Nintendo Switch tips en features die je misschien niet kent

Article
zondag, 07 april 2019 om 12:24
nintendo switch tips en features die je moet weten 149084
De Switch">Nintendo Switch is de nieuwste console van Nintendo. Met zijn drie modi, waarin gespeeld kan worden is dit de meest veelzijdige console op het moment. In TV, handheld en tafel-modus kan er genoten worden van de Switch. Lees hier een aantal Nintendo Switch tips en features die je moet weten.

10. Gebruik een externe batterij

De Nintendo Switch is een genot om onderweg mee te gamen, maar heeft een redelijk kleine accu. Als je een game speelt die veel vraagt van je console gaat de batterij redelijk snel leeg. Nu kun je bijvoorbeeld niet de helderheid van de Switch aanpassen zodat deze langer meegaat. Een van de beste Nintendo Switch tips die we kunnen geven is om een externe oplader te gebruiken.
Deze zul je dan wel met een USB-C aansluiting aan moeten sluiten, maar hiermee kun je uren langer doorgaan dan normaal. Vooral in de trein of in het vliegtuig is dit ideaal, aangezien je niet snel een USB-aansluiting zal gaan vinden waar je je Nintendo Switch mee kan opladen.
149085

9. Offline voor vrienden

Voor degene die zich ziek meldt om thuis te gaan gamen is dit een van de beste Nintendo Switch tips om te gebruiken. Je kunt namelijk je online-status veranderen zodat het lijkt alsof je offline bent. Zo kun je rustig gaan gamen zonder dat je baas kan checken of je niet stiekem hoofdpijn aan het kweken bent op Sekiro: Shadows Die Twice.
Vanaf het hoofdmenu van de Nintendo Switch navigeer je naar jouw vriendenlijst. Hier kun je de optie ‘Allow friends to see your online status’ uit- of aanzetten.
149086

8. Donker thema instellen

Steeds meer applicaties en producten krijgen een donker thema dat je kunt instellen. Naast dat dit er cool uitziet is dit ook rustiger voor de ogen. De Nintendo Switch heeft ook de optie om een donker thema in te stellen, wat er zeer goed uit ziet. Naast dat het donkere thema heel mooi is zal je netvlies je dankbaar zijn, vooral in de avond.
Je kan dit donkere thema instellen door op het hoofdmenu naar de systeeminstellingen te gaan. Hier is aan de rechterkant het kopje ‘Thema’s’ te vinden. Als je dit aanklikt zal je zien dat er twee verschillende thema’s beschikbaar zijn: het standaard thema en het donkere thema.
149087

7. Sla de gebruikersselectie over voor een game

Als jij de enige persoon bent die de Nintendo Switch gebruikt kan het soms irritant zijn dat je elke keer als je een game opstart moet kiezen welke gebruiker de game gaat spelen. Er is immers maar één persoon die gaat spelen. Een van de Nintendo Switch tips die we je willen geven is dan ook om dit uit te zetten. Dat doe je vrij simpel.
Ga naar de systeeminstelling vanaf het hoofdmenu en selecteer hier ‘Gebruikers’. Onder jouw avatar zul je de optie zien om gebruikersselectie over te slaan. Let wel op dat je dit alleen kunt doen als je maar één profiel op de Nintendo Switch hebt staan. Je anders alle overige profielen verwijderen.
149088

6. Voice Chat

Als je online een game aan het spelen bent, wil je soms wel eens praten met je medespelers om een strategie te bedenken of simpelweg een vijand uit te schelden als je deze hebt vermoord. De Nintendo Switch heeft alleen geen makkelijke mogelijkheid om dit te doen, vooral niet als je de console in TV-modus gebruikt.
Nintendo heeft hier wel iets op bedacht en het is makkelijk uit te voeren. Wil je per se kunnen praten, dan is dit een van de beste Nintendo Switch tips. Er bestaat namelijk de Nintendo Switch-Online app. Als jij en een vriend deze allebei downloaden kun je via je smartphone met elkaar praten tijdens een game. Je kunt natuurlijk ook elkaar simpelweg bellen, maar dit kost mogelijk wel weer belminuten.
149089

5. Data verplaatsen naar een andere Nintendo Switch

Op nummer vijf van onze Nintendo Switch tips en features die je moet weten staat het verplaatsen van data van het ene naar het andere Nintendo Switch-console. Hiervoor heb je beide Switches nodig, een Nintendo online-account en een goede internetverbinding. Let wel op dat beide apparaten in de buurt zijn van elkaar.
Je begint door op beide consoles naar de instellingen te gaan. Vervolgens navigeer je naar ‘Gebruikers’. Helemaal onderaan in het menu zie je nu de optie om data en gebruikers te verplaatsen. Als je hierop klikt op beide consoles volg je de verdere stappen om opslag en gebruikers naar een andere Switch over te zetten. Het is belangrijk dat je niet meer dan 7 gebruikers op de nieuwe Nintendo Switch hebt staan, anders werkt deze tip niet.
149090

4. Meerdere opslagpunten door meerdere profielen te gebruiken

Het kan nog wel eens voorkomen dat een game maar één opslagpunt heeft. Wil je een tweede speelsessie proberen met bijvoorbeeld een ander karakter, dan zul je helemaal opnieuw moeten beginnen. Gelukkig kun je op de Nintendo Switch meerdere profielen aanmaken, waardoor je meerdere saves kunt gebruiken.
In de systeeminstellingen bij ‘Gebruikers’ kun je meerdere profielen aanmaken. Voordat je een game begint kies je de gebruiker waarmee jij de game wilt spelen. Elk van deze profielen heeft een andere voortgang in de game en zo kun je dus meerdere game-saves per keer hebben op de Nintendo Switch.
149091

3. Find My Joy-Con

Op nummer drie van onze Nintendo Switch tips en features staat het vinden van de Joy-Cons. De Joy-Cons van de Nintendo Switch zijn redelijk klein en kun je makkelijk verliezen. Stel dat je kat met een van de controllers ervandoor gaat of je broertje het leuk vindt om deze te verstoppen is er een mogelijkheid om deze makkelijk terug te vinden.
Als je een Joy-Con kwijt bent, kun je op de Nintendo Switch vanuit het hoofdmenu naar ‘Controllers’ gaan. Hier zul je een paar opties vinden, waaronder ook ‘Zoek mijn controller’. In het menu wat volgt zie je de verschillende Joy-Cons die verbonden zijn met de Switch. Je hoeft nu alleen maar op het icoontje te drukken en de desbetreffende Joy-Con zal gaan vibreren. Dit is redelijk stil, dus zorg ervoor dat de omgeving zo stil mogelijk is.
149092

2. Joy-Cons gebruiken met andere apparaten

De tweede plaats van Nintendo Switch tips en features gaat naar de Joy-Cons. De Joy-Cons van de Nintendo Switch werken extreem goed. Je kunt deze controllers apart gebruiken of aan een accessoire aansluiten waardoor het een controller wordt. De Joy-Cons maken gebruik van Bluetooth, wat betekent dat je deze met verschillende apparaten kunt gebruiken.
Je doet dit door de Joy-Cons van de Nintendo Switch te halen en het knopje tussen de SL en SR knoppen ingedrukt te houden. De lampjes gaan hierdoor flikkeren en zijn op zoek naar een apparaat. Je hoeft dan alleen de Bluetooth aan te zetten op bijvoorbeeld je PC en hierna kun je de Joy-Cons simpel verbinden.
149093

1. Games opnieuw downloaden

De opslag van de Nintendo Switch is niet heel erg groot. Je kunt deze groter maken door een externe SD-kaart in de Switch te stoppen, maar deze zijn niet heel goedkoop als je eentje wilt met veel opslag. Het verwijderen van games is dan ook de enige optie om meer opslag vrij te maken op de Nintendo Switch.
Op nummer één van onze Nintendo Switch tips en features die je moet weten staat dan ook games opnieuw downloaden. In de Nintendo E-Shop zie je rechtsboven jouw persoonlijke avatar. Als je hierop klikt krijg je een menu te zien. Hier staat onder andere ‘Opnieuw downloaden’. Vanuit hier kun je games opnieuw downloaden die je hebt gekocht vanuit de Nintendo E-Shop.

Nintendo Switch tips en features die je moet weten

Dit zijn de Nintendo Switch tips en features die je moet weten. Zo kun je alles uit je console halen. Vooral handig is onze nummer één, waar je opslag op de Nintendo Switch kunt besparen.