Top 5 PES 2017 features - De meest noemenswaardige veranderingen

  Eindelijk kan iedereen aan de slag met de nieuwe PES 2017 features op PC, current-gen en last-gen consoles. Verbeteringen in overvloed in dit nieuwe deel. Hier een opsomming van de meest interessante nieuwe gameplay elementen.

  5. Advanced Instructions

  Weinig spelers gebruikten de geavanceerde instructies in PES2016. Konami nam de tijd om hier verder aan te werken. Het resultaat? Uitgebreidere mogelijkheden om tijdens het spelen het team te sturen: denk aan de bekende gegenpressing, 'alles of niets' drukzetten, of zwaardere defensieve mandekking in real-time.

  PES 2017 feature in de praktijk

  Een dynamischere aanpak qua strategie dus, die om meer flexibiliteit en omschakelen vraagt. Om deze feature echt door te krijgen, heb je wel wat tijd nodig, maar de eerste indruk belooft veel goeds.

  4. Goal Keeping

  Een veelbesproken onderwerp bij voetbalgames: keepers. Konami deelt mede dat er een hoop verbeteringen zijn doorgevoerd aan de keepers in PES 2017. En dat is te zien! De keepers reageren sneller, staan sneller op, en kennen meer animaties.

  Ook hebben zij nieuwe animaties om op het allerlaatste moment nog met de vingertoppen de bal van de lijn te tikken. Als je te lang treuzelt om te schieten, dan is de keeper er snel bij en graait hij de bal weg. Ballen die in PES 2016 bijna altijd erin vlogen, worden zo goed als telkens eruit gehouden. De keeper is vooralsnog geen Superman, maar ook echt geen treuzelaar.

  3. Precise Pass

  Door te Real Touch PES 2017 feature te combineren met de bal physics, is de bal passen verder verheven tot een kunst. Vele factoren bepalen de snelheid en precisie van de bal. Een combinatie van de juiste hoek, snelheid en eigenschappen van de speler kan zorgen voor een sublieme pass! Dit kan voor een grotere voldoening zorgen als je juist speelt.

  Zeker bij kleine tikjes en terugspeelballen merk je dat passen erop vooruit is gegaan. De animaties van hakballetjes sluiten nog beter op de werkelijkheid aan.

  2. Adaptive AI

  Deze PES 2017 feature is een heuse primeur. Het is de eerste (voetbal)game waarbij de AI in de game zich aanpast aan je speelstijl. Speel je vaak de bal naar een sterspeler? Dan wordt deze dubbel gedekt door de AI.

  In de herhaling vallen wordt dus gewoon afgestraft, zowel in defensief, als in offensief oogpunt. De AI uitspelen zal meer van je denkvermogen en flexibiliteit vragen.

  Na het spelen van een aantal sessies, lijkt het vooral alsof al deze 'slimme' zetten een beter en realistischer-ogend geheel geven. Je hebt veel minder het idee van een simpele routine die de computer afloopt, en waardoor jij al snel terugvalt op dezelfde methodes van uitspelen, aanvallen en scoren. Daardoor is de moeilijkheidsgraad professional een stuk lastiger dan vorig jaar.

  1. Real Touch

  Eén van de belangrijkste nieuwe PES 2017 features richt zich op het vergroten van de precieze feel van de voetballers. Met name het balgevoel; dit jaar gaat PES nog een stap verder daarin. De physics van de bal zijn verder verbeterd en stats van spelers hebben meer invloed op balcontrole. Zo voel je nog beter de bal aan en kan je met de juiste timing meer voordeel doen.

  Op het veld betekent dit dat je vaak veel meer bezig bent met je omgeving en de manieren waarop je de bal aanneemt en speelt. Duels komen beter uit de verf en verdedigers halen beter naar de bal uit.

  Nog niet besloten welke footie je dit jaar gaat halen? Wij hebben een handig overzicht gemaakt waarin de games worden vergeleken. Inmiddels is PES 2017 ook beoordeeld bij de redactie.

  Pro Evolution Soccer 2017

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.