Overwatch All-Stars sfeerverslag - Een uitdagende avond

Article
dinsdag, 31 mei 2016 om 13:44
xgn google image
Waar je ook loopt, zit of reist, overal hoor je verhalen over Overwatch. Het populaire spel heeft de harten weten te veroveren van vele fans, maar ook niet zulke hero-shooter fanaten. Blizzard voerde de hype nog even iets meer op door afgelopen avond een evenement georganiseerd te hebben. Lees hier alles over in het Overwatch All-Stars sfeerverslag.
Een luxe pand onder de grond is waar het strijdtoneel zich bevond. Hier stond het avond in het teken van de flitsende game die het shooter landschap de komende tijd op zijn grondvesten gaat laten schudden.
Een Overwatch evenement is natuurlijk geen place to be als er geen toffe aankleding is. Welkom geheten door levensgrote posters met afbeeldingen van de kleurrijke personages uit de game, voel je je hier dan ook al snel thuis als Overwatch liefhebber zijnde. Waarschijnlijk heb je het al geraden, maar er zijn ook een aantal cosplayers die verdomd goed uit de verf komen. Tracer, D.Va en een angstaanjagende Reaper lopen rond om het publiek van de nodige kiekjes te voorzien.

Een bont gezelschap

Allemaal leuk en aardig deze versieringen, maar het evenement draait natuurlijk maar om een ding: Het spelen van Overwatch! Dat houdt eigenlijk in dat het publiek kon genieten van twee teams die tegen elkaar strijden, aangezien er helaas niet zelf met de game aan de slag gegaan kan worden. Het feit dat je hier alleen kan kijken heeft niet bepaald negatieve gevolgen, want met de bonte collectie aan vooraf gekozen spelers is er genoeg te genieten.
Een All-Stars evenement is helemaal niks zonder de nodige sterren. Er is dan ook goed gegraven door de Nederlandse bodem op zoek naar bekende Nederlanders die wel eens graag een potje Overwatch zouden willen spelen, maar dan voor een publiek. Het resultaat van deze spelerwerving is niet bepaald verkeerd te noemen, en had een paar verrassende mensen opgeroepen. Maarja, we praten hier wel over Overwatch, een game die natuurlijk voor iedereen toegankelijk moet zijn.
Overwatch All-Stars sfeerverslag Yarasky

De sterren van de hemel gespeeld

Wat hebben Wille Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig, Ruben Schaken van ADO Den Haag, Nysira de presentatrice, Christophe Philips en Sven van de Game Mania gemeen? Spoiler: Zij worden geleid door streamer Yarasky om de overwinning af te pakken van het andere team.
Een competitie is niet spannend als er geen tegenstand is, daarom is er voor het tweede team ook alles uit de kast getrokken om met een leuke en evenwichtige compositie te komen. Onder leiding van TheDutchTerms bestond het zeskoppige bondgenootschap voor de rest uit Nemanja Gudelj van Ajax, Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig, Shelly van Gamekings, LowkoTV en Tom van de Game Mania.
Beide teams bestaan zowel uit spelers die de namen van alle 21 personages kunnen dromen, als BN’rs die nog Overwatch nog nooit aangeraakt hebben. Dit zorgt voor zowel humor als te vergeven frustratie. De matches en het evenement an sich, worden gehost voor Steven en Skate, dus dat beloofde weer een dolle boel te worden. Toch hoeft het publiek niet lang te wachten met deze praatjes, want de eerste krachtmeting gaat daarbij al snel van start.
Overwatch All-Stars sfeerverslag TheDutchTerms

Verschillend maar toch op een level

De twee teams krijgen eerst twee oefenrondes voorgeschoteld, waar zij nog even kunnen wennen aan de game en het tegen elkaar spelen. Aangezien veel van de spelende mensen nog nooit iets met de game te maken hebben gehad, was het vrij indrukwekkend dat er toch al behoorlijk goede op elkaar ingestelde personages de keuzes werden. Maar wat ongeveer voor elke game met het kiezen van verschillende personages geldt, is dat bepaalde helden nog even beoefend moeten worden. De eerste rondes was de gameplay dan ook min of meer stroef.
Ook al ging het niet allemaal even soepel en was er een duidelijk niveauverschil, je merkt gewoon dat alle 12 de spelers gaandeweg de wedstrijden gelijker beter gaan presteren en steeds fanatieker worden. Niet alleen voor de spelers wordt het daardoor spannender, maar ook het publiek laat zich door de avond heen ook steeds meer horen. Er wordt gejuicht, geklapt en gejoeld naar de All-Stars waarbij de inspanning van het gezicht af te lezen is.
Overwatch All-Stars sfeerverslag quiz

Iedereen een winnaar

Zo’n strijd moet natuurlijk wel een enorm vette prijs hebben om voor eens en altijd te laten zien dat je dé overwinnaar bent van de Overwatch All-Stars evenement. Hier wordt dan ook een goudkleurige bokaal voor uitgeloofd, die niet mis zou staan in je huiskamer. Toch is de felbegeerde prijs maar voor een team weggelegd, TheDutchTerms! Met een ijzersterke line-up weten ze Yarasky en zijn team te domineren.
Voor iedereen lijkt het een geslaagde avond te zijn. Zowel het publiek, de spelers als het personeel hebben het erg naar hun zin en daar draait het allemaal om. De kracht achter Overwatch wordt met het evenement nogmaals getoond, de mogelijkheid om een enorme playerbase te behouden en een echte eSports te worden. Het Blizzard Overwatch event is een gebroederlijke samenkoming van fans en niet fans.