Oscars 2017 highlights - Dit waren de hoogtepunten

  De 89ste Academy Awards zijn weer verdeeld. In een grootse avond zijn films, acteurs en filmmakers in de prijzen gevallen. Het was een onvergetelijke avond met momenten die we ons nog lang zullen herinneren. Vandaar dat wij een top 5 Oscars 2017 highlights in elkaar gezet hebben.

  Wat een show was het weer. De Oscars staan er zowat om bekend dat er altijd wel iets opvallends gebeurd tijdens de avond. Slecht nieuws voor de Academy Awards, maar goed nieuws voor ons, want het maakt voor goede televisie. Van alle memorabele momenten hebben we er vijf uitgekozen in deze top 5 Oscars 2017 highlights op een rij gezet.

  5. Back to the DeLorean

  Seth Rogen heeft al zijn dromen weten waar te maken. In een segment over zijn inspiratie vertelt de acteur dat hij altijd heeft opgekeken naar Michael J. Fox en de Back to the Future films. Die films hebben een grote impact gehad op zijn leven. De acteur was dan ook helemaal blij toen hij tijdens de Oscars 2017 het podium op kon rijden in dé DeLorean samen met Michael J. Fox.

  De twee maakten daarmee de grootste entree van de avond. Het publiek gaf een staande ovatie voor Michael J. Fox, die zijn Parkinson niet in de weg laat staan van zijn dromen. Rogen grapte nog dat zeker 30% van dat applaus eigenlijk voor hem was, deels omdat hij ook een bekende acteur is en omdat hij Back to the Future sneakers aanhad.

  Het enige wat nog op Rogens bucket list stond na deze opening was The Schuyler Sisters van de musical Hamilton zingen voor de hele wereld. En dat is ook precies wat er gebeurde. Fox deed ook nog even mee, waardoor het hele internet op zijn kop stond door dit korte, maar schattige duet. Lin-Manuel Miranda, bedenker van Hamilton, ging ondertussen helemaal stuk in het publiek.

  4. Gevallen sterren herdenken

  Een vast segment tijdens de Academy Awards is In Memoriam, waar mensen uit de filmindustrie herdacht worden die het afgelopen jaar zijn overleden. Net als voorgaande jaren is dit segment het emotionele hoogtepunt van de avond. Het is nooit leuk om bekende gezichten weg te zien vallen, dus met deze mooie herdenking kunnen we nog een keer terugdenken aan de personen die ons veel gegeven hebben in het filmwereldje.

  In Memoriam werd dit keer aangekondigd door Jennifer Aniston. De actrice kon het niet droog houden bij haar speech, waarin ze ook nog een vermelding maakte naar Bill Paxton die dit weekend is overleden. Het segment werd bijgestaan door een optreden van Sara Bareilles die Both Sides Now zong van Joni Mitchell.

  Enkele acteurs en actrices die we het afgelopen jaar verloren zijn Carrie Fisher, Debbie Reynolds, Gene Wilder, Anton Yelchin, John Hurt en Prince. In Memoriam werd afgesloten met een clip van Carrie Fisher die "May the force be with you" zegt, een passende boodschap aan het einde van dit segment.

  Time

  3. Niet alleen maar blanke mensen

  Afgelopen jaar was er behoorlijk wat ophef rondom de Academy Awards. Alle acteurs en actrices in de vier grootste categorieën waren blank. Dit jaar was er gelukkig veel meer diversiteit tussen de genomineerden. Host Jimmy Kimmel grapte ook meteen dat de Academy Awards wel meevallen qua racisme nu Trump president is om de lat qua racisme veel hoger te leggen.

  De winnaar van beste acteur in een bijrol werd gewonnen Mahershala Ali voor zijn rol in de film Moonlight. Hij is daarmee de eerste moslim acteur ooit die het gewilde gouden beeldje heeft gewonnen. Ali is deze week ook nog vader geworden dus hij beleeft de week van zijn leven.

  Viola Davis nam het beeldje mee voor beste actrice in een bijrol voor haar rol in de film Fences. Voor haar was dit ook een historische avond. Davis is de eerste donkere vrouw die een Oscar, Emmy en Tony op haar naam heeft weten te zetten.

  Het was een hoogtepunt, maar eigenlijk zou het natuurlijk normaal moeten zijn.

  2. Optredens muzikale sterren

  De Oscars 2017 maakten ruimte voor genoeg afwisseling met muziek. Vijf artiesten kregen de tijd om op te treden voor het miljoenenpubliek. De show werd briljant geopend door Justin Timberlake die "Can't Stop the Feeling" zong. Timberlake kreeg het complete publiek van zijn stoel om mee te swingen op het catchy nummer.

  John Legend was ook aanwezig en liet een medley horen van twee nummers uit de film La La Land. "City of Stars" was een deel van de medley en dat nummer won uiteindelijk ook een Oscar voor beste originele nummer in een film. Het andere nummer was "Audition (The Fools Who Dream)". Legend wist met zijn optreden achter de piano iedereen in de zaal te betoveren.

  Dwayne 'The Rock' Johnson liet nog een zinnetje van "You're Welcome" uit Moana horen voor hij Auli'i Cravalho en Lin-Manuel Miranda aankondigde om "How Far I'll Go" uit Moana te zingen. De 16-jarige Cravalho werd tijdens haar optreden in haar gezicht geraakt door een vlag van de achtergronddansers. Dat liet haar niet afschrikken en ze ging zonder problemen door met de grootste uithaal van de avond.

  Sting wist een emotioneel optreden te geven met het nummer "The Empty Chair" uit Jim: The James Foley Story, een documentaire over een oorlogsfotograaf die vermoord is door ISIS. In zijn eentje op het podium bracht hij met een akoestische gitaar het nummer prachtig voort.

  Ten slotte was er nog het optreden van Sara Bareilles tijdens het In Memoriam segment. Zij zong het nummer "Both Sides Now."

  1. En de Oscar voor beste film gaat naar...

  La La Land! De makers en cast van de film zijn boven de wolken van blijdschap en bouwen meteen een feestje op het podium. Totdat Jordan Horowitz, producent van La La Land, doorheeft dat hun vreugde onterecht is. La La Land heeft helemaal niet gewonnen, Moonlight is de beste film geweest van 2016!

  Dus de cast mocht haar Oscarbeeldjes weer teruggeven, waarna de Moonlight cast en makers het podium opkwamen om de beeldjes aan te nemen. De cast van La La Land was niet al te verdrietig, want de film wist zes andere prijzen in beslag te nemen, waaronder die voor beste actrice voor Emma Stone.

  Het verkeerd aankondigen van de winnaar voor beste film zal de boeken ingaan als een van de grootste blunders in de geschiedenis van de Oscars. Warren Beatty en Faye Dunaway, die de aankondiging maakten, hebben laten weten dat ze niet expres de boel op stelten hebben gezet. Het kaartje in de envelop had de uitslag van beste actrice erop.

  Uiteindelijk is het dus Moonlight die de prijs voor beste film gewonnen heeft. Alle winnaars van de Academy Awards 2017 kun je hier terugvinden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.