Redenen om naar de Pet Sematary 2019 film uit te kijken

  Stephen King krijgt nog een verfilming van een van zijn boeken: Pet Sematary. Dit boek uit 1983 heeft alleen al een keer een verfilming gehad, maar dat haalt het enthousiasme niet weg. De film Pet Sematary komt dit jaar, 2019, inderdaad uit. Wat zijn voor ons nu redenen dat wij uitkijken naar deze film?

  Paramount Pictures (via Universal)

  5. Een keer wat anders

  Er zijn een boel verschillende genres binnen het horrorthema. Zo zijn er bijvoorbeeld slasherfilms waarbij een seriemoordenaar een groep personages vermoordt tot de hoofdpersoon overblijft. Naast slasherfilms heb je ook films met een spookverhaal waarbij de hoofdpersoon wordt lastiggevallen door bovennatuurlijke krachten.

  Meestal krijg je bij dit soort films het verhaal voortgeschoteld van een kwaadaardige geest die onrecht is aangedaan en achter iedereen aan gaat. Een andere optie is dat een moordenaar wraak wil om een andere reden. Bij de film Pet Sematary is het een ander soort verhaal. Hier komt een gezin in een huis te wonen en wordt de familie ingelicht over een lokaal griezelig begraafplaatsje.

  De kat van het gezin wordt vlak na dit nieuws aangereden én begraven op de enge plek. Hierdoor komt het gezin erachter dat deze begraafplaats voor dieren niet is wat het lijkt. Zo'n wending in horrorfilms komt niet vaak voor en daardoor zul je als kijker straks kijken naar iets anders, wat alleen maar fris (én eng!) kan aanvoelen.

  Paramount Pictures (via Universal)

  4. Spanning

  Soms is het lekker als iemand, of een film, je de stuipen op het lijf weet te jagen. Een goede horrorfilm kan dit absoluut mogelijk maken. Zoals eerder al beschreven zijn er veel verschillende genres binnen het horrorthema. Een van deze genres is het monsterfilmgenre. Dit lijkt een beetje op het slasherfilmgenre, maar de moordenaar is een bovennatuurlijk wezen of een monster in plaats van een mens.

  De film IT valt ook binnen dit genre en werd als angstaanjagend beschouwd. In Pet Sematary zullen er geen angsten of nachtmerries van kinderen zijn die erbij zijn verzonnen wat betekent dat we beangstigende horror kunnen gaan verwachten en niet horror.

  Paramount Pictures (via Universal)

  3. Verbetering vergeleken met de vorige

  Pet Sematary heeft al een keertje een verfilming gehad. In 1989 kwam er namelijk een verfilmde versie van het boek van Stephen King. Dit jaar komt er een reboot van deze film en deze kan zeker wat verbeteringen hebben als je deze vergelijkt met de versie uit 1989. De kans is groot dat bepaalde aspecten, zoals de special effects een stuk beter zullen zijn.

  Als voorbeeld kun je de film IT nemen. De reboot van deze film kwam afgelopen jaar uit. Eerder was er in 1986 al een miniserie van deze horrorfilm verschenen. In onze review van IT kun je lezen dat er een groot verschil zat tussen de miniserie van vroeger en die film van nu op het gebied van special effects. Een aantal scènes zijn een stuk gruwelijker. Denk bijvoorbeeld aan de scene waarin Georgie te grazen wordt genomen.

  Alleen kwamen de angsten in de IT remake van afgelopen jaar nog wel wat kinderachtig over doordat er veel vrijheid was om angsten te verzinnen. Dit maakte de beelden wat minder angstaanjagend. In Pet Sematary is dit niet het geval wat ervoor kan zorgen dat de film een stuk angstaanjagender wordt en de film alleen maar hogere kwaliteit wordt.

  Paramount Pictures (via Universal)

  2. De casting

  Naast het verhaal en het gehalte van horror zijn er nog genoeg andere aspecten van de film Pet Sematary waar naar uitgekeken kan worden. Naast de Stephen King sfeer bevat de film namelijk ook nog eens een cast die er veelbelovend uitziet. In de hoofdrol speelt onder andere Jason Clarke die ook inn First Man een grote rol speelde.

  In onze review van de film First Man kan je lezen dat we erg tevreden waren over het acteerwerk dat plaatsvond in de film. Clarke is dus al zeker een aanwinst voor Pet Sematary. Naast hem spelen ook John Lithgow en Amy Seimetz een grote rol in de film. Acteur Lithgow is een bekende voor de mensen die wel van een beetje moord houden, aangezien hij heeft meegespeeld in de serie Dexter. Hiernaast heeft hij ook gespeeld in Twilight Zone the Movie.

  Last but not least speelt ook Amy Seimetz een rol in de film Pet Sematary 2019. Zij heeft onder andere een rol gespeeld in de hitserie Stranger Things. Naast het spelen in sci-fi series heeft ze ook meegedaan aan sci-fi films als Alien. De casting voor Pet Sematary ziet er dus veelbelovend uit met een aantal ervaren acteurs en actrices.

  Paramount Pictures (via Universal)

  1. Het boek van King

  We kunnen natuurlijk niet het belangrijkste punt van allemaal vergeten: het boek komt van horrorschrijver Stephen King. Deze legende was in de vorige eeuw dé horrorschrijver en heeft onder andere boeken als IT en De Shining geschreven. Deze boeken hebben net als Pet Sematary al een verfilming gehad.

  Naast het feit dat King de horrorschrijver van de vorige eeuw was wordt Pet Sematary ook nog eens gezien als een van zijn engste verhalen naast IT. Het origineel was dan al erg angstaanjagend, maar zoals we eerder aangaven inmiddels een beetje gedateerd. Het verhaal heeft een aantal aanpassingen gehad in de nieuwe Pet Sematary (denk aan het oudere kind dat bezeten is nu in plaats van het jonkie), maar dat zegt niet dat het nu slechter is. Wij hopen dus dat het verhaal van de legende intact blijft en we kunnen genieten van een goed horrorverhaal.

  Pet Sematary 2019 de film - Binnenkort in de bioscoop!

  Vanaf 4 april 2019 is de film Pet Sematary te bekijken in de bioscoop. Wij hebben je al een aantal redenen gegeven om uit te kijken naar deze horrorfilm. Heb jij nog andere redenen waarom je uitkijkt naar deze film? Laat het ons dan vooral weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.