Top 10 beste E3 2021 games die worden verwacht

  E3 2021 staat alweer voor de deur en daar horen natuurlijk tal van aankondigingen bij. Dit jaar staan er ook weer veel presentaties op de planning, al zijn er ook veel andere evenementen rondom de E3 zoals Summer Game Fest, en dan lekt er natuurlijk wel eens iets. We zetten de beste E3 2021 games die worden verwacht op een rijtje.

  De games die we hieronder op een rijtje zetten zijn een combinatie van aangekondigde en onaangekondigde titels. Dat ze in deze lijst staan wil uiteraard niet zeggen dat we de games ook daadwerkelijk gaan zien. Het is slechts de verwachting op basis van wat al bekendgemaakt is en de geruchtenmolen die intens hard met haar wieken draait.

  1. Wolfenstein 3

  We trappen af met een grote klapper, namelijk de aankondiging van Wolfenstein 3. De volgende titel van MachineGames zou maar eens zo onthuld kunnen worden tijdens E3 2021. Als een grote verrassing zou het voor ons niet komen, want deel twee stamt alweer uit 2017.

  Het lijkt dan ook tijd voor het volgende deel om aangekondigd te worden met een explosieve trailer. Robot-Hitler is immers nog niet uitgeschakeld en er is nog genoeg verhaal om te vertellen. Het enige wat mogelijk roet in het eten kan gooien is dat het feit dat de studio in 2019 twee kleinere games uitgebracht. Toen kwamen spin-off-titels Cyberpilot en Youngblood uit, waarvan die laatste de setup leek te bevatten voor het daadwerkelijke derde deel uit de reeks.

  2. Next-gen Battlefield

  Van een titel waarover gespeculeerd wordt, schakelen we door naar een game waarvan we weten dat deze tijdens de E3-periode onthuld wordt. Het betreft natuurlijk de next-gen Battlefield titel (ook wel Battlefield 6 genoemd), waarvan speculatie rondgaat dat deze qua titel terug gaat naar de basis. De game zou namelijk simpelweg de naam Battlefield gaan dragen.

  Een officiële onthulling staat voor 9 juni gepland, maar we verwachten dat dit niet het laatste is wat we van de game zien. EA schroomt er doorgaans niet van om haar titels nog even te tonen bij de consolefabrikanten en gezien Microsoft aanwezig is, is daar ook een mogelijkheid voor. Verder gaat het gerucht dat de nieuwe Battlefield vanaf dag 1 naar Game Pass komt, wat natuurlijk een aankondiging is die perfect is voor E3.

  3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

  Naast Microsoft is Nintendo natuurlijk ook aanwezig tijdens E3 2021. Na een ingetogen 2020 verwachten we dit jaar dat er wordt uitgepakt voor onder andere het 35-jarig bestaan van The Legend of Zelda. Fans kun je dan ook niet met blijer maken met het tonen van The Legend of Zelda Breath of the Wild 2.

  De titel van Nintendo werd oorspronkelijk in 2019 getoond met een korte teaser die bevestigde dat de ontwikkeling van een vervolg gaande was. Sindsdien hebben we de game niet meer gezien. In 2021 hopen veel fans dat daar verandering in komt.

  Er gaat speculatie dat Nintendo de game met de Switch Pro (die voor later dit jaar op de planning staat volgens verschillende rapporten) uitkomt. Of dat zo is weten we natuurlijk niet. Wel verwachten we in ieder geval wel meer beelden van de game te zien.

  4. Starfield

  Ook van Starfield verwachten we tijdens E3 2021 eindelijk wat meer te zien. De game werd al in 2018 onthuld, maar sindsdien zagen we eigenlijk niks meer van de sci-fi titel. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen als we op de geruchten afgaan. Zo liet Jason Schreier nog weten dat de game op de planning staat.

  Een releasedatum voor de game gaan we daarentegen nog niet zien. Het jaar waarin de game moet verschijnen zou mogelijk alleen wel in beeld verschijnen. Gezien de Xbox Bethesda E3 2021 Showcase ook nog eens een thumbnail heeft die verdacht veel lijkt op de foto die we al twee jaar zien van Starfield, lijkt het meer dan veilig om te zeggen dat we de game verwachten.

  5. Far Cry 6

  Met de eerste gameplaybeelden van Far Cry 6 vers op het netvlies lijkt het bijna een zekerheid dat Far Cry 6 ook tijdens E3 2021 getoond wordt. Ubisoft heeft immers weer een Ubisoft Forward op de planning staan. Het zou niet meer dan logisch zijn dat de uitgever haar grootste titel voor dit jaar daar gaat tonen.

  De releasedatum en eerste gameplay is inmiddels alleen al wel getoond, dus de vraag rest wat Ubisoft precies laat zien. Het zou ons niet verbazen als het een demo betreft van de game die een deel van de presentatie in beslag neemt. Hopelijk is de game alleen niet de klapper waarmee iedereen het over moet gaan hebben rondom de Ubisoft-games, want dan komt de uitgever voor een koude kermis thuis.

  6. Pokémon Legends Arceus

  Van de open-world game van Ubisoft schakelen we door naar Pokémon. De gebeden van miljoenen fans zijn eindelijk gehoord en er komt daadwerkelijk een open-world Pokémon-titel aan. Het zou ons niet verbazen als de game een focuspunt voor Nintendo wordt. Het is immers de eerste keer dat de franchise een gewaagde stap in een nieuwe richting zet rondom de mainline titels.

  Tenminste, dat is wat fans hopen. Nintendo en The Pokémon Company moeten dit dan ook gaan laten zien en tijdens E3 2021 kan dit enorm goed gedaan worden. Wel moet gesteld worden dat er nog twee remakes aankomen dit najaar die waarschijnlijk ook een deel van de schijnwerpers zullen claimen.

  7. Final Fantasy XVI

  Van Square Enix wordt ook tijdens E3 2021 een persconferentie verwacht. Dan zijn er uiteraard een paar titels waar iedereen voor op de uitkijk is. De grootste in daarvan is natuurlijk Final Fantasy XVI.

  Tijdens de PS5 reveal werd de game immers aangekondigd en het is onderhand wel tijd om meer van de game te zien. Geruchten gingen vorig jaar al dat de game in 2021 wel eens kon gaan verschijnen. Officieel is er alleen nog niets bekendgemaakt, al hintte Jason Schreier dat het wachten op de release niet zo ontzettend lang zou moeten zijn.

  8. Forza Horizon 5

  Ook over Forza Horizon 5 gaan onwijs veel geruchten. Inmiddels lijkt het bestaan van de game alles behalve zeker te zijn en is het alleen nog de vraag waar de game dit keer naartoe gaat. Recente lekken duiden op een setting in Mexico, al gaat er ook nog speculatie rond over een kaart in Japan.

  Verder lijkt het ook redelijk zeker dat de game nog dit jaar moet verschijnen. Het najaar zou voor Xbox dan ook vrij druk kunnen worden, wat voor de Xbox Series X wel een goede klapper kan zijn. We verwachten tijdens E3 2021 dan ook dat de game onthuld wordt en direct een releasedatum voor later dit jaar krijgt.

  9. Assassin’s Creed Valhalla DLC

  Een andere titel die we tijdens de Ubisoft Forward verawchten te zien is Assassin’s Creed Valhalla. Specifiek verwachten we dat de releasedatum van de tweede uitbreiding eindelijk onthuld wordt. The Siege of Paris zou namelijk in de zomer van 2021 uit moeten komen.

  Toch blijft het daar niet bij en denken we dat Ubisoft een verrassing uit de hoge hoed tovert. Er gaan namelijk geruchten dat er een derde DLC in ontwikkeling is voor de game. Ubisoft zou deze DLC maar zo tijdens E3 2021 kunnen onthullen en daarmee fans nog een keer meenemen in de wereld van Eivor tot het volgende deel in de reeks klaar is.

  10. Halo Infinite

  We sluiten deze lijst af met Halo Infinite. Het paradepaardje voor de Xbox Series X werd met een flinke tijd uitgesteld en moet dit najaar eindelijk verschijnen. De verwachting is dan ook dat Microsoft de titel tijdens E3 2021 een releasedatum geeft.

  Verder verwachten we ook dat er een uitgebreide gameplaydemo getoond wordt tijdens E3 2021. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder sinds het uitstel en zou de game namelijk flink opgepoetst moeten zijn. Tijd om te tonen wat 343 Industries in de koker heeft en om iedereen weg te blazen met de nieuwe game.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.