Top 10 beste Fallout 4 easter eggs die er te vinden zijn

  Het Fallout universum telt duizenden missies en misschien wel net zo veel uren speelplezier. Maar de wereld bevat ook een hoop geheimen en verwijzingen die de game levendiger maken. Wij hebben de top 10 beste Fallout 4 easter eggs die zeker, een tripje terug de woesternij in, waard zijn.

  Fallout 4 easter eggs zijn er in alle soorten en maten. Sommige verwijzen naar oudere delen terwijl andere weer naar films, verhalen en zelfs sportwedstrijden verwijzen. Easter Eggs horen nou eenmaal bij de atmosfeer die een game uitstraalt, en des te leuker deze knipogen zijn, des te beter een game vaak in elkaar zit. Start de game maar alvast weer op, want de top 10 beste Fallout 4 easter eggs kan jij thuis allemaal gaan opzoeken.

  10. Feestdagen

  De post-apocalyptische wereld mag dan wel een trieste bedoening zijn, maar sommige bewoners proberen er toch het beste van te maken. De inwoners van Diamond City houden blijkbaar wel van een feestje, want met bepaalde feestdagen is de hele stad ondergedompeld in decoraties.

  Als de speler zich op 31 oktober in Diamond City bevindt, zal de hele stad in een Halloween sfeer te zien zijn. Uitgeholde pompoenen, enge skeletten en typische halloween thema's zullen de stad voorzien van een laagje griezeligheid. Mocht de speler op 25 december de stad betreden, dan kan de speler een warm onthaal krijgen van de versierde kerstbomen en lichtslingers.

  9. Retro games

  Misschien wel je belangrijkste middel om te overleven, de futuristische Pip-Boy, heeft een verborgen functie. Deze grote smartwatch is namelijk ook nog eens een spelcomputer die verdacht veel weg heeft van een oude Gameboy. Verspreid door het vernietigde landschap liggen verborgen holo-tapes die je in staat stellen om spin-offs van oude Retro Games te spelen.

  Deze games hebben een thema gebaseerd op het Amerikaanse patriotisme dat, in zowel de echte wereld als het Fallout-universum, tegen Rusland gekeerd was. Een volledige lijst aan minigames vind je hieronder:

  • Red Menace: Een soort Donkey Kong-achtige game waarbij je omhoog moet klimmen om bij het monster te komen dat raketten en bommen naar je gooit.
  • Atomic Command: Hierin bestuurt de speler een anti-raketsysteem om Amerika te verdedigen. Deze game is de Fallout 4 kloon van Missile Command.
  • Pipfall: Een side-scroller waarbij de speler 5 iconische bobbleheads moet verzamelen binnen een bepaalde tijd zonder dood te gaan.
  • Zeta Invaders: De Fallout 4 versie van Space Invaders. Deze retro game is gebaseerd op de aliens genaamd Zeta, onder andere bekend van de Fallout 3 DLC: Mothership Zeta.
  • Grognak the Barbarian and the Ruby Ruins: Barbarenheld Grognak gaat op een avontuur in deze op tekst gebaseerde game.

  8. Gecrashte UFO

  Dacht je dat niemand van buitenaf geïnteresseerd zou zijn in deze post-nucleaire planeet? Dan had je het mooi mis! Net zoals in Fallout 3 is er buitenaards leven in Fallout 4 te vinden. En het vermoeden was er waarschijnlijk al, maar het vreemde ras is niet bepaald vriendelijk.

  Als je rondloopt door de wildernis, heb je kans om een heuse UFO te zien crashen. Als je naar het gebied ten zuiden van Oberland Station toe rent zal je al snel dit ruimtevaartuig in puin zien liggen. Als je het goed onderzoekt zal je een bloedspoor vinden dat, als je het volgt, naar een grot leidt.

  Het zal je tegen deze tijd waarschijnlijk niet meer verbazen, maar in de grot bevindt zich een aliën. Communiceren met dit mannetje heeft niet zo veel zin want hij zal, wanneer je in zicht bent, al gelijk het vuur op je openen. Nadat je dit probleem afgehandeld hebt kan je zijn wapen oppakken, een aliën blaster, om vervolgens de wereld ermee te overheersen!

  7. Power Armor

  Met een Power Armor aan ben je de grote en vooral lompe versie van Iron Man. Als mechanische kolos ben je nauwelijks te stoppen totdat de energie van de power core op is. Maar het pak bevat nog een aantal functies dat minder bekend is.

  Als je in Fallout 4 rondloopt en de enorme wateroppervlaktes ziet, zal je je ongetwijfeld afvragen welke geheimen zich onder het waterniveau bevinden. Vaak word je ervan weerhouden om zwemmend rond te struinen door de enorme hoeveelheid aan radiatie die zich in het water bevindt, of door de nog gevaarlijkere monsters. Maar als je een power armor aan trekt is dit verleden tijd! Zo zal je met dit harnas niet kunnen zwemmen, maar wel veilig over bodem kunnen lopen zonder gevaar te lopen.

  Wil je van een hoog gebouw afspringen, maar heb je geen parachute bij je? Geen probleem, want met het power armor krijg je geen enkele schade als je valt! Naast deze handige functies is het ook nog mogelijk om, als enige onderdeel van het harnas, je helm af te doen. Deze keuze is gemaakt zodat je het hoofd van je personage kan zien als hij/zij in gesprek is.

  6. Jaws

  In Fallout 4 komen een hoop verwijzingen naar klassieke films naar voren. In deze toffe easter egg is het de beurt aan de gevreesde Jaws. Zo kan je in de Wasteland een boot vinden waarop een een gemuteerde dolfijn ligt die bezig was iemand aan te vallen. Deze scène is een verwijzing naar de soortgelijke filmscène, waarbij haaienjager Quint zo de bek van de haai in glijdt.

  5. Nick Valentine

  Dat Nick Valentine een drukke speurneus is, is al vrij snel in de game te merken aangezien hij altijd wel iets te doen heeft. Ergens weet hij ook nog een gaatje vrij te maken om te helpen met het opsporen van je kind en als klap op de vuurpijl wilt hij ook nog eens je companion worden. Als je hem meeneemt op reis als je trouwe kameraad, zal deze spion wel een heel verrassende opmerking kunnen geven.

  Als je de perk "Mysterious Stranger" in je bezit hebt, zal er een willekeurige kans zijn dat af en toe een mysterieuze vreemdeling je helpt om je vijand te verslaan. Als je Nick Valentine in de buurt hebt, en deze geheimzinnige man komt je helpen, zal Nick op zijn komst reageren met opmerkingen als: Naar jou ben ik al een lange tijd op zoek.

  Met een beetje uitzoeken kan je inderdaad een onderzoek over de mysterieuze vreemdeling vinden in het huis van Nick Valentine. Het is zeker het zoeken waard want het biedt meer inzicht over deze geheimzinnige gedaante.

  4.G.O.A.T.

  De Generalized Occupational Aptitude Test (G.O.A.T.) is terug! Als je naar de plaats Covenant loopt, komt er iemand naar je toe die een test met je af wil nemen. Deze test is echter de befaamde carrièretest van Fallout 3. Na het volbrengen van de test zal je te horen krijgt welk beroep het beste bij je past. Naast het zijn van een post-nucleaire overlever is er natuurlijk niks mis mee om kapper of loodgieter te zijn.

  3. Bladerunner

  Nog een klassieke film die in Fallout 4 nieuw leven in geblazen wordt. De film Blade Runner (1982) komt een aantal keer in de game voor, waarbij een aantal scènes nagespeeld wordt. De film speelt zich af in een toekomstige wereld waarbij, net als in Fallout 4, de wereld een duistere plaats is geworden.

  De eerste scène die als easter egg te vinden is, is de dakscène waarbij je de laatste momenten van Deckard en Roy Batty meemaakt.

  De andere scène die is nagespeeld is te vinden in Diamond City. De noedelkraam, in het midden van de stad, wordt bediend door een robot die alleen maar Japans spreekt. Verrassing, want in de film is dat precies hetzelfde! Hierbij lijken beide noedelkramen nog ontzettend veel op elkaar.

  2. Red Sox

  Honkbal is misschien wel de meest karakteristieke sport in Amerika en in Fallout 4 is dit niet anders. Het honkbalteam van Boston, Red Sox, wordt door middel van een easter egg in de game respect aangedaan. Ten eerste hebben de ontwikkelaars het populaire stadion, Fenway Park, in de game nagemaakt. Hiernaast is een stoel rood gekleurd in plaats van groen waarop de verste home run terechtgekomen is, dat ooit in het stadion gemaakt is geslagen.

  Ted Williams is sinds 1946 niet meer geëvenaard en dat wordt ook in het post-nucleaire leven nog geëerd.

  1. H.P. Lovecraft

  Als je Fallout 3 gespeeld hebt ken je de engste locatie van het spel nog wel, Dunwich Building. Dit gebouw werd geteisterd door rottende ghouls, afslachtingen en flashbacks van overleden personen. Dunwich building is gebaseerd op het verhaal van horrorschrijver H.P. Lovecraft, genaamd The Dunwich Horror. Dat Bethesda fan is van de horrorschrijver is geen geheim meer, want ook in Fallout 4 keert de schrijver terug.

  In het oosten van de vernietigde wereld ligt een grote mijn open met de naam Dunwich Borers. Als je de mijn afdaalt zal je al snel doorkrijgen dat er iets niet in de haak is. Flashbacks gecombineerd met verwarrende notities vertellen het verhaal van een duistere kracht die de mijn terroriseert. Op de bodem staat het relikwie van een oude bovennatuurlijke aanwezigheid.

  Nog een ander verhaal van H.P. Lovecraft komt in Fallout 4 naar voren, namelijk Pickman's Model. Zo staat er een huis te noorden van Goodneighbor met de naam Pickman's Gallery, een kunstgalerij. De materialen waar deze kunst van gemaakt is zal alleen je maag doen omkeren van walgelijkheid.

  Binnenkort komt de DLC van Fallout 4 uit en waarschijnlijk zitten hier weer een hoop verborgen easter eggs in.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.