dat de twee hier grootse avonturen gaan beleven.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailers

  De wereld in Newt Scamender's koffer ziet er geweldig uit en hopelijk zullen we nog veel meer gaan zien in de film. De beelden uit de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers smaken in ieder geval naar meer en maken ons nieuwsgierig naar wat we gaan zien in deze wonderbaarlijke wereld!

  Niemagies versus tovenaars

  Een belangrijk onderdeel van de film is de rivaliteit tussen niemagies en tovenaars in de Verenigde Staten. Zoals we eerder al schreven zijn de niemagies van Noord-Amerika een stuk gevaarlijker dan hun Britse tegenhangers. Vooral de New Salem Philanthropic Society vormt een groot gevaar voor onze magische vrienden in Amerika. De haat van deze groepering tegenover tovenaars reikt zelfs zo ver, dat ze oproepen tot een tweede Salem.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  In de Fantastic Beast and Where to Find Them trailers is te zien hoe tovenaars en niemagie politieagenten tegenover elkaar staan in een heuse standoff. Dat gaat er allemaal een stuk heftiger aan toe daar in het land of the free! Zelfs Seraphina Picquery, het hoofd van de Amerikaanse tovenaarsgemeenschap, lijkt zich zorgen te maken wanneer ze Newt vertelt over het conflict dat gaande is. De komst van de magie-zoöloog lijkt dan ook de vonk die het vuur doet overslaan.

  We kunnen in Fantastic Beasts and Where To Find Them een grote oorlog verwachten tussen de wereld van magie en de wereld van de Niemagies. De problemen met Newt's ontsnapte dieren lijkt dit probleem ook niet bepaald kleiner te maken. En alsof dat nog niet genoeg was, is er nog een veel groter probleem op komst...

  Eindelijk meer Grindelwald

  Eén van de meest iconische kwaadaardige tovenaren uit het Harry Potter universum doet namelijk zijn intrede. Gellert Grindelwald is een naam die fans van de franchise niet onbekend in de oren klinkt. Deze tovenaar was namelijk verantwoordelijk voor een groot aantal gruweldaden in zijn zoektocht naar de relieken van de dood. Hoewel hij ooit een goede vriend van Perkamentus was, groeiden de twee uit elkaar door hun sterk conflicterende wereldbeelden en idealen.

  Fantastic Beast and Where to find Them trailer

  Ver voordat Harry Potter de Elder Wand, één van de drie relieken van de dood, in zijn bezit kreeg was deze in handen van Grindelwald. Verwacht dus een verschijning te gaan zien van 's werelds krachtigste toverstok. Of dat al in de eerste film zal zijn, of pas later in de franchise, is onbekend, maar dat Grindelwald een belangrijke rol gaat spelen mag duidelijk zijn.

  Verder is het interessant om te vermelden dat de rol van Grindelwald in het tweede deel volgens gelekte informatie vertolkt gaat worden door niemand minder dan Johnny Depp. Wellicht zien we deze veelzijdige acteur het dan opnemen tegen zijn grote rivaal Albus Perkamentus.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.