PlayStation Plus games mei 2018 - Wat spelen we deze maand?

  De PlayStation Plus games mei 2018 zijn bekendgemaakt. Zoals altijd geeft Sony ons weer zes games om gratis van te genieten. Met welke games komt Sony ons verblijden na de toppers van april?

  Beyond: Two Souls

  Zo op de vooravond van de release van Detroit: Become Human, geeft Sony ons toegang tot een ander pareltje uit de stal van ontwikkelaar Quantic Dream. Beyond: Two Souls laat ons in de huid van Jodie Holmes (Ellen Page) kruipen. Deze dame maakt nogal wat mee doordat ze een tweede ziel meedraagt. Deze ziel, Aiden genaamd, brengt Jodie in allerlei situaties waaruit het duo zich moet redden.

  Spelers moeten gedurende deze avonturen de krachten van Aiden gebruiken, maar ook keuzes maken om verder te kunnen. Op basis van deze keuzes wordt het verloop van de game bepaald, net zoals dat in veel andere games van Quantic Dream het geval is. En de vraagstukken die je voorgeschoteld krijgt zijn niet altijd even eenvoudig te beantwoorden.

  In onze Heavy Rain & Beyond: Two Souls Review waren wij nog steeds onder de indruk van de game.

  Rayman Legends

  Rayman Legends is de meest recente platformer uit de Rayman franchise van Ubisoft. De game kent zijn oorsprong in 2013, maar intussen zijn er al enkele verbeterde versies uitgebracht, waaronder die op de PlayStation 4. En die is nu dus gratis. Spelers mogen na de doldwaze perikelen uit Rayman: Origins wederom in de huid kruipen van Rayman en zijn vrienden om de schatige Teensies uit de handen van het kwaad te redden.

  Dit keer is een enorme tent vol schilderijen het podium. Elk schilderij leidt tot een prachtige handgetekende wereld vol kleur, geheimen, maar natuurlijk ook de nodige vijanden om te verslaan. En in ieder level moeten spelers de ontvoerde Teensies vinden en redden. Dat kan alleen, maar ook met vier spelers gelijktijdig!

  In de Rayman Legends review beoordeelden wij de game met een dikke 9.0!

  King Oddball

  Voor de PSVita komt King Oddball voorbij. Een game waarin het vernietigen van de wereld centraal staat. Niet met raketten, bommen of granaten. Nee, met stenen die jij als koning met één druk op de knop op je doelen af slingert. Klinkt simpel toch?

  Maar dat is het niet. De stenen hangen namelijk aan je tong en stuiteren telkens anders dan je zou verwachten. En dus heb je zowel timing nodig, maar moet je ook anticiperen wat er gebeurt als je je steen gooit. King Oddball is daarmee een erg verslavende en soms uitdagende game.

  Furmins

  Van het slingeren met rotsen om van alles te mollen gaan we naar het maken van dingen op de PSVita. In de puzzelgame Furmins is het namelijk de bedoeling om een pad naar de uitgang van ruim 100 levels te maken voor schattige diertjes. Dit doe je door objecten te verplaatsen en interactieve elementen in de levels slim in te zetten.

  Ook bij deze game geldt: het klinkt allemaal heel makkelijk, maar het vergt anticipatie en goede timing. Want als je niet vooruit denkt of op het verkeerde moment een interactief object gebruikt, kan het zomaar eens zijn dat je je Furmin de vernieling in helpt.

  Risen 3: Titan Lords

  De PlayStation 3 ontbreekt het deze maand ook niet aan een toffe game om te spelen. Sony stelt de actie RPG Risen 3 , die in onze review een 7.5 kreeg, gratis beschikbaar. In deze game wordt je ondergedompeld in een piratenwereld waarin je de rol aanneemt van Captain Steelbeard. De wereld waarin je terechtkomt is een harde, dorre en kille wereld die door de goden is verlaten.

  En dat middenin een oorlog genaamd de Titan Wars. Daarbij worden er zielen van mensen gestolen door een duistere kracht. Het is aan jou om op pad te gaan en af te rekenen met het kwaad. Maak je klaar voor een uitdagend, maar spannend avontuur!

  Eat them!

  De laatste titel in deze lijst is ook een PlayStation 3 titel die vol monster zit. Alleen kruip je dit keer zelf in de huid van de monsters. In Eat Them maak je je eigen monster met unieke wapens en vernietig je alles wat op je pad komt. Gebouwen storten in of vliegen in de fik en de mensen? Die vreet je gewoon op.

  Het doel in Eat Them is simpel: Veroorzaak zoveel mogelijk chaos. Hoe meer paniek je zaait, des te meer punten je verdient. Vervolgens vorder je in een stripboek achtig verhaal. Maar dood en verderf zaaien is nog leuke als je het samen doet. En dat kan dan ook in deze game!

  Furmins

  Verkijgbaar vanaf 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.