PlayStation remote play guide - Remote play voor dummies

Article
door Anoniem
zaterdag, 04 april 2015 om 18:57
xgn google image
De Remote Play functie op de PlayStation 4 is al een lange tijd aanwezig, maar roept toch veel vragen bij gamers op. Veel gamers snappen niet precies hoe het werkt. In deze PlayStation remote play guide leer je alles over remote play.
Remote play is een van de meest unieke functies op de PlayStation 4. Met remote is het mogelijk bijna alle games van je PlayStation 4 naar een Sony apparaat te streamen. Je kan dus rustig je PlayStation 4 games spelen zonder dat je in de buurt van je PlayStation 4 hoeft te zijn.
Voor remote play heb je eigenlijk niet zoveel nodig: Een PlayStation 4, een Sony apparaat en een internetverbinding. Bij de smartphones van Sony (Xperia Z3 of Z2) heb je nog wel de PS4 Remote Play app nodig. Heb je een PlayStation Vita of PlayStation TV, dan hoef je niks extra te downloaden. Je moet jouw device wel even registreren op de PlayStation 4, maar dat wordt ook uitgelegd in deze PlayStation remote play guide.
69486

PlayStation remote play guide - Remote play instellen

Remote play kan je dus op Sony smartphones, PlayStation TV en de PlayStation Vita instellen. Je moet wel hetzelfde PSN-account op beide apparaten hebben. Hoe gaat dat in zijn werking, dat leer je in deze PlayStation remote play guide

PlayStation Vita en PlayStation TV

  1. Zorg ervoor dat de PlayStation 4 en PlayStation Vita een verbinding hebben met het internet (hoeft niet hetzelfde Wi-Fi netwerk te zijn). Je kan dus vanaf de andere kant van de wereld gamen op jouw PlayStation 4.

  2. *Eenmalig, wanneer je jouw PlayStation 4 en Vita al gekoppeld hebt, kan je de deze stap overslaan* Voeg de PlayStation Vita toe aan jouw erkende apparaten voor de PlayStation 4. Dit doe je zo: PlayStation 4 instellingen - Verbindingsinstellingen voor Remote Play - Apparaat toevoegen - Er komt nu een code die je moet invoeren om de apparaten te koppelen. De apparaten zijn gekoppeld en dit hoef je later ook nooit meer te doen.

  3. Pak je PlayStation Vita en open de PS4 remote play app (voor sommigen PS4 Link) - Kies Remote. De PlayStation Vita gaat nu op zoek naar jouw PlayStation 4 en maakt automatisch verbinding.

Sony Smartphone

  1. Zorg ervoor dat de PlayStation 4 en Sony Smartphone een verbinding hebben met het internet (hoeft niet hetzelfde Wi-Fi netwerk te zijn). Je kan dus vanaf de andere kant van de wereld gamen op jouw PlayStation 4.

  2. *Eenmalig, wanneer je jouw PlayStation 4 en Sony smartphone al gekoppeld hebt, kan je de deze stap overslaan* Voeg de Sony Smartphone toe aan jouw erkende apparaten voor de PlayStation 4. Dit doe je zo: PlayStation 4 instellingen - Verbindingsinstellingen voor Remote Play - Apparaat toevoegen - Er komt nu een code die je moet invoeren om de apparaten te koppelen. De apparaten zijn gekoppeld en dit hoef je later ook nooit meer te doen.

  3. Pak je Sony smartphone en open de PS4 Link app - Kies Remote. De smartphone gaat nu op zoek naar jouw PlayStation 4 en maakt automatisch verbinding.

  4. Wil je gamen met de Dualshock 4 controller? Dat kan, de PS4 Link app geeft gedetailleerd aan hoe je een PlayStation 4 controller met jouw smartphone kan verbinden.
69487

PlayStation remote play guide - Tips voor de beste ervaring

Voor de beste ervaring is een snelle internetverbinding vereist. Wanneer je dicht bij de PlayStation 4 zit, kan je dit omzeilen. Je PlayStation 4 kan namelijk direct verbinding maken met je PlayStation Vita. Dit is eigenlijk de beste manier voor remote play wanneer je dicht bij je PlayStation 4 zit.
Dit doe je zo: PlayStation 4 instellingen - instellingen voor remote play - directe verbinding aanvinken.
Zit je ver weg van je PlayStation 4, of op een andere locatie? Dan is het verstandig om gewoon via Wi-Fi te verbinden. De aangeraden snelheid is 5 Mbps, maar in de praktijk kan je beter van 10 Mbps uitgaan voor de meest soepele remote play ervaring. Je leert nog eens wat, in deze PlayStation remote play guide.
Hopelijk kan je nu zonder problemen aan de slag met remote play. Heb je nog vragen, of staat er iets onduidelijks in de PlayStation remote play guide, laat het dan weten in de comments.