Need for Speed Heat hands-on op gamescom

  Op 8 november racet de nieuwe Need for Speed, Heat, je huiskamer in. Tijdens gamescom hebben we in toffe auto’s rondgescheurd, terwijl de politie vlak achter ons aan raasde. Onze bevindingen lees je in deze Need for Speed Heat hands-on.

  Het is alweer twee jaar geleden dat we voor het laatst aan de slag konden met een Need for Speed game, een serie die al jaren meegaat. In november is het weer tijd voor een nieuw arcade-deeltje dat Heat genoemd wordt.

  Een nieuwe open wereld vol asfalt

  De game neemt spelers mee naar Palm City. Dit is een nieuwe open wereld waarin straatraces worden gehouden. De game bevat de zogeheten Speedhunters Showdown: een competitie waarin geld verdiend kan worden. Met dit verdiende geld kunnen diverse auto’s worden gepimpt. Dit kan allemaal overdag, terwijl er ’s nachts underground races zijn waarbij de politie spelers op de hielen zit.

  Tijdens onze gamescom sessie merkten we dat je hier als vanouds vooral moet racen als een gek om de politie voor te blijven. Daarin zijn de opties ongekend, want er is niet iets van een vaste route die je moet volgen. De wegen in de game zijn oneindig. Zo belandden wij opeens op een strand om een paar seconden later weer ergens op een wegdek te rijden. En dat allemaal terwijl er loeiende sirenes achter je zitten.

  Need for Speed Heat hands-on

  Je wagen pimpen zoals je zelf wil

  Het leukste vonden wij vooral de races overdag waarbij je, voordat een race start, in een garage even rustig aan de slag kan met je roestige bak. Of niet natuurlijk, want jij kan je wagen zo mooi maken als je zelf wilt. Al jarenlang kun je je auto’s voorzien van allerlei toffe features en dat kan straks ook in Heat.

  Bepaal je kleur, je banden, je velgen enzovoort. Need for Speed Heat laat je alles aanpassen. Een nieuwe feature in de game is de mogelijkheid om zelfs je complete motorblok door een krachtigere versie te vervangen. Daarna is het, zoals Max Verstappen zou zeggen, tijd om de leeuw vrij te laten.

  Need for Speed Heat hands-on

  Heerlijk gassen

  Het racen zelf werkt erg soepel. Wij speelden de game op een PlayStation 4 op de gamescom. De game ziet er gelikt uit en wordt voorzien van een pompende soundtrack waardoor je wel sneller móet rijden. Onzin natuurlijk. Maar het is wel echt zo dat de Need for Speed serie al jarenlang een sterke soundtrack heeft, wat veel mensen zich misschien niet realiseren. Door de muziek ga je wel degelijk gemotiveerd races in met maar één missie voor ogen: nummer één worden.

  Ons wilde dat nog niet echt lukken. Maar het was wél tof om vol gas over het circuit heen te rijden en de adrenaline te voelen. Je probeert, ondanks dat het een arcaderacer is, bochten scherp aan te snijden en tegenstanders die je in beeld ziet, toch sneller te benaderen. Wat dat betreft waren onze rondjes op gamescom Genieten met hoofdletter G. We hebben te kort gespeeld om negatieve aspecten te zien, al zullen die er ongetwijfeld zijn. Dat is meer iets voor de reviewer rond de release om aan te stippen.

  Need for Speed Heat hands-on

  Meerdere edities van Need for Speed Heat verkrijgbaar

  Need for Speed Heat krijgt meerdere edities. Mensen die de Standard Edition pre-orderen krijgen een K.S. Edition Mitsubishi Evolution X. Terwijl mensen die de Deluxe Edition pre-orderen drie K.S Edition-auto’s krijgen (BMW i8 Coupe, Mercedes C63 AMG Coupe en de Chevrolet Corvette Grand Sport). Verder ontvangt laatstgenoemde ook toegang tot exclusieve kleding en extra inkomsten voor de in-game valuta Bank en Rep.

  8 november komt Need for Speed Heat uit op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Need for Speed Heat

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.