Op deze apparaten kun je Apple TV+ allemaal kijken

Article
zondag, 30 januari 2022 om 11:00
Apple TV+ is een streamingsdienst waar je onder andere Apple Originals op kan kijken. De streamingsdienst bevat veel content voor jong en oud. Daarnaast komt er elke maand nieuwe content.

Apple TV

Mensen met een Apple TV 4K, een Apple TV HD of een Apple TV van de derde generatie kunnen Apple TV+ vinden in de Apple TV-app. Gebruikers kunnen de streamingsdienst openen op de TV via hun beginscherm waar je bij ‘Kijk nu’ de dienst kan vinden. Als je een oudere Apple TV-model bezit, kun je wel AirPlay gebruiken om het beeld te streamen. Je kunt via AirPlay streamen vanaf je iPhone of iPad.

Gameconsoles

Daarnaast kun je ook Apple TV+ kijken op je gameconsoles. Het configureren van de Apple TV-app op een PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X/S is erg gemakkelijk. Xbox-gebruikers kunnen de app downloaden vanuit de Xbox Store en gelijk openen via het Entertainment-menu. Voor de PlayStation kun je de app openen vanuit de mediahub op de PlayStation 5 of het gedeelde voor TV en video op de PlayStation 4.

Smart TV’s

Heb je een Smart TV, dan kun je ook hierop de app installeren. Op de website van Apple vind je een lijst met de televisies die de Apple Tv+-app ondersteunen. Dit zijn voornamelijk modellen van Samsung, maar daarnaast is AirPlay altijd nog een optie. Nadat je bent ingelogd met je Apple ID, kun je beginnen met het kijken en abonneren op kanalen en content bekijken op Apple TV+.

Streamingapparaten

Als je geen Apple TV of nieuwe Smart TV hebt, kun je ook gebruiken maken van de streamingsdienst via een streamingsapparaat. Verschillende apparaten die je kan gebruiken zijn Roku, Amazon Fire TV, Android TV en Google TV. Als je een van deze apps hebt gedownload, kun je Apple TV+ verkennen door films, series en Apple TV-kanalen bladeren.
Daarnaast is ook de Amazon Fire TV Stick te gebruiken om series en films op de streamingsdienst te bekijken. De Stick van Amazon is een goedkoop media-apparaat dat te vergelijken is met een Apple TV. Je kunt hierop verschillende apps downloaden waaronder dus Apple TV+. Als deze opties niet mogelijk zijn, kun je je iPad, iPhone of MacBook altijd nog via een adapter en HDMI-kabel verbinden met je televisie.

Andere Apple apparaten

Daarnaast kun je de streamingsdienst downloaden op je MacBook, iPhone of iPad. Hoewel dit wel een kleiner scherm heeft, is het alsnog een prima manier om te kijken naar series en films. Daarnaast kan je de streamingsdienst vrijwel overal bekijken. Als je geen Apple-product hebt, kun je Apple TV+ ook nog altijd bekijken via de webbrowser: Tv.apple.com