PeperTV: “Ik ga sowieso streamen tijdens mijn gamevakantie op CampZone”

  Streamen is voor Jeffrey Blackstone (30) hemel op aarde. Vier keer in de week zit hij klaar om verschillende first-person shooters te spelen. Anders dan andere gamers, is hij nooit alleen tijdens het gamen. Er kijken honderden mensen mee doordat hij elke zucht of scheet registreert op zijn veelbezochte streamingkanaal PeperTV op Twitch.

  Jeffrey vindt het heerlijk om zijn gamesessie met anderen te delen. Als hij geen andere verplichtingen had (zoals slapen, met vrienden afspreken of toch nog eventjes zo nu en dan parttime werken), dan had hij heel de dag contact met zijn volgers. Juist het sociale contact tijdens het streamen is voor hem een bijzondere ervaring. Het sociale bijtje probeert alle doelgroepen aan te spreken en heeft al een heleboel gesprekken gevoerd met zijn trouwe volgers. “Ik vind het bijzonder dat mensen mij hun verhalen vertellen. Zo zijn er ook volgers die ziek zijn en iets hebben waardoor het kijken van de stream voor afleiding zorgt.” Alhoewel alle interactie met kijkers via tekst gaat, zorgt dit voor een onvergetelijke ervaring.

  Sowieso vindt Jeffrey het leuk om gekke dingen uit te proberen. Het gaat hem niet alleen om het gamen, maar vooral om het lol beleven met zijn volgers en vrienden. Eén keer in de maand houdt hij zijn eigen ‘Halloween-feestje’ op camera door zichzelf als een zombie of horrorclown te verkleden. Een vriend komt dan over de vloer en samen streamen zij horrorgames. “Met de community heb je tijdens zulke streams de leukste gesprekken. Ik geniet er echt van.” Door verkleed voor de camera te verschijnen, biedt hij een speciaal moment dat weer voor extra gespreksstof met volgers zorgt. Alhoewel zijn personage niet zo spectaculair is als de cosplay van Koen van Herk, is dat ook niet zijn doel. "Ik beleef er veel lol aan en vanuit de community is er veel vraag naar dit soort ludieke acties."

  Robin van der Molen Fotografie

  De groei van streaming

  Door de jaren heen heeft hij zijn community echt zien groeien. Hij begon als fan van Brainloos Twitcher, een Twitchgebruiker die eerder stopte met streamen, omdat het voor hem een sleur werd. Jeffrey had regelmatig met deze streamer contact. Samen deelden ze dromen voor de toekomst en passies. Op een gegeven moment kreeg Jeffrey de vraag voorgelegd waarom hij zelf nog niet streamde. “Mijn handen jeukten om te starten.” Enthousiast ging hij aan de slag. Totaal onverwacht werd zijn kanaal zoveel bezocht dat hij binnen zeven maanden Twitch-partner werd.

  Doordat PeperTV zo groot is geworden als streamer, wordt hij door mensen uit de community herkend. Vooral op CampZone wordt hij er snel tussenuit gepikt. Jeffrey vindt het gaaf om op dit soort evenementen rond te lopen. Hij probeert zelf ook meetings te organiseren waarbij gamers naar een arcadehal gaan, maar CampZone is voor hem toch next level. Het is geen uitje, maar echt een evenement. Het is alsof je met vrienden gaat kamperen. Wel op een heel luxe manier!” Zo merkt hij op dat echt alles voor je wordt geregeld. Tenten, gameconsoles en een sterke internetverbinding. “Mijn ervaring met vorig jaar is dat er echt aan alles was gedacht. Klasse van de organisatie!” Voor streamers is er een speciale plek en er hoeft niet met consoles en schermen te worden gesjouwd.

  Robin van der Molen Fotografie

  Streamen op CampZone

  Doordat streamers zo in de watten worden gelegd, kan Jeffrey tijdens zijn bezoek aan CampZone ook streamen. “Dat ga ik ook zeker doen!” Voor hem is dat misschien nog wel extra bijzonder om vanaf de campingplaats zijn games te spelen. Waar hij normaal zijn fans alleen via tekst kan spreken, kan hij nu zijn volgers echt bij gezicht zien. “Je leert mensen kennen en dat is zo bijzonder.” Door mensen op een evenement als CampZone te hebben ontmoet, worden de gesprekken thuis ook intenser. De band met volgers is sterker en daardoor haalt Jeffrey nog meer plezier uit zijn hele streamervaring.

  Daarnaast is voor Jeffrey CampZone gewoon een vakantieoord. Uiteraard gaat hij streamen, maar omdat dit op een vakantiesetting plaatsvindt, voelt het voor hem een stuk minder als werk. “Juist door interactie op te blijven zoeken met mijn volgers, voorkom ik dat ik in een sleur terechtkom.” Uiteindelijk wil hij niet in dezelfde situatie terechtkomen als zijn grote voorbeeld Brainloos. “Die zag het streamen op een gegeven moment als een verplichting.” Voor Jeffrey ligt dat mede door CampZone anders. Door CampZone krijgt hij ook zijn broodnodige rustmomenten. Daarnaast leert hij mensen kennen die tijdens zijn streams enthousiast reacties typen.

  Robin van der Molen Fotografie

  Relaxed kamperen op CampZone

  Dit jaar gaat Jeffrey tussen 26 juli en 3 augustus op een relaxte streamvakantie. Dan worden er op CampZone diverse leuke activiteiten en spannende competities georganiseerd. Voor streamers is er veel ruimte om via een ijzersterke internetverbinding hun favoriete spelsessies live met volgers te delen. Wil jij net als Jeffrey relaxed op vakantie op CampZone, dan is de tip om je kaarten snel te bestellen via de webshop van CampZone. Kaarten zijn goedkoper wanneer deze ruim van tevoren worden aangeschaft, dus wees er snel bij als jij ook samen met anderen op gamevakantie wil.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.