5 bioscoopfilms om tijdens Pasen te kijken

Article
zaterdag, 04 april 2015 om 16:00
xgn google image
De meesten van ons zijn tijdens Pasen lekker een lang weekend vrij, dus genoeg tijd om eens een filmpje te pakken. Weet je niet wat je moet kijken? Geen nood, daarom hebben we hier speciaal een lijstje gemaakt met 5 bioscoopfilms die je tijdens het Paasweekend kan kijken!

5. Bloed, Zweet en Tranen

De titel van de film zegt eigenlijk al genoeg: Bloed, Zweet en Tranen gaat over het leven van de Nederlandse volkszanger André Hazes. De film vertelt over zijn drie belangrijkste levensfases: zijn jeugd in de jaren 60, zijn doorbraak en het daaropvolgende succes in de jaren 80, en zijn laatste maanden in 2004.
De rol van André Hazes wordt gespeeld door Martijn Fischer, en verder zijn Hadewych Minis, Fedja van Huêt, Matheu Hinzen en Eric Corton in de hoofdrollen te zien. Bloed, Zweet en Tranen is geregisseerd door Diederick Koopal, die eerder al De Marathon heeft geregisseerd.

4. Focus

Focus gaat over Nicky Spurgeon (Will Smith), een professionele oplichter die een van de besten in zijn vak is. Hij ontmoet Jess, een amateur die het oplichtersleventje graag wil leren, en hij neemt haar onder zijn hoede. Nicky leert Jess alle fijne kneepjes van het vak, van horloges en portemonnees stelen tot bankkaartenfraude.
Nicky en Jess beginnen wat voor elkaar te voelen, maar komen er al snel achter dat oplichterij en liefde niet samengaan. Daarmee scheiden hun wegen zich, en gaan ze uit elkaar. Wat ze niet verwacht hadden is dat ze elkaar na drie jaar weer tegenkomen, met alle gevolgen van dien.

3. American Sniper

American Sniper is gebaseerd op het leven van Chris Kyle, de meest dodelijke scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Hij kreeg de bijnaam 'Legend' nadat hij tijdens zijn vier uitzendingen naar Irak zeker honderdzestig mensen doodde.
Chris Kyle schreef een boek over zijn ervaringen, dat wekenlang een bestseller was. Op dit boek is de film American Sniper gebaseerd. De film heeft Bradley Cooper in de hoofdrol en is geregisseerd door Clint Eastwood. Meer over American Sniper kan je lezen in de recensie.

2. Divergent Series: Insurgent

Insurgent is de opvolger van de eerste Divergent-film, die vorig jaar uit kwam. In de dystopische serie, die gebaseerd is op de boeken van Veronica Roth, heeft het laatste deel van de mensheid zich teruggetrokken achter een grote muur en is de bevolking opgedeeld in vijf facties. Het hangt af van je karakter bij welke factie je hoort. Maar er zijn ook divergents: mensen die nergens bij horen, en volgens sommigen daarom een gevaar vormen voor de samenleving.
Insurgent begint waar het eerste deel is geëindigd. Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) worden opgejaagd door Jeanine (Kate Winslet) en haar volgers. Het duo probeert bondgenoten te verzamelen, en tegelijkertijd geheimen over hun verleden en de toekomst van hun wereld te ontrafelen.

1. Fast & Furious 7

Fast & Furious 7 is het laatste deel in de Fast & Furious-reeks, die al sinds 2001 loopt. In deel 7 zien we natuurlijk weer veel oude bekenden terug, zoals Paul Walker, Vin Diesel en Dwayne Johnson. De inmiddels welbekende crew komt weer samen, om het op te nemen tegen een nieuwe slechterik: Deckard Shaw, gespeeld door niemand minder dan actieheld Jason Statham. Deckard is uit op wraak: hij is de broer van Owen Shaw, die we kennen als de bad guy uit Fast & Furious 6.
De afsluiter van de reeks zit natuurlijk weer bomvol met actie, stunts, babes en dikke auto’s. Benieuwd naar meer info over Fast & Furious 7? Check dan ook even de recensie.