Far Cry Primal event sfeerverslag - Reis door de tijd

Article
dinsdag, 23 februari 2016 om 16:35
xgn google image
Far Cry Pimal ligt sinds vandaag in de winkels! Ubisoft nam ons vorige week mee naar het natuurmuseum van Tilburg, waar we een reis door de IJstijd maakten. Hoe wij als echte oermensen wisten te overleven lees je hier in het Far Cry Primal event sfeerverslag!
Meer dan 50.000 jaar geleden bestond er nog geen Tilburg, alleen maar een grote toendrasteppe waar duizenden oerbeesten probeerden te overleven in de barre omstandigheden. Helaas hebben de meeste van deze uit de kluiten gewassen dieren het niet overleefd, maar dat neemt niet weg dat we niks over deze beesten weten. Wij zijn getrakteerd op een informatieve bijeenkomst over deze uitgestorven wezens, en om ze terug te zien in een hands-on sessie met Far Cry Primal.

Reis door de tijd

In Natuurmuseum Brabant in Tilburg werden we hartelijk welkom geheten door Ubisoft. Na een korte uitleg van wat er komen ging, werden we meegenomen door een professionele begeleider van het natuurmuseum zelf. Onder het mom van een uitleg over de setting van Far Cry Primal, kregen wij meer uitleg over de unieke beesten die toen leefden en de zware omstandigheden waarin zij verkeerden.
Mammoeten, sabeltandtijgers, wolharige neushoorns en andere prehistorische dieren stonden levensgroot opgesteld. Een mooie maar vooral indrukwekkende weergave van desbetreffende beesten die we ook in de game tegenkomen. De periode waarin deze beesten leefden lag tussen het jaar 115.000 en 10.000 voor Christus. Dat de begeleider een hoop af wist van deze tijd was duidelijk te merken.
Naast de prehistorische wezens werd er ook inzicht gegeven in het leven van de oermens, en dat bleek geen pretje te zijn. Altijd maar jagen, verzamelen en rond blijven trekken om te overleven waarbij je als mens al oud was als je net de 40 behaalde. Als je vuur had, was je een rijk man. Het hield namelijk beesten weg en de mensen leerden ook eten te koken om gevaarlijke ziektes tegen te gaan.
Far Cry Primal event

Hands-on

Na de rondleiding door de stijlvol vormgegeven "IJstijd" werd het tijd om een hands-on met de daadwerkelijke game gehouden. Rijen van consoles stonden naast elkaar om de journalisten en Far Cry Primal-prijswinnaars in het vijfde deel van de reeks te zuigen. En wat een avontuur was de hands-on.
We begonnen, na een kleine uitleg, aan de tutorial van de game. Als jager Takkar word je ingeleid tot het jagen en het overleven in deze vrij spannende en hectische tutorial waarbij menig journalist in deze wereld moest zien te overleven. Far Cry Primal gaf ons weer precies wat we verwacht hadden van de franchise: craften, verzamelen, jagen en mensen zien te redden.
Na de oerdriften nagestreefd te hebben, besloten we op een andere console die al verder in de game was door te gaan om de pracht en praal van het hoofdgebied te ontdekken. En wat zag het er weer schitterend uit: oogstrelende graphics verwelkomden ons om kennis te maken met deze uitgestorven flora en fauna. Gelukkig kwam het vriendelijke Ubisoft personeel af en toe even langs om tips of aandachtpuntjes te geven om het maximale uit de game te halen.
Far Cry Primal event

Luxe voedsel in de prehistorie

Na deze gameplay, die een half uur duurde, besloten we de rest van het evenement te onderzoeken. Nog in de ban van Takkar en zijn oermenspraktijken leek het ons dan ook geen slecht idee om deel te nemen aan andere activiteiten die er te beleven waren. Er kon een fotomoment gehouden worden waarbij je verkleed kon gaan als oermens, die een vrij aparte stijl bleken te hebben. Erg grappig, maar een sjaal om je nek bleek er beter uit te zien dan vossenvacht.
Tot onze grote verbazing werd er ook nog uniek "prehistorisch" voedsel aangeboden waar mensen vroeger van bleken te leven. Dit was natuurlijk wel bereid op hedendaagse manier waardoor we op de weg terug niet een hele IJstijd lang op de wc zouden blijven zitten. Gebakken meelwormen, eend, gedroogde appel, zeeplanten en gedroogd vlees, niks was te gek of het was aanwezig. Na kort twijfelen hebben wij deze prehistorische delicatessen toch maar geprobeerd, en eerlijk gezegd zal een luxe restaurant met dit eten niet verkeerd lopen.
Far Cry Primal event

Far Cry Primal event sfeerverslag

We kwamen, we zagen, we overleefden. Het leven in de oertijd was geen makkie en alleen maar voor de beste krijgers weggelegd. Oog in oog staan met een sabeltandtijger zou menig jager niet overleefd hebben, maar tijdens dit evenement zijn wij in ieder geval uitgerust met genoeg tips en tricks om het in Far Cry Primal uit te houden. Het Far Cry Primal evenement was informatief, educatief en vooral vermakelijk. Een dikke pluim voor de organisatie achter het evenement en de invulling ervan.
Ubisoft en Natuurmuseum Brabant, door jullie weten we nu hoe we vuur moeten maken mochten we het koud krijgen tijdens het spelen van Far Cry Primal!
Bekijk ook ons videoverslag van de hands-on en onze uiteindelijke review van Far Cry Primal ook eens, mocht je interesse hebben!

Populair Nieuws