Hoe zal het aanbod van SkyShowtime eruit komen te zien?

Article
zondag, 30 januari 2022 om 10:00
large wheel 16x9f1641571389
Het Amerikaanse mediabedrijf ViacomCBS en de kabelmaatschappij Comcast bundelen hun krachten om in Europa een nieuwe streamingsdienst te lanceren genaamd SkyShowtime. De streamingsdienst gaat in 2022 live, maar wat is nou precies het aanbod?
De nieuwe dienst SkyShowtime zal vanaf dit jaar in meer dan twintig landen beschikbaar zijn, waaronder Nederland. Op SkyShowtime komen series en films van tv-zenders en merken die de Amerikaanse bedrijven al in hun portfolio hebben.
Het aanbod van SkyShowtime zal bestaan uit films en series van de streamingsdiensten Paramount+, Peacock, Showtime, Sky en nog veel meer. Daarnaast is ViacomCBS eigenaar van MTV, Nickelodeon, Bet en Comedy Central. De kabelmaatschappij Comcast is onder andere eigenaar van NBCUniversal en Sky Limited.
Paramount+ is een video-on-demand platform met originele inhoud, inclusief nieuw uitgezonden CBS-uitzending. Paramount+ heeft daarnaast ook rechten van Nickelodeon en heeft daarom ook series zoals Rugrats en iCarly (2021). Daarnaast kan je Paramount ook kennen van de Star Trek-franchise, maar aangezien Star Trek tot nu toe alleen voor Amerikaanse gebruikers te bekijken is, is het nog niet zeker of we dit ook in Nederland kunnen zien.

Peacock

Peacock is een streamingsdienst van NBCUniversal. Het aanbod bestaat hier uit onder meer filmproducties van Universal Pictures, waaronder DreamWorks en Focus Features. Daarnaast bevat het ook televisieproducties van NBC. Peacock heeft ook haar eigen series waaronder een nieuwe Saved by the Bell en Girls5Eva.
Sky is een streamingsplatform met haar eigen content, dat bestaat uit onder andere Tina, Blue Bloods en The Bevers. Showtime is een Amerikaanse betaalde televisiezender met programma’s waaronder Homeland, Dexter en Weeds.
Volgens SkyShowtime omvat het aanbod alle genres publiek categorieën, inclusief familieshows, gescripte drama’s, franchise, premièrefilm, documentairs en nog veel meer. Verder details over het precieze aanbod volgen nog, maar de streamingsdienst zal bij lancering ruim 10.000 uur aan video’s bieden, waaronder exclusieve nieuwe films er series.
skyshowtime hbo max viaplayf1641487937

Meer streamingsdiensten naar Nederland

Het wordt dit jaar een druk voor de streamingsmarkt. In het eerste kwartaal van 2022 volgt namelijk de lancering van Viaplay. Deze zender zendt onder meer Formule 1, Premier League en de competities van de Professional Darts Corporation uit. Verder kom ook HBO Max naar Nederland, waar je series zoals Game of Thrones spin-off House of the Dragon, Succession of The Suicide Squad kan kijken. Door de komst van al deze nieuwe streamingsdiensten, zullen streamingsdiensten zoals Netflix verschillende series verliezen.
Wanneer de dienst precies wordt gelanceerd in Nederland en de rest van Europa, is nog niet bekend. De kosten van een abonnement op SkyShowtime zijn ook nog niet bekendgemaakt. Hopelijk horen we hier snel meer over. Ga jij een abonnement nemen op SkyShowtime? Laat het weten in de reacties.