PlayStation Store Update - Demo's Dead Space 3 & Metal Gear Rising: Revengeance

Article
door Wouter
donderdag, 24 januari 2013 om 11:00
xgn google image
Het is weer woensdag geweest en dat betekent dat de PlayStation Store weer gevuld is met gloednieuwe content. Ben je dus op zoek naar een nieuwe game of demo, dan doe je er goed aan om Sony's digitale winkel te bezoeken. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!
Met het dikke pak sneeuw dat buiten ligt, heeft Visceral Games geen beter moment uit kunnen kiezen om de demo van het aankomende Dead Space 3 naar de PlayStation Store te brengen. De onverschrokken Isaac Clarke en John Carver zijn zelf immers ook gestrand in een met sneeuw bedekt landschap op de planeet Tau Volantis. Deze week vinden we ook een ander personage dat niet zo snel bang te maken is. De halve cyborg Raiden maakt de PlayStation 3 onveilig in de demo van Metal Gear Rising: Revengeance. Welke titels zich nog meer in dit lijstje verscharen lees je hieronder terug.
The Cave (€12,99)
Het nieuwste avonturenspel van ontwikkelaar Double Fine vindt deze week zijn weg naar de PlayStation Store. Een titel waar onder andere Ron Gilbert, het brein achter de Monkey Island games, aan heeft meegeholpen. The Cave draait, zoals de naam al doet vermoeden, om een magische grot die de aandacht heeft weten te wekken van zeven zeer verschillende personages. Ieder van deze mensen verwacht iets te behalen met het doorkruisen van de grot. Bij jou ligt de taak om uit dit groepje avonturiers een drietal te kiezen om de grot mee te doorlopen. Het spel is in je eentje te spelen, maar staat ook toe om samen met twee vrienden het avontuur aan te gaan.
Zombie Driver HD (€9,99)
Exor Studios brengt ons deze week Zombie Driver HD. Een top-down racegame die je het in een auto laat opnemen tegen grote hordes zombies in een post-apocalyptische wereld. Van origine is het een titel voor de PC die in 2009 verscheen, maar het raceavontuur wordt nu voor de PlayStation 3 voorzien van een grafische update. Daarnaast is er flink wat nieuwe content toegevoegd. Het spel duurt minstens twee keer zo lang en er zijn nieuwe eindbazen, vijanden, voertuigen en een betere camera. Denk bij nieuwe wagens bijvoorbeeld aan een bulldozer en een tank om de weg vrij te kunnen maken van de ondoden. Voor de liefhebbers is er ook een demo beschikbaar.
Demo: Dead Space 3
Het derde deel in de Dead Space serie staat gepland voor 6 februari, maar om alvast in de stemming te komen stelt Electronic Arts vanaf vandaag een demo beschikbaar. Hierin kruipen we wederom in het pak van de man met stalen zenuwen: Isaac Clarke. Maar deze keer hoeft de techneut niet alleen de Necromorph plaag te trotseren. Hij krijgt hulp van John Carver. Wat inhoudt dat er nu een tweede speler mee kan doen aan het avontuur in de co-op modus. Mocht je dus dolgraag de nieuwste titel binnen een van de engste franchises van het moment spelen, maar kost het niet veel om jou bang te maken, dan kun je overwegen om samen met een vriend de bevroren planeet Tau Volantis te doorkruisen.
Demo: Metal Gear Rising: Revengeance
De bekende uitgever Konami heeft deze week ook een aandeel in de PlayStation Store met de demo van Metal Gear Rising: Revengeance. Er is
negen jaar verstreken sinds de gebeurtenissen van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots als Raiden, een halve cyborg, de taak opgelegd krijgt om een coup in Abchazië te stoppen. Gewapend met een zwaard probeert hij daarnaast ook de Desperado Enforcement te stoppen, omdat deze verantwoordelijk zijn voor de verminkingen waar hij mee te verduren heeft. Er staat ook een demo in de planning voor de PlayStation Vita, maar deze zal op een latere datum beschikbaar worden gesteld. Op 22 februari ligt de uiteindelijke game in de winkels.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week woensdag is er weer nieuwe content in de PlayStation Store terug te vinden. Voor alle content van deze week kun je terecht op het PlayStation Blog.