8 Toekomstige remakes die totaal overbodig zijn

Article
zaterdag, 03 juni 2017 om 14:00
xgn google image
We nemen een kijkje naar acht toekomstige remakes die totaal overbodig zijn. We hebben de films gekozen waarvan wij denken dat ze niet verbeterd kunnen worden met een remake. Vele hiervan hebben nog geen releasedatum, maar zijn wel aangekondigd. Welke toekomstige remakes staan op de lijst?

8. The Fugitive

We beginnen onze lijst met toekomstige remakes met The Fugitive. Deze film gaat over een man die ten onrechte wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. The Fugitive was eerst een tv-serie uit 1960, voordat deze werd omgezet in een film adaptatie.
The Fugitive film uit 1993 is één van de weinige gevallen waarin er flink verbeterd wordt op zijn voorganger. Zo wordt de film gezien als een verbetering ten opzichte van de gelijknamige tv-serie. De film schaart dan ook een goede cast achter zich, met sterren als Harrison Ford en Tommy Lee Jones.
Deze acteurs zorgen ervoor dat de film een bepaalde intensiteit overbrengt. The Fugitive wordt door critici geprezen als een trillende ervaring. Er zijn genoeg mogelijkheden om een gelijk verhaal te maken als Hollywood dat zo graag wil, maar gebruik niet The Fugitive naam.
Een remake van The Fugitive klinkt als een onnozel plan. Welke acteurs kan Hollywood vervangen voor Harrison Ford en Tommy Lee Jones? Wat vinden jullie, zouden jullie een remake van The Fugitive willen zien?
112136

7. Big Trouble in Little China

Waar te beginnen? Big Trouble in Little China is in één woord uniek. De film is een mix tussen fantasy, martial arts en een dosis komedie. Geregisseerd door niemand minder dan John Carpenter (Halloween, The Thing), en Big Trouble in Little China is een echte cult-klassieker. Kurt Russel heeft de hoofdrol, een vaste acteur waar Carpenter frequent mee aan de slag gaat.
Een remake gaat geheid niet werken, de gehele look en feel van de film kunnen niet nagemaakt worden in moderne tijd. John Carpenter heeft een eigen style, combineer dit aan Carpenter's geweldige muziek en de film kan niet verbeterd worden. Het publiek van tegenwoordig zou een rare film als deze misschien niet eens accepteren. De film is enorm apart en overdreven, maar werkt voor de tijd waarin hij uitkwam.
Dwayne Johnson zou de rol van Jack op zich nemen in de remake en moet Kurt Russel vervangen. Hoe charismatisch Dwayne Johnson ook is, zie je hem al voor je in de wereld die gecreëerd is in deze film?
Big Trouble in Little China is een product van de tijd en moet blijven in de jaren 80. Het is niet voor niets een cult-klassieker geworden. Van de toekomstige remakes is dit er één die overgeslagen mag worden.
112138

6. Escape From New York

Het feit dat we alweer praten over een John Carpenter film bewijst al genoeg. Zijn films zijn stuk voor stuk uniek, de enige reden dat Hollywood remakes wil maken van deze films is om te profiteren van een bekende naam.
Escape From New York bevat wederom Kurt Russel in de hoofdrol. Het concept van de film is enorm interessant en staat als een huis. Het eiland van Manhattan in New York is omgetoverd naar een zwaar beveiligde gevangenis. In deze gevangenis zit ex-soldaat Snake (Kurt Russel). Het is aan hem de taak om de president op te sporen die is ontvoerd en wordt vastgehouden binnen de gevangenis.
Het concept is simpelweg enorm vet. We begrijpen daarom dat Hollywood geïnteresseerd is in een project als dit. Maar mochten we geruchten rondom de remake geloven, veranderen ze zelfs het hele concept!
Zo schijnt dat het gevangenisaspect wordt achtergelaten voor een ander verhaal. Mocht dit het geval zijn, waarom maakt Hollywood dan niet gewoon een nieuwe film? Gebruik een andere naam in plaats van. Escape From New York, aangezien deze remake zo te horen niet eens dezelfde elementen zal bevatten.
Escape From New York is helaas nog een Carpenter klassieker die aan de haal wordt genomen. Het enige wat we kunnen doen is wachten of deze remake ooit tot stand komt. Wij hopen dat dit één van de toekomstige remakes wordt die zal worden afgeblazen.
112150 2

5. The Birds

Op de bovenstaande foto zie je regisseur Alfred Hitchcock, een horror legende! Het feit dat er gesproken wordt om een remake te maken van één van zijn films is volkomen absurd. We herinneren nog dat Hitchcocks eerdere film Psycho ook een remake kreeg in 1998. Uiteindelijk werd deze Psycho remake een compleet drama.
The Birds gaat over een aantal onverklaarbare agressieve aanvallen van een groep vogels (met in het bijzonder kraaien). Het is Hitchcock gelukt om simpele dieren als vogels enorm angstaanjagend te maken. De film werd om deze reden geprezen door critici, die The Birds een geweldige thriller noemen, en met vogels als vijanden is dat een flinke prestatie.
Wij denken dat het concept van The Birds misschien niet eens werkt op het moderne publiek. Maar dit terzijde, hoe kan Hollywood denken dat een remake van deze film een goed idee is? Niet alleen zal de hoeveelheid negatieve reacties enorm zijn, een bekende klassieker van een bekroonde regisseur remaken is een enorm slecht idee.
Van alle toekomstige remakes is dit een grote belediging voor wat Hitchcock heeft nagelaten. Wij denken dat niemand zit te wachten op een Birds remake die, zonder Hitchcock, zeker niet van hetzelfde niveau zal zijn.
112162

4. The Fly

Van de toekomstige remakes is The Fly een echte horror-klassieker. De originele The Fly kwam uit in 1958 en werd goed ontvangen, maar dit is niet de bekendste versie van de film. In 1986 bracht regisseur David Cronenberg ons een remake van The Fly met Jeff Goldblum in de hoofdrol. Deze Fly remake wordt door velen gezien als een verbetering op het origineel.
Jeff Goldblum en de special effects werden het meest geprezen. En met special effects bedoelen we niet visuele effecten van tegenwoordig. The Fly bevat namelijk enorm veel make-up en praktische effecten. Deze werden geprezen voor de tijd en zijn nog steeds levensecht en angstaanjagend.
Het feit dat een remake door sommigen wordt gezien als beter dan het origineel is apart. Met deze gedachte vragen wij ons af waarom Hollywood nog een remake van The Fly zou riskeren? Hollywood heeft al twee versies van de film die allebei enorm geliefd zijn. Niet alleen is het een slecht idee, nog een remake van The Fly zou met zekerheid enorm veel computereffecten bevatten.
Tegenwoordig wordt de filmindustrie enorm afhankelijk van CGI (computer effecten). We weten zeker dat hoe goed de standaard ook is voor CGI, niks kan op tegen het geweldige en realistische make-up werk van David Cronenbergs film. Van alle toekomstige remakes had The Fly een pakkende tagline. De tagline van The Fly was: Be afraid, be very afraid. En wij zijn zeker 'afraid' voor een nieuwe Fly remake.
112163

3. American Psycho

Deze film met Christian Bale in de hoofdrol veroverde de bioscopen in het jaar 2000. Bale speelt Patrick Bateman, een bankier met een klein geheimpje: hij houdt ervan om mensen te vermoorden. American Psycho bevat een super performance van Christian Bale, die de juiste toon moest vinden tussen krankzinnig, duivels en komisch. Deze woorden omschrijven ook precies de film. American Psycho is een aparte, maar geniale ervaring en uniek in zijn soort.
De film kwam uit in 2000, maar speelde zich af in 1987. De geruchten gaan dat een remake zich zou afspelen in de moderne tijd, met moderne muziek. We benoemen specifiek muziek omdat ook dit een grote rol speelt in de film. Batemen is fan van onder andere Phil Collins & Huey Lewis and the News, en luistert muziek van deze artiesten terwijl hij zijn slachtoffers te grazen neemt.
Van onze toekomstige remakes is dit er één die absoluut niet gaat werken, niet zonder een acteur die net zo geniaal is als Christian Bale. American Psycho is te uniek om opnieuw gemaakt te worden. Heb je ooit wel eens Christian Bale naakt zien rondlopen met een kettingzaag? Het is allemaal mogelijk in American Psycho.
American Psycho is zo apart en goed gemaakt, dat we hopen dat Hollywood niet doorzet met de remake plannen en de film in alle rust achterlaat.
112170

2. Scarface

Van alle toekomstige remakes bevat deze een feitje dat niet veel mensen weten. De Scarface film uit 1983 is namelijk al een remake van de gelijknamige film uit 1932. Deze Scarface remake met Al Pacino in de hoofdrol wordt niet alleen gezien als mijlen beter dan het origineel. Scarface wordt gezien als één van de beste gangsterfilms ooit gemaakt.
Het feit dat Scarface nu een nieuwe remake krijgt is te gek voor woorden. Van alle toekomstige remakes is dit namelijk degene die zeker uitkomt. De nieuwe remake moet op 10 augustus 2018 in de bioscoop verschijnen.
Diego Luna (Star Wars Rogue One) is gecast als Tony Montana. Regisseur David Ayer (Suicide Squad) is in gesprek met de studio om de film te regisseren. Iedereen ziet Scarface met Al Pacino als een klassieker, en Tony Montana is zeker één van Pacino's bekendste rollen. Nog een remake van Scarface is absoluut overbodig.
Vinden jullie dat Scarface kan profiteren van een moderne remake?
112171

1. Memento

Voordat Christoper Nolan knalde met hits als The Dark Knight & Inception, was het Memento die zijn naam bekend maakte. Memento laat zien wat je allemaal kan doen binnen een film. Memento bevat zwart-wit scenes in chronologische volgorde en scenes in kleur. Deze scenes in kleur lopen niet in chronologische volgorde.
Memento is een film die zich achterstevoren afspeelt. De film opent met het einde en sluit af met het begin. Zo daagt de film je uit om zelf alle puzzelstukjes bij elkaar te rapen en het verhaal te ontrafelen. Waarom is dit gedaan? Omdat onze hoofdpersoon, gespeeld door Guy Pearce, last heeft van geheugenverlies (Amnesie). Nolan wilde dat het publiek hetzelfde gevoel zou ervaren als hem in de film. Een gevoel dat je niet weet hoe alles in elkaar zit.
Een leuk feitje: Er circuleert een buitenlandse (Engelse) versie van Memento. Deze versie bevat de extra mogelijkheid om de film in chronologische volgorde af te spelen.
Memento is zo ontzettend mindblowing dat het gepraat over een remake alleen maar gezien kan worden als een schande. Memento is een film uit 2001 en geen grote blockbuster met veel special effects. Memento is niet enorm oud, en heeft geen behoefte aan een 'upgrade' zoals Hollywood dat graag noemt.
Van alle toekomstige remakes is dit degene die ons het meest verbaast. Waarom zou een meesterwerk als Memento opnieuw gemaakt moeten worden? Hollywood, bedenk alsjeblieft een keer wat origineels.

Wat vinden jullie van toekomstige remakes?

Dit was onze lijst met 8 toekomstige remakes. Van welke remakes kunnen jullie niet geloven dat ze in de maak zijn, of zijn er bepaalde remakes waar jullie wel naar uitkijken?

Populair Nieuws

Laatste Reacties