Top 10 beste films mei 2018 - Deadpool, Star Wars, Mama Mia...

  Ook deze maand zijn er weer een hoop bioscoopfilms om te bewonderen. Zo zal de antiheld Deadpool in actie komen, maar gaan we ook weer de sterren verkennen in Solo: A Star Wars Story. Lees hier meer over de films die het meest kans maken de beste films mei 2018 te worden.

  Disneynature's Blue (2 mei)

  We beginnen deze keer onder water met een film van Disney. Nee, het is niet de Little Mermaid en ook niet de wat minder bekende film Atlantis. Het is een heel andere film met een dolfijn in de hoofdrol.

  Blue is een film van Disney, maar misschien niet de Disney-film die de meeste mensen per direct voor ogen hebben. De film bevat geen prinsessen, ridders, helden, houten poppen of wat we dan ook allemaal van Disney gewend zijn. Blue past namelijk binnen de rij documentaires die Disney vandaag de dag ook steeds meer naar de witte filmdoeken brengt.

  In de Disneynature's Blue gaan we namelijk diep de oceaan in om Blue te volgen, een prachtige dolfijn die onze gids is in de film. Terwijl meer dan 70% van de wereld uit oceaanwater bestaat, weten we eigenlijk heel weinig van wat er onder het wateroppervlak afspeelt. In de film krijgen we in grote lijnen mee de geschiedenis van de oceaan mee.

  Truth or Dare (3 mei)

  Je kent vast het spel wel. Of je moet iets doen, of je moet iets durven uit te voeren of je moet je diepste geheimen ontrafelen en de waarheid spreken wanneer dus naar die geheimen wordt gevraagd. Het spel lijkt onschuldig, maar kan vergaande gevolgen hebben. Dit leren we wel uit deze nieuwe horrorfilm.

  In de Truth or Dare waagt een studente zich aan dit spel. Al snel heeft dit dodelijke gevolgen. De jongeren worden vanaf dat moment door bovennatuurlijke verschijnselen lastiggevallen. Ze moeten de waarheid wel spreken, want wanneer ze liegen zal het spel hen genadeloos bestraffen.

  Een leugentje om bestwil, dat zit er voor de studenten niet in zonder hun leven per direct in een hel te veranderen. Kunnen ze de hel ongedaan maken, of wordt deze hel voor hen alleen maar ellendiger?

  The Death of Stalin (3 mei)

  The Death of Stalin maakt dankbaar gebruik van de geschiedenis, om zo een nieuw verhaal te vertellen. Alhoewel het lijkt alsof het hier om een documentaire gaat, gaat het eigenlijk om een komedie die ons terugbrengt naar de gebeurtenissen van maart 1953.

  Stalin wordt bewusteloos aangetroffen en het communisme ligt overhoop. Niemand schiet Stalin te hulp, want alle dokters zijn door Stalin allang verbannen. Dit resulteert uiteindelijk dan ook in de dood van Stalin. Zijn dood brengt een heleboel teweeg, zo ontstaat er een heuse machtsstrijd om het Kremlin.

  In één groot machtsspel wordt bij veel mensen de honger naar meer macht aangewakkerd. Dit machtspel lijkt deze film erg interessant te gaan maken.

  Hangman (10 mei)

  Zit er een A in het woord? Nee? Een E dan?

  De volgende film op de lijst lijkt een heuse actievolle film te worden. Waar eerder al Doen, Durf of de Waarheid als inspiratie diende voor een film, lijkt voor deze film juist het onschuldig ogende spel Galgje een erg belangrijke inspiratie bron. Deze film is namelijk één grote geschifte versie van dit woordenspel.

  Elke 24 uur wordt er iemand aan de galg gehangen en de vermoorde persoon krijgt vervolgens een letter op de rug of borst gesneden. Op die manier wordt er een variatie op Galgje gespeeld, door de letters te combineren, kan er namelijk een woord worden gevormd. In de film moeten hoofdrolspelers er alles aan doen om deze moorden een halt toe te roepen.

  Na deze film lijkt Galgje nooit meer het spel te zijn, zoals wij het kennen.

  Deadpool 2 (17 mei)

  Alhoewel het Marvel-personage Deadpool geen onderdeel van hetzelfde cinematic universum is waar Infinity War een rol in speelt, heeft het vorige deel van Deadpool veel mensen weten te overtuigen. Er zijn dan ook grote verwachtingen voor dit tweede deel, waarin de antiheld opnieuw een groot avontuur tegemoet gaat.

  Eerder is er al een scene uit de film gelekt, die aan het begin van de film zou worden getoond. We zien hoe een telefooncel gebruikt als kleedhokje, om zodoende het Deadpoolpak aan te kunnen trekken. Een man ligt wanneer hij er eindelijk uitkomt op de grond in een steeg en om hem heen liggen enkel boodschappen en wat ijs. Eén keer raden waar Deadpool meer oog voor heeft: het opeten van een ijsje of een man op de grond?

  In ieder geval werd deel 1 erg goed ontvangen. In onze Deadpool review kreeg deze film maar liefst een 9.0. Het enige minpunt: de film was soms wel erg duister.

  Oh Lucy! (17 mei)

  Ook deze film, gemaakt als afstudeerproject aan de regieopleiding in New York, lijkt een van de beste films mei 2018 te worden. Mogelijk wil je deze film daarom ook wel eens zien!

  Oh Lucy neemt ons mee in het leven van Setsuko,een Japanse vrouw die zo'n grote kettingroker is dat haar leven eigenlijk nog maar weinig voorstelt. Dan wordt deze Japanse vrouw door haar nichtje overtuigd om een cursus Engels te volgen. Tijdens de cursus moet Setsuko zich met een blonde pruik op voordoen als de Amerikaanse Lucy Het is wat vreemd, maar tijdens die vreemde cursus wordt ze plots verliefd op haar Amerikaanse leraar John.

  Dan verdwijnt de leraar plots en belandt Setsuko in het zuiden van Californië, op zoek naar deze John. Ondertussen probeert Setsuko nog wel de identiteit als Lucy vol te houden. Die blonde pruik, dat Amerikaanse leven, die identiteit moet ze koste wat kost natuurlijk hoog weten te houden, ondanks dat John een relatie lijkt te hebben met haar nichtje Mika.

  Under The Tree (17 mei)

  Under The Tree geeft het verhaal weer van een familiedrama: Agnes heeft namelijk net haar man het huis uitgegooid en dochter Asa mag vader Atli ook nooit meer zien. Deze vader komt bij zijn ouders in te wonen, waar het ook al niet zo goed gaat. Er is een enorme boom in de tuin van zijn ouders, die volgens de buren een te grote schaduw achterlaat op hun gazon. Van alle kanten komt Atli in aanraking met steeds meer negatieve prikkels.

  Met zo hier en daar grof taalgebruik en geweld, lijkt de film best heftig te worden. Maar dat is niet de kant waar de film uiteindelijk op zal gaan. Alhoewel dit als een heel tragisch verhaal klinkt, wordt Under The Tree ingestoken als een komedie. In de trailer komt een deel van die humor een klein beetje naar voren.

  Under The Tree heeft maar liefst zeven Edda Awards gewonnen. Dit zijn de grote IJslandse filmprijzen, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Scenario.

  Solo: A Star Wars Story (23 mei)

  Het universum van Star Wars wordt met de jaren groter. Nu wordt het nog wat groter door Hans Solo ook een nieuw podium te bieden. Eerder zagen we dit personage al voorbijkomen in andere films, maar nu krijgt hij een solofilm.

  Vanuit de Milennium Falcon start een reis die plaats zal vinden, net voor de avonturen die fans al hebben kunnen zien in het eerdere Star Wars-deel A New Hope. In de film volgen we smokkelaar Hans Solo en zijn kameraad Chewbacca, een fan-favoriet Wookkie, in een avontuur in een 'galaxy far, far away.' Solo: A Star Wars Story brengt ons naar de duistere wereld waarin Chewbacca en Solo elkaar hebben leren kennen.

  Door het succes van eerdere Star Wars-films, hebben veel fans deze film vast op hun verlanglijst staan! In ieder geval is het deze maand zover: de Falcon Millennium zal het sterrenstelsel (on)veilig maken! Ondertussen hebben wij een lijstje klaarstaan met toffe weetjes, gebaseerd op de trailers van de film.

  Mama Mia (13 mei)

  Mama Mia is een klassieker die al jaren oud is. Waarom staat hij dan op deze lijst met beste films mei 2018? Eigenlijk is de verklaring best simpel: verschillende Pathé bioscopen zullen namelijk in het teken van moederdag deze klassieker opnieuw op het witte doek vertonen. Daarom wordt hij ook nog even in deze special getipt!

  Zing mee met bekende nummers van Abba: dancing Queen, Money Money Money, Mama Mia, keuze zat. De nummers zijn zo bekend, dat zelfs mensen die de film nog nooit hebben gezien, ooit wel eens van de muziek van Abba hebben gehoord. De nummers waren een hit en vormden dan ook een goede basis voor deze hitmusical.

  En mocht je weg zijn van de muziek van Abba? Abba, een groep die ruim 35 jaar uit elkaar ging, schijnt weer opnieuw bij elkaar te zijn gekomen om nieuwe singles op te nemen.

  Ghostland (24 mei) als afsluiter beste films mei 2018

  We sluiten de lijst met beste films mei 2018 af met een horrorfilm. Mocht je dus van griezelen houden, dan is mogelijke deze tiende tip iets voor jou. Ghostland belooft namelijk een film te worden die zeker je een paar keer de stuipen op het lijf kan gaan jagen.

  In de film is net iemand doodgegaan, waardoor Pauline en haar dochters van deze dode tante een huis erven. Dit klinkt als een clichéverhaal voor een spookverhaal, maar in dit verhaal is het huis niet vervloekt zoals je uit andere films zult verwachten. Nee, deze keer wordt het huis bestormd door moordenaars en moet Pauline zichzelf en haar dochters beschermen. Deze traumatische nacht is erg heftig voor de kinderen.

  Beth, de oudste dochter wordt een beroemd horrorauteur en verwerkt haar ervaringen in horrorverhalen. Haar zusje Vera wordt steeds verder van haar zus weggdreven omdat ze de gebeurtenissen niet aankan en steeds vaker last heeft van paranoïde aanvallen. Het wordt allemaal erger als de zussen en moeder terugkomen in het huis waar alles gebeurde en er opnieuw vreemde dingen gebeuren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.