PC Gaming Show E3 2017 verwachtingen - VR en eSports

  Dit jaar houdt PC Gamer weer een persconferentie op de E3. Het is alweer het derde jaar op rij dat de PC Gaming Show wordt gehouden. Dit zijn onze PC Gaming Show E3 2017 verwachtingen.

  Vorig jaar werd tijdens de PC Gaming Show enkele nieuwe games aangekondigd voor PC. Ook focust de show zich op andere zaken rondom PC Gaming. Wat zijn de PC Gaming Show E3 2017 verwachtingen deze keer?

  Virtual Reality

  De PC Gaming Show krijgt meer VR content. Dat werd bij de aankondiging van de show bekendgemaakt. Tijdens deze shows zullen hoogstwaarschijnlijk enkele nieuwe VR titels worden onthuld.

  Met apparaten als de HTC Vive en de Oculus Rift kunnen PC gamers in de wereld van Virtual Reality duiken. Afgelopen jaren zijn er enkele exclusieve titels verschenen voor VR. Denk aan games als Batman Arkham VR.

  Wij denken dat in ieder geval beelden worden getoond van Killing Floor Incursion. Dit is de Virtual Reality versie van Killing Floor voor de Oculus Rift. Ontwikkelaar Trip Wire is namelijk een partner van de PC Gaming Show en gezien het feit dat de focus op VR zal liggen, lijkt dit wel voor de hand te liggen.

  eSports

  Een ander hoofdpunt dat door PC Gamer zelf wordt genoemd is eSports. De eSports scene wordt steeds groter en in kampioenschappen van League of Legends en Counter Strike gaan miljoenen om. Ook in Nederland wordt eSports steeds populairder met bijvoorbeeld de introductie van de E-divisie van de Eredivisie.

  De PC Gaming Show zal zich hier ook mee bezig gaan houden. Dit kan ze doen in samenwerking met organisaties als MLG of ontwikkelaars die tijdens de show komen praten over de eSports mogelijkheden in hun games.

  Xbox

  Microsoft heeft natuurlijk ook een eigen presentatie op de E3. Xbox is daarnaast partner van de PC Gaming Show. Er zal ook een presentator van Xbox op de PC Gaming Show komen praten over de relatie tussen Xbox en PC.

  Een van de punten die besproken zullen worden zal ongetwijfeld te maken hebben met Xbox Play Anywhere. Deze feature is al een tijdje beschikbaar. Tijdens de presentatie zullen waarschijnlijk de aankomende games die de Xbox Play Anywhere behandeling krijgen worden aangekondigd.

  Met Xbox Play Anywhere kunnen Xbox games ook op Windows 10 worden afgespeeld. Hiermee kun je de beste Xbox games ook op je PC spelen. Forza Horizon 3 is een voorbeeld van een game die van deze feature gebruik maakt.

  Verder zal Microsoft Mixer, dat voorheen bekend stond als Microsoft Beam, ook als onderwerp op de PC Gaming Show besproken worden. Deze dienst is namelijk ook beschikbaar voor Windows 10.

  Verschillende games

  Natuurlijk zullen er tijdens de PC Gaming Show enkele games worden getoond. Zo kan nieuws over Total War Warhammer 2 verwacht worden. Zo is er nog geen release van de game bekend. De E3 zou een mooi moment zijn om een release van de PC-exclusive aan te kondigen.

  PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS zal ook een opwachting maken in de presentatie. Bluehole zal wat nieuws over komende updates van de game geven. PLAYERUNKNOW'S BATTLEGROUNDS was een groot succes en verkocht in korte tijd al meer dan twee miljoen exemplaren.

  Aangezien Nexon partner van de PC Gaming Show is, kunnen we wel eens nieuws krijgen over Lawbreakers. Dit is de nieuwste game van Cliff Bleszinski, bekend van Gears of War. Ook kunnen we nieuws over Battletech van uitgever Paradox Interactive verwachten.

  Intel

  Voor het eerst in de driejarige geschiedenis van de PC Gaming Show is niet AMD, maar concurrent Intel de hoofdsponsor van de presentatie. Verwacht dus geen nieuws over de nieuwe AMD Ryzen Vega op de PC Gaming Show dit jaar.

  Wat kunnen we dan wel verwachten van Intel? Op het evenement zal Intel de nieuwe generatie van X299 chips introduceren. Deze komen volgende maand beschikbaar en Intel zal alle specificaties tijdens de PC Gaming Show bekend maken. Verder zal Intel met enkele andere hardware komen tijdens de presentatie.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.