'Bijna alle Mario-games komen dit jaar naar de Switch'

  Het ziet ernaar uit dat Nintendo grote plannen heeft voor Mario in 2020. Wegens het 35-jarige jubileum van de Italiaanse loodgieter is Nintendo van plan om bijna alle Mario-games in de geschiedenis naar de Nintendo Switch te brengen. Volgens Eurogamer en VGC staan er flink wat remasters op de planning, waaronder Super Mario Galaxy.

  Nintendo’s line-up voor 2020 zou volgens beide platformen bestaan uit een scala van oude Mario-games wegens het 35-jarige jubileum van Super Mario Bros. Onder de games die als remasters verschijnen op de Nintendo Switch, zou Super Mario Galaxy zitten. Eurogamer geeft aan dat er nog een aantal andere 3D Mario-games op de planning staan, maar geeft geen details over welke dit zijn.

  Volgens VGC zou er naast de remasters nog een aantal nieuwe Mario-titels verschijnen dit jaar, waaronder een nieuwe Paper Mario-game. Ook dit wordt door Eurogamer bevestigd, die zegt een andere bron te hebben gesproken hierover. Naast een nieuwe Paper Mario-game staat er ook een remaster van Super Mario 3D World op de planning volgens Eurogamer in de vorm van een Deluxe editie. Deze nieuwe variant moet een aantal nieuwe levels hebben.

  Aankondiging tijdens E3

  Volgens VGC zou de aankondiging tijdens E3 gemaakt worden via een podiumpresentatie. Dit is opvallend, want Nintendo heeft al jarenlang geen fysieke presentaties meer gehouden tijdens E3. In plaats daarvan hield Nintendo een speciale E3 Nintendo Direct. Gezien E3 dit jaar niet doorgaat, is het nog maar de vraag hoe Nintendo van plan is om de aankondiging te brengen. Officieel heeft Nintendo niet gereageerd op de geruchten, dus of er een aankondiging volgt is nog maar de vraag.

  Super Mario Galaxy

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.