PC games die niet zouden misstaan op de PlayStation 5

  De afgelopen jaren zijn de échet exclusieve titels op systemen flink afgenomen. Er zijn nog steeds een aantal uitzondering maar alles begint nu langzaam voor iedereen toegankelijk te worden, met uitzondering van Nintendo dan. PlayStation games komen mondjesmaat naar PC gamers toe, maar welke PC games zouden nu naar PlayStation 5 moeten komen?

  Xbox en PC hebben ondertussen vrijwel dezelfde games beschikbaar om te spelen, alle Xbox exclusives zitten tenslotte in de Xbox Game Pass en daar kan PC ook heerlijk van genieten. Ondertussen blijft Sony ook niet achter met haar PlayStation exclusives, Sony heeft namelijk al bekendgemaakt dat er meer games op komst zijn naar PC, de eerste die binnenkort op PC verschijnt is dan ook de zombiegame Days Gone. Allemaal leuk en aardig dat PC mee mag gaan genieten van alle console-exclusives, maar PC-gamers hebben ook nog wel een aantal mooie titels.

  Om alles dan natuurlijk eerlijk te houden en in balans te blijven, zijn hier een aantal titels die voor nu exclusief op PC beschikbaar zijn, maar het zeker verdienen om naar de PlayStation 5 te komen. De nieuwe console is tenslotte krachtig genoeg om vrijwel elke game te draaien, dus aan de hardware zal het niet liggen.

  Microsoft Flight Simulator

  Microsoft Flight Simulator is bijna niet uit elkaar te halen van het echte leven. De grafische kwaliteit dat deze game heeft, is bijzonder realistisch. De PlayStation 5 zou deze game dan ook zeker niet onderdoen aan de gelikte kwaliteit. Voor nu is de game nog enkel op PC en Xbox te spelen, maar hopelijk komt daar ooit verschil in. Er zijn maar weinig games die er zo realistisch uitzien als deze game, en je zou toch zeggen dat je dat dan met zoveel mogelijk mensen wil delen.

  Half-Life: Alyx

  De PlayStation VR 2 is pas net uit de doeken gedaan, maar we mogen al wel hopen op een aantal prachtige VR games. De koning van VR op het moment is nog altijd de PC. Half-Life: Alyx is een van de beste VR games op PC op het moment en helaas ook alleen maar op PC te spelen. Als deze game naar de PlayStation 5 zou komen, zou dat de VR-wereld weer een stukje aantrekkelijker maken. En het is zeker niet dat de game super zwaar om te draaien is, de PS5 zou de game perfect kunnen draaien en het zou een ideale titel zijn met de nieuwe headset en controllers van Sony.

  Valorant

  Wellicht niet de ideale game als het aankomt op de hoogste grafische kwaliteit, maar wel een hele gewilde shooter-game. Valorant is gemaakt door Riot games, dezelfde maker als League of Legends en is gigantisch populair sinds de eerst dag van release. Op de PlayStation zijn er al een aantal competitive-shooter games zoals Rainbow Six: Siege en Rogue Company, maar niets zoals Valorant wat veel inspiratie opdoet van de razen populaire CS:GO. De game zou een nieuwe ervaring geven voor de mensen die op zoek zijn naar een uitdagende en spannende shooter op de PlayStation 5.

  Forza Horizon 4

  Begrijp het niet verkeerd, Sony heeft een enorm goede racegame op de PlayStation consoles. Gran Turismo is enorm gedetailleerd en biedt een realistische race-ervaring. Alleen heeft Forza Horizon 4 een open wereld zoals bijna geen andere racegame te bieden heeft. De grafische kwaliteit van de Forza Horizon spellen zijn ook altijd enorm goed en zijn een leuke toevoeging bij de gigantisch open wereld en arcade-achtige gameplay. Ook al is Forza niet een PC exclusieve titel en is het ook beschikbaar op Xbox consoles, is het wel een game dat zeker een plekje zou mogen krijgen bij de PlayStation 5 games. Of het ooit gaat gebeuren is alleen een ander verhaal.

  Valheim

  Ook al is het nog een prille game, het is er zeker een die we niet mogen vergeten. Ondertussen is Valheim al 6 miljoen keer verkocht en nog steeds aan het groeien. Met zo enorm veel spelers groeit de vraag naar een console release natuurlijk ook alleen maar mee. Wanneer de game naar de PlayStation 5 gaat komen weet nog niemand, maar het zal zeker geen verkeerde zet zijn. Als de grafische kwaliteit een tikje opgeschaald wordt of er komen officiële modpacks in het spel met texture packs zoals Minecraft dat doet, kan het een heel mooie titel op de PlayStation 5 worden.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.