Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters - Ontmoet vers voer!

Article
woensdag, 24 februari 2016 om 10:06
xgn google image
Plants vs Zombies Garden Warfare 2 staat gepland voor een release op 23 februari. In de tussentijd konden wij alvast kennismaken met de zes nieuwe karakters in de game, dankzij de bèta. Wat de nieuwe Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters precies kunnen en wat hun rol is in het team, dat leggen wij haarfijn voor jullie uit.
De Plants vs Zombies franchise ging altijd over de verdedigende planten die hun tuin proberen te beschermen tegen de hongerige en machtsbeluste zombies. Deze stereotypering wordt volledig losgelaten in Plants vs Zombies Garden Warfare 2, want nu moeten zowel de planten als de zombies kunnen aanvallen en verdedigen.
In de multiplayer betekent dit de toevoeging van de modus Herbal Assault die de tegenhanger vormt van de modus Gardens & Graveyards. Het enige verschil tussen de modi is dat de planten in Herbal Assault moeten aanvallen in plaats van verdedigen.
Door deze wijziging moeten beide teams de beschikking hebben over een divers team dat gezamenlijk zowel kan aanvallen als verdedigen. Gelukkig zijn er drie nieuwe karakters per team bijgekomen, waardoor je als speler genoeg de keuze hebt uit zeven karakters in elk team. Wij stellen de nieuwe karakters aan je voor met hun vaardigheden en wat hun rol is in team. Te beginnen bij de drie nieuwe Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters van de planten: Citron, Rose en Kernel Corn.

Citron is de tank

Citron is een gigantische sinaasappel inclusief een hippe zonnebril. Met 200 healthpunten is hij de tank aan de kant van de planten, want naast een hoog aantal healthpunten heeft de Citron ook nog een extra schild die hij kan activeren als vaardigheid. Daarentegen is Citron wel erg traag, maar de logge snelheid van het lopen zet de Citron om in een hoge rolsnelheid met de vaardigheid Citron Ball. Met deze vaardigheid tovert Citron zich om tot een oranje hogesnelheidsbal.
In de Citron Ball modus krijg je de mogelijkheid om tijdelijk te sprinten, waardoor je nog sneller door de map rolt. De tweede vaardigheid is een boost waarmee je schade kan toebrengen aan iedere zombie die in de weg staat. Terug in de loopstand heeft Citron ook nog de mogelijkheid tot het verwarren van de vijand dankzij de EMPeach. Hierdoor kan de vijand tijdelijk niet bewegen of aanvallen, waardoor jij met een oranje laser de vijand kapotmaakt.
Door het hoge aantal healthpunten en de schild vaardigheid is Citron een uitstekende keuze om het spreekwoordelijke fort te bewaken. Tegelijkertijd weet Citron op makkelijke manier een map te doorkruizen met de Citron Ball modus, waardoor je ook een snelle aanval kunt opzetten met deze oranje bal des doods. Het enige waarmee je moet oppassen, is de draaisnelheid in de loopstand, want als een zombie achter je staat dan ben je zo goed als dood.

Assistentie krijg je van Rose

Rose is, zoals de naam doet vermoeden, een roos maar dan wel met magische krachten. Met 125 healthpunten is Rose een gemiddeld karakter, dat toch wel afhankelijk is van teamgenoten bij gevechten in grote aantallen. De primaire schietfunctie bestaat uit magische kogels, maar deze zijn niet sterk, niet accuraat en niet snel genoeg om binnen korte tijd de zombies onder de grond te leggen. Rose is daarom een karakter dat ter assistentie is van andere planten, maar daarin wel een belangrijke speelt om de winst binnen te halen.
De eerste vaardigheid van Rose is Time Snare, waarin een kogel wordt afgeschoten waarin zombies binnen een bepaalde radius een letterlijke vertraging oplopen. Hierdoor wordt het makkelijker om de vaardigheid Goatify te gebruiken, waarmee je zombies verandert in een geit. Vervolgens slacht je de geit af met Arcane Enigma, waarin je verandert in een roze wolk om daarna een magische explosie teweeg te brengen. Deze vaardigheden zijn op zichzelf niet echt dodelijk en daardoor een voorzet naar je teamgenoten om de zombies te verslaan.
Aan de andere kant vervult Rose wel een hele belangrijke functie in de Herbal Assault modus. Zij is namelijk het karakter die de portalen maakt op de map. Bij de zombies is deze rol weggelegd voor de Engineer, die ook al in Plants vs Zombies Garden Warfare zat. Voor deeltje twee, waarin planten de aanval opzoeken, is het aan Rose om de planten op een snelle manier door de map te verplaatsen met het bouwen van portalen.

De soldaat onder planten is Kernel Corn

Het laatste nieuwe karakter bij de planten is Kernel Corn, die met een blik des doods de aanval aangaat met 125 healthpunten. De primaire schietfunctie van Kernel Corn is een mitrailleur van mais, waarmee hij de planten voorziet van de broodnodige schietkracht. De maiskogels combineert Kernel Corn met de vaardigheid Shuck Shot, waarin twee maiskolven als rakketten worden afgevuurd op de zombies.
De tweede vaardigheid is Butter Barrage, waarin de artillerie wordt opgeroepen om exploderende boter te laten vallen op het slagveld. Het oproepen van de artillerie is vooral handig in een verdedigende vorm, waarin de zombies een gebied willen overnemen en tegen de artillerie van Kernel Corn aanlopen. De derde vaardigheid van Kernel Corn is jammerlijk een stuk minder handig, genaamd de Husk Hop, waarin hij al schietend een salto naar voren maakt. Tijdens onze speelsessie hebben wij nog geen enkele keer gezien hoe deze vaardigheid op een nuttige manier is ingezet.
Ondanks een wat mindere vaardigheid is Kernel Corn een erg sterke toevoeging voor de planten. Kernel Corn is dan ook een vaste waarde voor het team in de aanval, waarbij je als een echte idioot met mitrailleur en rakketten de zombies omlegt. In de verdediging is het de artillerie die de zombies op afstand weet te houden, waardoor Kernel Corn voor beide kanten inzetbaar is.
85128

De meest gekozen zombie is Imp

Niet alleen de planten zijn erop vooruit gegaan met de toevoeging van nieuwe karakters. De zombies krijgen versterking van drie leeghoofden met een arsenaal aan nieuwe vaardigheden, waardoor de planten beter niet kunnen aanvallen. De nieuwe Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters aan de kant van de zombies zijn: Imp, Captain Deadbeard en Super Brainz.
De Imp is een hele kleine, maar fijne zombie die zijn lage 50 healthpunten combineert met het oproepen van een gigantische robot die beschikt over 400 healthpunten. Toch is de Imp op zichzelf al gevaarlijk genoeg, want door zijn snelheid, grootte en jetpack is hij moeilijk te raken. Daarbij heeft hij de juiste combinatie aan vaardigheden om heel vervelend te zijn voor de planten. Allereerst is er de Gravity Grenade, waardoor je als plant vast komt te zitten in een zwaartekrachtbol, waardoor het moeilijk is om nog raak te schieten.
De tweede stap voor de Imp is om de Impkata vaardigheid te activeren, waardoor hij wild om zich heen schiet. Bij het gebruiken van deze vaardigheid beweeg je als Imp door de zwaartekrachtbol heen om de planten uit te schakelen die vastzitten. Als dat niet genoeg is, dan heb je ook nog twee pistolen om het karwei af te maken. Met deze combinatie is de Imp al gevaarlijk genoeg, maar het is enkel een manier om de tijd uit te zitten, totdat de vaardigheid Robo Call geactiveerd kan worden.
Zit je als Imp eenmaal in je Z-Mech dan kun je echt plezier beleven met de mitrailleur als primaire schietfunctie en vaardigheden als rakketten en een stomp. Mocht het toch niet helemaal goedgaan, dan kun je de robot opblazen en zelf vluchten als laatste optie. De vaardigheden van de Imp zijn behoorlijk goed en dat zagen wij ook terug in de bèta door de hoeveelheid Imps en Z-Mechs die rondlopen in de map. Voorheen was de Foot Soldier het belangrijkste karakter bij de zombies, maar nu is het de Imp die het favoriet karakter is geworden.

Knokken met je vuisten bij Super Brainz

Super Brainz, is de superheld van de zombies met 200 healthpunten en gevaarlijke vuisten gaat hij het gevecht aan. Mocht je toch wat meer afstand willen houden, dan kun je ook gebruik maken van zijn handlaser. Daarbij heeft Super Brainz als zombiesuperheld de mogelijkheid om vrij hoog te springen zonder enkele moeite. Vervolgens is het aan de verschillende vaardigheden van Super Brainz om de planten tot mest te bewerken.
Met de Super Ultra Ball schiet Super Brainz een gevaarlijke vuurbal in de stijl van Hadouken, die erg effectief is bij een voltreffer. Voor het overbruggen van een afstand gebruik je de Heroic Kick vaardigheid, waarmee je een boost naar voren maakt om schade aan te richten bij de plant die je raakt. Eenmaal op aanvalsafstand gebruik je de Turbo Twister vaardigheid om als een malloot rondjes te draaien en iedereen te raken binnen armlengte afstand. Deze laatste vaardigheid is handig om te gebruiken als je tussen meerdere vijanden komt te staan.
Spelend als Super Brainz is het van belang om ongezien bij de tegenstander te komen, omdat je van dichtbij voor veel schade kunt zorgen. Van voren heeft minder nut, omdat je tegenstander vaak beter is op een langere afstand. Als plant moet je daarom goed opletten waar Super Brainz rondloopt, want je afstand houden is van groot belang om een gevecht tegen hem te overleven.

Captain Deadbeard is de zombie met sniper

Het laatste nieuwe zombiekarakter is de diverse en gevaarlijke Captain Deadbeard met 125 healthpunten. De diversiteit van Captain Deadbeard is afkomstig uit zijn primaire wapen, die dienst doet als shotgun en sniper. Daarbij loop hij rondt met een papegaai die hij de lucht in kan gooien, om van bovenaf voor veel problemen te zorgen. Door de combinatie van papegaai en sniper heeft Captain Deadbeard veel weg van het bestaande plantkarakter Cactus.
Maar Captain Deadbeard heeft ook nog andere vaardigheden waar hij uit kan putten. Met de Cannon Rodeo gaat de zombiepiraat op een gigantisch kanon zitten om daar zes grote kogels uit te knallen. De derde vaardigheid is ook een echte knaller, namelijk de Barrel Blast, waarin Captain Deadbeard in een vat gaat zitten die hij kan laten ontploffen. Heel erg tof, maar je moet de ontploffing goed timen en in het vat ben je niet veilig voor vijandelijk vuur, waardoor het meestal niet tot een ontploffing komt.
Door de sniper, papegaai en gigantisch kanon is Captain Deadbeard een hele fijne zombie om in de verdediging te spelen. Het is ook best mogelijk om met deze zeevaarder aan te vallen, maar Captain Deadbeard heeft een houten been waardoor lopen nogal traag gaat. Mocht je toch een kans zien om dicht bij een plant te komen, dan schiet je de plant kapot met je shotgun.
85129

Wijzigingen voor karakters uit het eerste deel

Aan de kant van de zombies zijn niet alleen nieuwe karakters toegevoegd, maar ook een aantal aanpassingen gemaakt. De Scientist heeft een heal beam gekregen net als de Sunflower in plaats van een statische heal machine. Een hele simpele, maar broodnodig verandering waardoor de Scientist beter zijn rol als medic kan vervullen. De tweede verandering is bij de Engineer, die zijn drone verliest, omdat Captain Deadbeard nu toch ook een papegaai heeft met dezelfde functies.
De Engineer heeft nu een Bolt Blaster gekregen, die je kunt vergelijken met de Gatlin Gun van de Peashooter. Door de toevoeging van deze nieuwe vaardigheid is de Engineer nu ook goed inzetbaar in de verdediging. Aan de kant van de planten zijn er geen duidelijke of directe wijzigingen gemaakt wat betreft de vaardigheden.

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters andere kostuums

De nieuwe Plants vs Zombies Garden Warfare 2 karakters zijn besproken vanuit hun originele vorm. Met het sparen van stickers speel je uiteindelijk nieuwe versies dan wel kostuums vrij van ieder karakter, waardoor de primaire schietfunctie en mogelijk ook vaardigheden anders zijn. Daarbij speel je bij het kopen van stickers ook nieuwe vaardigheden vrij, als ook upgrades voor de karakters. Dit zorgt ervoor dat een karakter weer heel anders speelt, waardoor een nieuwe strategie benodigd is.
Plants vs Zombies Garden Warfare 2 ligt vanaf 23 februari in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en PC.