Zo kan je een Party aanmaken op de PlayStation 5!

  De PlayStation 5 biedt veel veranderingen tegenover haar voorganger, maar sommige dingen zijn volgens velen nogal onduidelijk, zoals het aanmaken van een Party. In deze special leggen we je precies uit hoe je samen met je vrienden kan gamen op de PS5!

  Wat is een Party op de PS5 precies?

  Singleplayer games zijn leuk, maar als je echt gezellig wil maken, dan ga je samen met anderen een game spelen. Door het coronavirus is het alleen niet zo makkelijk geworden om bij vrienden op de bank te springen om samen met elkaar een multiplayer titel op te starten. Gelukkig kan je nog altijd de meeste multiplayer games ook samen online spelen.

  In dat geval wil je alleen niet dat je elkaar handmatig moet zoeken of dat je toevallig in dezelfde match moet belanden, anders ben je daar de halve avond mee bezig. Om dat probleem op te lossen kan je een Party starten op de PlayStation 5, zodat je vervolgens in elke multiplayer game automatisch een potje kan beginnen met jouw hele Party in dezelfde groep. En als je samen in een Party zit kan je ook gemakkelijk een gesprek starten door voice chat aan te zetten.

  Een Party is dus de ideale manier om samen met je vrienden te genieten van games. Of dat nu een co-op game is, een competitieve multiplayer titel of zelfs een singleplayer game die je allemaal tegelijkertijd speelt.

  Sony

  Hoe start je een Party op de PlayStation 5?

  Een Party zal voor veel PlayStation-gebruikers geen vreemde verschijning zijn. De PlayStation 4 had namelijk ook een Party-systeem, waar spelers veel gebruik van hebben gemaakt, mede omdat het een eitje was om er één te beginnen.

  Dat laatste lijkt alleen niet het geval te zijn op de PlayStation 5. Veel PS5-eigenaren klagen er namelijk over dat het onduidelijk is hoe je nou precies een Party kan beginnen op de next-gen console van Sony. Dat is namelijk allesbehalve duidelijk aangegeven. Wanneer je eenmaal weet waar je moet zoeken, is het alleen een fluitje van een cent.

  Via deze stappen kan je een Party aanmaken op de PS5:

  • Druk op de PS-knop om naar het control center te gaan en selecteer Game Base
  • Druk op het vierkantje (als knop) en selecteer Create Party
  • Selecteer de spelers die je aan je Party wil toevoegen
  • Stuur een bericht of zet Voice Chat aan om het feestje te beginnen

  Als je een speler selecteert waar je al in een andere Party mee zit, dan zullen die Parties getoond worden. Als je met die spelers een nieuwe groep aan wil maken, dan kies je simpelweg voor Create New Party.

  Makkelijk weer in een oude Party springen

  Als je vaker met dezelfde groep vrienden speelt, dan hoef je niet elke keer hetzelfde stappenplan als hierboven door te lopen. Elke Party die je aanmaakt zal namelijk blijven bestaan, ook als jij of de oprichter de PlayStation 5 moet afsluiten.

  Wanneer je weer met dezelfde groep vrienden wil gamen, dan kan je weer naar de Game Base gaan. Daar vind je niet alleen de optie om een Party aan te maken, maar ook alle groepen waar je recent in heb gezeten. Zit de specifieke Party die je zoekt er niet tussen, dan kan je ze ook allemaal bekijken via View All Parties.

  Via de Game Base en het overzicht van je Parties kan je ook Voice Chat aanzetten, verschillende soorten media met elkaar delen, de naam en avatars van groepen aanpassen en nog meer. Het systeem zit iets meer verstopt op de PlayStation 5 in vergelijking met de PlayStation 4, maar als je de weg eenmaal hebt gevonden heb je een scala aan handige opties tot je beschikking.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.