PlayStation Store Update - The Wolf Among Us & LEGO The Hobbit

Article
door Wouter
donderdag, 10 april 2014 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Je waant je deze week in een grimmig sprookje op de PlayStation 3, want er is een nieuwe aflevering beschikbaar voor het magische The Wolf Among Us. De nieuwste serie van ontwikkelaar Telltale Games was vanaf het begin al een groot succes, waardoor veel mensen ongetwijfeld uitkijken naar de derde aflevering van het verhaal. Een andere grote release deze week is die van LEGO The Hobbit voor alle platformen. Nadat eerst de Lord of the Rings zich leende voor de franchise, kon je er natuurlijk op wachten dat ook Bilbo Baggins zich tot de bekende bouwsteentjes zou wenden. Als laatste wordt de PlayStation 4 ook versterkt met een nieuwe titel in de vorm van Strike Suit Zero: Director's Cut. Een game die zich afspeelt in de ruimte en waar grootschalige luchtgevechten centraal staan.

LEGO The Hobbit (PS4 €59,99) (PS3 €49,99) (Vita €39,99)

Als er één franchise is die veel is uitgemelkt, dan is het wel LEGO. Vooral de laatste tijd laat Warner Bros. er geen gras over groeien met games van LEGO The Movie en Marvel Super Heroes en sinds deze week dus ook The Hobbit. Maar is dat erg? Eigenlijk niet, iedereen die bekend is met de games omtrent de bouwsteentjes weet dat je altijd flink wat humor en veel plezier tegemoet gaat. Met LEGO The Hobbit zal dit niet anders zijn. Deze game volgt het verhaal van de eerste twee films: An Unexpected Journey en The Desolation of Smaug, en bevat weer alle typische LEGO-kenmerken. Van de originele stemgeluiden uit de film tot aan de eindeloze voorraad bouwstenen die je voor alles en nog wat kunt gebruiken. Verwacht binnenkort de recensie hier op XGN.

The Wolf Among Us – Episode 3: A Crooked Mile (€4,99) (PS3)

Telltale Games is inmiddels een waar begrip geworden in de game-industrie met zijn bekende hoofdstukkenstructuur. In plaats van een game in één keer uit te brengen, gebeurt dit door middel van een serie van vijf hoofdstukken. The Wolf Among Us is sinds vandaag beland bij zijn derde hoofdstuk en gaat over de eenzame sheriff Bigby Wolf. Het spel is gebaseerd op de Fables stripboekenserie en bevat alle bekende sprookjesfiguren, maar vertoont deze in een modern en realistischer jasje. De sherrif is in dit geval te vergelijken met de Grote Boze Wolf. In deze aflevering vindt de sheriff nieuw bewijs dat leidt tot de identiteit van de moordenaar achter een gruwelijke misdaad. Maar naast deze moordenaar zullen we ook een duistere kant van Bigby zien, wanneer hij zijn ware vorm als wolf laat zien. Voor de fans is het zeker het lange wachten waard.

Strike Suit Zero: Director's Cut (€17,99) (PS4)

In Strike Suit Zero verruil je het veilige luchtruim van de aarde voor de verre uithoeken van het heelal. De mensheid is begonnen met het koloniseren van andere planeten wat er uiteindelijk toe leidt dat deze kolonies zich willen afscheiden van de aarde. Dit zorgt voor hoge spanningen en een oorlog is dan ook onvermijdelijk. Dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg, want het zorgt ervoor dat wij in de meest geavanceerde ruimteschepen kunnen rondvliegen in grootschalige ruimtegevechten. Zet de jacht in op vijanden, maak gebruik van verschillende wapensystemen en als je je echt heer en meester wilt voelen, transformeer je jouw schip voor een korte periode in een kontschoppende robot. Het kon allemaal in 2013 al op de PC, maar nu ook op de PlayStation 4 met mooiere graphics, betere besturing en meer missies.
Dat waren de hoogtepunten van deze week. Op de PlayStation Blog kun je lezen wat er allemaal nog meer aan de virtuele winkel is toegevoegd.