PlayStation Plus februari 2018 games - Wat spelen we deze maand?

  Houd jij van gratis games? Dan kom je deze maand wel aan je trekken met PlayStation Plus. Komende dinsdag gaan namelijk de gratis PlayStation Plus februari 2018 games live. Ben je benieuwd wat er te spelen is? Lees dan dit artikel eens door!

  Dit artikel gaat over de PlayStation Plus februari 2018 games. Ben je benieuwd naar wat Xbox Live Gold deze maand gratis aanbiedt? Lees dan het Xbox Games with Gold februari 2018 games artikel door!

  Knack

  De blikvanger van deze maand is Knack. De platformers was één van de launchgames van de PlayStation 4 en liet ons kennismaken met Knack, het gelijknamige robotje.

  En dat is wel nodig ook! De vredige wereld van Knack wordt namelijk aangevallen door zogeheten goblins, die op zoek zijn naar speciale kristallen om te plunderen. Gelukkig kan Knack diezelfde kristallen gebruiken om groter te worden of om zelfs andere gedaantes aan te nemen. Zo kan hij opeens van hout of glas worden, wat zo zijn voor - en nadelen met zich meebrengt.

  Alhoewel die gameplay mechaniek in de basis wel leuk klinkt, viel de game zelf erg tegen. In de Knack review gaven de game slechts een 3! Desondanks heeft de game ook zijn goede kanten. Gratis proberen kan geen kwaad, toch?

  Knack is van 6 februari tot 6 maart gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store.

  RiME

  RiME werd in 2013 al aangekondigd, maar kwam afgelopen mei pas uit. Niet dat dat de pret mocht bedrukken, want RiME liet een verpletterende indruk achter. Jij kruipt in de huid van een naamloos jongetje, dat is gestrand op een mysterieus eiland. Wat je daar doet en wie je bent is is totaal niet duidelijk en het is dus je doel in de game om daar achter te komen.

  Gelukkig krijg je daarbij de hulp van een vosje dat je vergezelt tijdens je reis. In tegenstelling tot de meeste games met dieren ben jij niet degene die de weg wijst, maar is het vosje dat. In dat opzicht doet de game, zoals je in onze review ook kunt lezen, denken aan The Last Guardian. Ook daar draait het om het vinden van een uitweg, terwijl je een hechte band opbouwt met een dier.

  RiME is van 6 februari tot 6 maart gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store.

  Exile's End

  Waar Knack en RiME bij menig gamer wel een belletje doet rinkelen, is Exile's End wellicht één van de minder bekende PlayStation Plus februari 2018 games. Dan is het volgende maand misschien wel hét moment om de game kosteloos aan te slingeren, mits je een PlayStation Vita hebt tenminste.

  In Exile's End ben je letterlijk in het einde, het einde van het heelal. Je kruipt namelijk in de huid van Jameson, een onderzoeker die met zijn ruimteschip is gecrasht op een onbekende planeet. En daar moet hij natuurlijk weg. Met dat doel op zak doorloop je Exile's End, dat deze maand gratis te spelen is met PlayStation Plus.

  Exile's End is van 6 februari tot 6 maart gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store.

  Grand Kingdom

  In Grand Kingdom barst de strijd om het inmiddels uit elkaar gevallen koninkrijk van Uldein los. Vier verschillende facties, die allemaal bestaam uit huurlingen, claimen het stuk land en gaan met elkaar op de vuist. Jij neemt de controle over één van die groeperingen met het als doel om het land op te eisen.

  Grand Kingdom, een Japanse productie, draait dan ook om gevechten tussen al deze facties. Dat doe je niet door maar op wat knoppen te gaan rammen, maar door goed na te denken. Grand Kingdom is namelijk een strategische RPG. Als je tijdens een gevecht een onverstandige keuze maakt, dan kan je al snel in gaan pakken.

  Grand Kingdom, dat zowel op de PlayStation Vita als PlayStation 4 te spelen is, is van 6 februari tot 6 maart gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store

  Mugen Souls Z

  We blijven in Japanse sferen, want PlayStation 3 bezitters kunnen de komende maand gratis aan de slag met Mugen Souls Z. Net als Grand Kingdom is dit ook een RPG met strategische elementen.

  In Mugen Souls Z is Syrma het hoofdpersonage van dienst. Haar taak is helder: absorbeer de Ultimate Gods, zodat Chou-Chou, de oppergod en hoofdpersoon van het vorige deel, haar krachten terugkrijgt. Gelukkig kan jij daar ook van mee profiteren, want met elke Ultimate God die je absobeert, wordt jouw personage ook sterker en krijgt die nieuwe vaardigheden.

  Mugen Souls Z is van van 6 februari tot 6 maart gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store.

  Spelunker HD

  Is een game uit 1985 anno 2018 gratis met PlayStation Plus? Ja, dat klopt. Spelunker HD kun je komende maand voor niets downloaden op je PlayStation 3.

  In Spelunker HD word je losgelaten om allerlei grotten te verkennen. Je doel is om allerlei schatten te verzamelen, maar dat zal je niet zo gemakkelijk afgaan. Spelunker HD is namelijk een erg moeilijk platformer en dat komt mede door de vele vijanden die de grotten herbergen. Er zijn namelijk allerlei spinnen, slangen, spoken en nog veel meer wezens die jou het leven zuur willen maken.

  In Spelunker HD zitten zowel de 110 levens die het origineel uit 1985, als de 90 levels die in de DLC zitten. Die kun je van 6 februari tot 6 maart geheel kosteloos verkennen. De game kun je downloaden vanuit de PlayStation Store. Daarna blijft het spel, net als alle andere PlayStation Plus februari 2018 games, wel in je bezit en is het te spelen zolang je PlayStation Plus abonnee bent.

  StarBlood Arena

  Heb je een PlayStation VR bril? Dan heeft Sony een leuk extraatje voor je in petto. StarBlood Arena, een PS VR exclusieve game, is namelijk één van de bonusgames van deze maand.

  In StarBlood Arena is de strijd om het heelal losgebarsten. Helaas voor jou (of juist niet) heeft iedereen het op jou gemunt. Het doel is dus duidelijk: schakel andere piloten uit, doe spectaculaire uitwijkmanouvres en win de strijd. Dat kun je overigens in je eentje doen, maar ook samen met je vrienden.

  StarBlood Arena is gratis te downloaden vanuit de PlayStation Store. Hoe lang dat kan, is niet bekend. StarBlood Arena is namelijk een bonusgame en die zit dus al meerdere maanden in de PlayStation Plus collectie. Wel is zeker dat je in ieder geval de volgende maand er kosteloos mee aan de slag kunt!

  PlayStation Plus februari 2018 games vereisen abonnement

  Allemaal wel leuk en aardig die gratis PlayStation Plus februari 2018 games, maar je hebt er natuurlijk niks aan als je geen PlayStation Plus abonnement hebt. Een lidmaatschap voor een jaar kost 60 euro.

  PlayStation Plus versus Xbox Live Gold

  Waar je op de PlayStation 4 PlayStation Plus hebt, heb je Xbox Live Gold op de Xbox One. Beide abonnementen lijken op elkaar en bieden soortgelijke voordelen. Wil je weten wat PlayStation Plus anders doet dan Xbox Live Gold? Check dan de PlayStation Plus vs Xbox Live Gold special!

  StarBlood Arena

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.