Plantronics toont de nieuwe draadloze RIG 700HS headset en meer tijdens gamescom

  Tijdens gamescom is het niet alleen maar games die wij checken voor jullie. We zijn ook op zoek naar alles daar omheen. Zo spraken wij Plantronics op de beursvloer die ons kon melden dat er een nieuwe draadloze RIG 700HS headset is. Daarnaast heeft een andere bekende headset vernieuwing gekregen.

  Plantronics RIG

  Om precies te zijn kregen wij tijdens de beurs de Plantronics RIG 700HS in onze handen gedrukt. De headset is draadloos zoals zijn grote broer de RIG 800 LX die wij eerder al recenseerden en heeft een variant voor de Xbox One en de PlayStation 4.

  Wat is het verschil tussen de RIG 700 en RIG 800?

  De RIG 700 is volgens Plantronics een eenvoudigere variant van de RIG 800. Zo is de headset voorzien van een accu die 12 uur meegaat in plaats van de 24 uur bij de 800 variant. Het opladen van de koptelefoon zal ongeveer twee tot drie uur in beslag nemen, wat behoorlijk kort is. Dit kan gewoon tijdens het gamen gebeuren, door met een kabel aan je controller te spelen.

  Daarbij betreft het hier een stereo headset in plaats van een headset met Dolby Atmos die je dus van surround geluid voorziet. Los hiervan is het verschil alleen in het prijskaartje te vinden, die bij de RIG 700 met 129,99 euro ongeveer drie tientjes lager is dan de prijs van de RIG 800.

  Plantronics RIG 700 headset

  IJzersterk geluid bij extreem draagcomfort

  De audio in de RIG 700 headset wordt verzorgd door twee 40 mm drivers die bijzonder gevoelig zijn. Dat betekent dat het kleinste geluid goed over kan komen, maar dat ook de bas sterk aanwezig zal zijn. Daarbij is de Plantronics koptelefoon één van de lichtste oorwarmers op de markt en nagenoeg onverwoestbaar door zijn modulaire constructie. De hoofdband is in allerlei bochten te wringen en gaat hierbij niet stuk, terwijl de oorschelpen zoals bij veel RIG modellen los te klikken zijn.

  Het geluid van de RIG 700HS is aan te passen op verschillende niveau's. Met de knoppen aan de zijkant kun je ervoor kiezen om de microfoon op stil te zetten, het in-game geluid aan te passen of het geluid van je chat aan te passen. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als bij de RIG 800 headsets en moet ervoor zorgen dat er voor iedereen een ideale instelling is die per game handmatig aanpasbaar is.

  Wat betreft het draagcomfort is er nagedacht over een nieuwe samenstelling. De oorschelpen zijn niet helemaal van leer of stof, maar bevatten een mengeling van deze twee componenten. Enerzijds moet dit gaan zorgen voor een geïsoleerd geluid zodat jij geen last van je omgeving hebt, anderzijds zorgt dit ervoor dat je niet met een stel zwetende oren aan het gamen bent. Wel zo fijn.

  Plantronics RIG 400 headset

  De Plantronics RIG 700 HS draadloze headset is niet het enige nieuwe

  Los van deze nieuwe headset, die overigens al in de schappen ligt in het zwart en met een camouflage print, kwam Plantronics met een tweetal aanpassingen op het gebied van kleuren. Het gaat hier niet om technische aanpassingen, maar om twee nieuwe kleuren voor de RIG 400HS.

  Deze bedrade Plantronics gaming headset voor de PlayStation 4 zal namelijk in het wit en met een camouflage print verschijnen. De witte headset zal daardoor beter bij de PSVR headset passen en de camouflage headset geeft een leuke nieuwe print om uit te kiezen. Deze print is ook beschikbaar voor de RIG 100 en de RIG 500 headsets.

  Wil jij al het andere nieuws rondom gamescom weten? Kijk dan even op onze speciale gamescom pagina, waar we alles voor je verzameld hebben van tech tot gaming nieuws.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.