PlayStation exclusives komen naar PC

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 17:30
playstation 5 design 1f1620031364
Fans van PC gamen krijgen binnenkort een tal aan games erbij. Dat heeft Jim Ryan van PlayStation verteld in een interview met GQ-magazine. De eerste game: Days Gone, zou al in de lente naar de PC moeten komen met nog een stuk meer in de rij om ook overgezet te worden.
PlayStation hield jarenlang vast aan haar eigen games en wilde ze alles behalve op andere platforms zien. Net als met cross-platform mutliplayer duurde het erg lang voordat we een klein beetje hoop kregen dat Sony de deuren hiernaar zou openen.
Na Horizon: Zero Dawn op de PC uit te brengen zag PlayStation in dat veel mensen het interessant vonden en het kochten. Vanuit de kant van de PlayStation-community leek ook gene gigantische afdwing te zijn tegen de games speelbaar maken op PC. Hierdoor zal Sony dus verder blijven gaan met de games op PC uitbrengen.

Verandering in de studio

PlayStation zag in dat er een aantal dingen waren veranderd in haar eigen studio. De games die de eigen studio’s maakten waren in beter staat dan ooit tevoren. Vanaf de tweede helft van de PS4-cyclus hebben ze enorm goede games gemaakt die er geweldig uitzagen en over het algemeen enorm goed in elkaar gezet waren.
Nu de mogelijkheid er is om de games aan een groter publiek bloot te stellen, wil Sony dat graag doen. Zo deelt zij niet alleen de fantastische games met meer spelers, maar heeft ze ook financieel meer ruimte de games te blijven maken. De kosten voor het maken van de games worden namelijk per generatie en console hoger. Niet alleen financieel gezien is het handig, maar de technologie om de games naar PC te brengen is makkelijker geworden en biedt dus meer mogelijkheid in het overzetten van de games.

Wat kunnen we verwachten?

Voor nu is de enige game die we te horen hebben gekregen Days Gone, die gaat naar verwachting in de lente uitkomen. Het is natuurlijk nog afwachten of dat de huidige planning écht aan weet te houden. Zo is ook de datum van Gran Turismo 7 gewijzigd. Over meer PlayStation-exclusives hebben we nog niets gehoord, maar dit opent veel kansen om andere pracht games van PlayStation te zien op de PC!