Gratis PlayStation Plus games december 2017 - Wat spelen we deze maand?

  De nieuwe PlayStation Plus games zijn vanaf vandaag te downloaden in de PlayStation Store. Maar wat voor games spelen we de komende maand eigenlijk? Lees het in ons gratis PlayStation Plus games december 2017 overzicht!

  Darksiders II: Deathinitive Edition (PS4)

  De zonder twijfel grootste PlayStation Plus game voor deze maand is Darksiders II: Deathinitive Edition. Je kruipt in de huid van Death, één van de vier ruiters van de Apocalyps, die de goede naam van zijn broer wil herstellen en de mensheid weer tot leven wil wekken. Hoe? Dat weet hij niet en dus is het aan jou om daar achter te komen.

  Om daar achter te komen moet je natuurlijk wel de nodige dingen doen in deze hack and slash game met RPG elementen. Zo moet je veel puzzels oplossen, veel verzamelen en bovenal de wereld verkennen. Gelukkig krijg je daar in Darksiders 2 een grote, open wereld voor waar genoeg te ontdekken valt. Daar ben je deze maand wel zoet mee.

  Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends (PS4)

  Waarschijnlijk heb je je nooit afgevraagd hoe een Super Smash Bros game in een Kung Fu Panda jasje eruit ziet. Toch is die er, want Showdown of Legendary Legends is zo'n game. Alle bekende personages uit het Kun Fu Panda universum zijn aanwezig in deze game om het tegen elkaar op te nemen.

  Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends is vooral gericht op kinderen. Het is in elk opzicht toegankelijker dan de Super Smash Bros games en biedt dan ook vooral simpele gameplay. Is dat een probleem? Wij vinden van niet, want ook simpele games kunnen vermakelijk zijn.

  Xblaze Lost: Memories (PS3)

  Ja, dit is een Japanse productie in de meest pure zin van het woord. Het is een visuele novelle, harstikke anime en, ja, de vrouwen in deze games worden soms wel heel erg schaars gekleed weergeven. Voor de Japanofielen dus een prima game en dus gratis met PlayStation Plus deze maand.

  In Xblaze Lost: Memories volgen we een naamloze, rozeharige protagonist in een zoektocht naar haar zus. Om haar te vinden moet je zogenaamde Memory Fragments vinden die je door de mysterieuze wereld moet leiden.

  Syberia Collection (PS3)

  Traditionele point and click spellen zien we zelden vandaag de dag, maar toch zijn de Syberia games best populair. Niet gek dan ook dat dat de Syberia Collection, waar zowel Syberia 1 en 2 inzitten, deze maand gratis is met PlayStation Plus.

  In de Syberia Collection volgen we Kate Walker, een jonge advocate die op avontuur gestuurd wordt om een oude fabriek tot stoppen te brengen, maar al gauw belandt ze in Siberië waar ze de meesterlijke uitvinder Hans moet opsporen.

  forma.8 (PS4 en PS Vita)

  Forma.8 is een game zoals je ze niet vaak ziet. Ten eerste is het een Metroidvania game, ook al een uniek genre opzich, maar deze variant daarop is wel heel uniek te noemen.

  In forma.8 controleer je namelijk een ruimtesonde die een geheel onbekende planeet, weergeven in 2D, moet verkennen nadat die daar is gestrand. Dat alles met een doel, want je moet een krachtige energiebron zien te vinden. Niet zonder gevaren natuurlijk, want er zijn de nodige buitenaardse wezens die jou maar al te graag een kopje kleiner willen maken.

  Wanted Corp (PS Vita)

  In Wanted Corp speel je als Neal H. Maddogg en Irina Zimoy, twee intergalactische premiejagers met verschillende krachten. Het doel van de game is helder: pak de grootste criminelen van het universum op!

  En dat doe je van bovenaf. Van bovenaf? Ja, want Wanted Corp is een top-down assymetrische shooter. Het is dus een pittige game, net zoals vergelijkbare games als Hotline Miami en RUINER. Gooi je PlayStation Vita dus niet uit het raam!

  Bonus: That's You! (PS4)

  Kunnen we nog wel over een bonusgame spreken als deze al maanden vaste kost is bij PlayStation Plus? Ja, want deze blijf namelijk onderdeel van de collectie terwijl de andere titels per maand veranderen. Dat heeft een reden, want That's You is namelijk de ideale game om het PlayLink idee mee te verkopen.

  That's You is een interactieve quiz, zo is de game het best te omschrijven. Met je tablet of telefoon in de hand, het paradepaardje van PlayLink, beantwoord je samen met je vrienden allerlei vragen. Wie van jullie is de beste voetballer? Wie moet je echt niet alleen thuis laten? Allemaal vragen die de revue kunnen passeren in That's You.

  Bonus: Until Dawn Rush of Blood (PS VR)

  Wie de normale Until Dawn al eng vond, schijt zeven kleuren wanneer de PlayStation VR erbij wordt gepakt en Until Dawn Rush of Blood gespeeld wordt. Want, man, wat is dit ons toch een partij eng zeg.

  In tegenstelling tot Until Dawn volgen we hier niet het verhaal van een aantal jongeren op een duitsere berg. Integendeel zelfs, je bent jezelf in een met gekken en monster gevuld horrorhuis. Wat lijkt te beginnen als een eng, maar leuk achtbaanritje, loopt uit in een complete nachtmerrie met de nodige jump scares. Wees dus voorbereid!

  Gratis PlayStation Plus games december 2017 - Zit er wat voor jou bij?

  Dit waren de games die deze maand gratis zijn met PlayStation Plus. Zit er wat voor jou tussen of laten deze games je koud? Laat het ons weten!

  Om de games te kunnnen spelen heb je PlayStation Plus nodig. Een abonnement van drie maanden kost 25 euro.

  Darksiders II: Deathinitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.