PlayStation Store Update - Watch Dogs & Borderlands 2

Article
door Wouter
donderdag, 29 mei 2014 om 10:31
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
We zijn al weer aangekomen bij de laatste PlayStation Store update van mei en zoals jullie hoogstwaarschijnlijk wel weten, wordt de maand knallend afgesloten. Het langverwachte Watch Dogs is vanaf deze week namelijk beschikbaar voor onder andere de PlayStation 4 en 3.
Voor de mensen die wat krapper bij kas zitten, maar wel op zoek zijn naar wat nieuw vertier, is er Ace Combat Infinity. Het nieuwste deel in de bekende Ace Combat serie dat bovendien geheel gratis speelbaar is. De PlayStation Vita grijpt deze week ook niet bepaald naast het net. Voor de handheld is het tijd om het populaire Borderlands 2 te omarmen in de vorm van een port die geheel geoptimaliseerd is voor de Vita.

Watch Dogs (€69,99) (PS4, PS3)

Het heeft even geduurd. Ubisofts nieuwe IP Watch Dogs stond aanvankelijk in de planning voor het einde van vorige jaar, maar die releasedatum werd al snel naar 27 mei verplaatst. De fans moesten dus wat langer wachten, maar aan onze recensie te zien was Watch Dogs het wachten meer dan waard.
In Watch Dogs kruip je in de huid van Aiden Pearce. Met zijn sjaal en pet op gaat hij het gevecht aan met allerlei grote organisaties, maar zijn voornaamste wapen is niet het bekende pistool. Nee, hij gebruikt zijn talenten als hacker om zich van vijanden te ontdoen en zichzelf uit benarde situaties te redden.
Vanwege deze hackvaardigheden wordt de stad Chicago waar het spel zich afspeelt een interactieve speeltuin. Je krijgt de controle over alles dat elektronisch is, van een simpele garagedeur tot aan alle verkeerslichten. Alleen door hier creatief mee om te gaan kun je de vijanden van je afschudden en zelf natuurlijk ook gemakkelijk een aantal misdaden uitvoeren.

Ace Combat Infinity (Gratis) (PS3)

Ace Combat is absoluut geen kleine speler op het gebied van straaljagergames. Verwacht van de nieuwste game in de serie, Ace Combat Infinity, dan ook geen alledaagse free-to-play game. Voor de prijs van nul euro krijg je namelijk veel meer dan alleen een simpele multiplayer modus. Er zit bijvoorbeeld ook een singleplayer in voor de mensen die alles liever wat meer op hun gemakje doen.
Ook is er een co-op modus waarin je met teams van vier strijdt tegen allerlei gevaren in het luchtruim. Of het nou andere spelers of computer gestuurde vijanden zijn. Voor de mensen die hun liefde voor de snelle vliegtuigen naar een nog hoger niveau willen brengen is er ook een customisation modus. Hierin kun je jouw eigen vliegtuig ontwerpen, van een likje verf tot aan de zware kanonnen en geweren. Door veel te spelen ontgrendel je punten die je kunt gebruiken voor de bouw van jouw eigen straaljager.

Borderlands 2 (€24,99) (Vita)

De Borderlands serie is inmiddels zo bekend dat er geen introductie nodig is. De succesvolle franchise van ontwikkelaar Gearbox Software plaatst spelers op de gevaarlijke planeet Pandora, waar ze het op moeten nemen tegen alle gevaren die de planeet te bieden heeft.
Deze setting was voldoende om twee populaire games af te leveren, waarvan de meest recente deze week ook zijn weg naar de PlayStation Vita vindt. Borderlands 2 is een first-person shooter met enkele role-playing elementen. Zo hebben jij en alle vijanden een level, kun je wisselen tussen verschillende kledingstukken en wapens en zijn er bergen met buit te vinden. Maar dan ook echt bergen met buit. Volgens Gearbox Software zijn het om precies te zijn 870 gazillion wapens.
Dat waren de hoogtepunten van deze week. Voor het volledige overzicht met alle nieuwe releases kun je terecht op het PlayStation Blog.

Populair Nieuws