Oscarwinnaars 2017 - 5 belangrijke categorieën op een rij

  De Oscars zijn weer voorbij en het is tijd om de balans op te maken. Benieuwd naar de grote Oscarwinnaars 2017? Wij zetten de vijf belangrijkste Oscars en hun winnaars hieronder op een rijtje voor je!

  5. Beste animatiefilm

  We beginnen met de Oscar voor beste animatiefilm, die ging vannacht naar Zootopia en daarmee behoort de animatiefilm tot de grote Oscarwinnaars 2017. In deze kleurrijke film nemen dieren menselijke rollen op zich. Zo is er een neushoorn als politieagent en een luiaard als baliemedewerker.

  Het verhaal draait om een konijn met ambities, dat net begonnen is als politieagent. Samen met een artistieke, cynische vos moet ze achter het geheim van een samenzwering komen. Dit gaat gepaard met de nodige dosis actie en humor.

  De andere genomineerden voor Oscar beste animatiefilm waren Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini en The Red Turtle.

  4. Beste acteur

  De film Manchester by the Sea levert met Casey Affleck de beste acteur af. Voor de broer van Ben Affleck is het de eerste keer dat hij een Oscar in de wacht mag slepen.

  Manchester by the Sea draait om een oom die de zorg voor zijn neefje op zich neemt, nadat diens vader gestorven is. In dit emotionele verhaal zie je de stribbelingen waar beide personen en de mensen om hen heen mee om moeten gaan.

  De film is geregisseerd door Kenneth Lonergan. De andere genomineerden voor beste acteur waren Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortenson (Captain Fantastic) en Denzel Washington (Fences).

  3. Beste actrice

  Het zal voor filmliefhebbers geen grote verrassing zijn geweest dat Emma Stone de Oscar voor beste actrice in de wacht sleepte. De 28-jarige actrice won het gouden beeldje door haar rol in de musicalfilm La La Land, daarin speelt zij de rol van Mia, een beginnende actrice die vol zit met ambities.

  In het tot de Oscarwinnaars 2017 behorende La La Land draait het verhaal om een samenspel tussen Sebastian (Ryan Gosling) en Mia, de wannabe-actrice. Beiden moeten de eindjes aan elkaar knopen terwijl zij hun weg banen door Los Angeles om hun dromen na te jagen.

  De andere nominaties voor beste actrice waren Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie) en Meryl Streep (Florence Foster Jenkins).

  2. Beste regisseur

  Op de tweede plaats in dit overzicht met grote Oscarwinnaars 2017 staat de Oscar voor beste regisseur. We blijven nog even bij La La Land, want de Oscar voor beste regisseur ging naar Damien Sayre Chazelle. Hij is een Amerikaanse regisseur en scenarioschrijver van onder andere 10 Cloverfield Lane en Whiplash, die ook Oscars in de wacht heeft gesleept.

  Zijn debuut als schrijver en regisseur kwam in 2009 met de film Guy and Madeline on a Park Bench. Enkele films en meerdere jaren later kan 2016 een topjaar voor hem genoemd worden. Zijn mysterieuze horrorfilm 10 Cloverfield Lane werd goed ontvangen en nu won hij met La La Land zelfs een Oscar.

  Andere genomineerden voor Oscar beste regisseur waren Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea) en Barry Jenkins (Moonlight).

  1. Beste film

  Nadat La La Land het podium werd opgeroepen voor de de Oscar voor beste film, bleek dat er een fout was gemaakt en dat Moonlight er met de prijs vandoor zou gaan.

  Moonlight is een tijdloos verhaal dat draait om de menselijke zelfontdekking van een jonge donkere man. De film speelt zich af gedurende zijn leven: van kindertijd tot het volwassen zijn. Het leven gaat niet makkelijk voorbij en hij moet zijn plek in de wereld zien te vinden, terwijl hij opgroeit in een achterbuurt van Miami.

  Andere genomineerden voor de Oscar voor beste film waren Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion en Manchester by the Sea.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.