PlayStation Store Update - Far Cry 3: Blood Dragon & Hitman: Absolution

Article
door Wouter
donderdag, 02 mei 2013 om 10:58
xgn google image
Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hier!
Deze week wordt er een oud sciencefiction script van het stof ontdaan voor Far Cry 3: Blood Dragon. Een game die schaamteloos rondstrooit met vloekende neonletters, foute uitspraken en cyborgs. Het resultaat: een titel die zo fout is dat het weer leuk moet worden. Een andere topper van deze update is Hitman: Absolution die voor de mensen met een PlayStation Plus abonnement geheel gratis is. Dat en meer vind je deze week terug.
Far Cry 3: Blood Dragon (€14,99)
Sommigen zullen zich vast nog wel herinneren hoe de klassieke sciencefiction films in elkaar steken. Een slecht verhaal met een nog foutere actieheld in de hoofdrol. Hoewel dit vroeger altijd veel indruk maakte zijn deze verhalen tegenwoordig om te lachen. Vandaar dat Ubisoft denkt de hoofdprijs te hebben door dit concept te combineren met het recente Far Cry 3. Hieruit is de standalone uitbreiding Far Cry 3: Blood Dragon ontstaan, waarin de cyber commando Rex Colt een leger aan cyborgs moet stoppen om zo uiteindelijk het hart van de dame in nood te winnen. Een titel die alles uit de kast probeert te halen om een van de meest foute games van de afgelopen jaren genoemd te mogen worden. Of dit ook is gelukt lees je terug in de recensie die wij een paar dagen geleden schreven.
Zombie Tycoon 2: Brainhov's Revenge (€9,99)
Met deze week wederom een nieuwe zombiegame zou je haast verwachten dat het een gewoonte begint te worden. Zombie Tycoon 2: Brainhov's Revenge is het vervolg op de in 2009 verschenen PlayStation Mini Zombie Tycoon. Vanwege het succes van de strategiegame heeft ontwikkelaar Frima Studios besloten een vervolg te maken in de vorm van een volwaardige PlayStation Network titel. Een van de grootste verschillen hierin is de komst van meerdere soorten zombies die ieder weer een andere manier hebben om jou de controle over het slagveld te bezorgen. Daarnaast is het spel ook beschikbaar voor de Vita en zijn er cross-play functies aanwezig bij de twee platformen.
(PlayStation Vita) Machinarium (€5,99)
Machinarium is al een tijdje verkrijgbaar voor de PC en PlayStation 3, maar maakt nu ook zijn intrede op de handheld. Het betreft hier een point-and-click avonturengame die door vele mensen de hemel in is geprezen en al aardig wat prijzen in ontvangst heeft mogen nemen. Als speler kruip je in de huid van een robot genaamd Josef die je door het oplossen van puzzels door de game heen moet loodsen. Het aparte is dat je het geschreven of gesproken woord hierbij nergens terug zult vinden. Alles, van uitleg tot aan het verhaal, wordt beschreven en ondersteund door middel van gedachtenwolken. Mocht je interesse gewekt zijn en wil je meer weten, bekijk dan de onderstaande trailer.
(PlayStation Plus) Hitman: Absolution
Hitman: Absolution ligt nog niet zo heel lang in de winkels, maar is vanaf deze week al geheel gratis voor de mensen met een Plus abonnement. Het spel brengt weer een nieuw avontuur van moordenaar Agent 47 naar je beeldscherm. Deze keer ontfermt de agent zich over het jonge meisje Victoria dat net als Agent 47 een experiment is van de Agency. Het is haar lot om een nog betere moordenaar te worden dan Agent 47. Een toekomst die je natuurlijk geen enkel kind toewenst. De koele killer zal zich dus van zijn beste kant moeten laten zien en beter sluipen en moorden dan ooit. In de recensie waren wij erg te spreken over dit nieuwe deel in de Hitman serie en gaven het een 9,0.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.