Oogappels 2013: Pikmin 3

Article
vrijdag, 04 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Het is alweer even geleden dat we met een nieuwe Pikmin aan de slag konden. Op de Wii verschenen weliswaar twee Pikmin games, maar dit waren remakes van GameCube versies. De Wii U betekent nieuwe ronden, nieuwe kansen. En dus is het wachten op Pikmin 3 die in de planning staat voor Nintendo's nieuwste console.
In de Pikmin reeks, een vrolijk gekleurde serie, speel je als kapitein Olimar die altijd in de problemen zit. Hij heeft Pikmin nodig om hem te helpen. Pikmin zijn kleine wezens die, afhankelijk van hun kleur, een bepaalde eigenschap hebben. De gameplay van de Wii U versie bouwt voort op dit principe van de vorige twee Pikmin games. Kapitein Olimar leidt in ieder geval de Pikmin rond de aarde om zoveel mogelijk fruit te verzamelen, bruggen te bouwen, obstakels te verdienen en vijanden te verslaan.
Alle bekende Pikmin zijn aanwezig in Pikmin 3 en ook doen nieuwe Pikmin hun intrede. Pikmin 3 zal bijvoorbeeld 'Rock Pikmin' kennen. Deze Pikmin zien eruit als steentjes en kunnen door glas en dergelijke obstakels heen breken. Deze nieuwe aanvalmogelijkheden komen de gameplay maar al te goede, zeker ook bij baasgevechten, zoals al bleek uit onze impressie.
Pikmin 3 zal naast de 'Rock Pikmin' een nieuwe modus bevatten, namelijk een Challege modus. Hierin is het de bedoeling zoveel mogelijk fruit te verzamelen. Voor het fruit verdien je muntjes en bij duizend munten heb je het spel gewonnen. Er zit enige druk op de ketel door een tijdslimiet. Gelukkig is er een nieuwe modus, want een online multiplayer blijft helaas achterwege in Pikmin 3.
Pikmin 3 lijkt een leuke game te worden die in lijn van de vorige twee games staat. Strategisch denken is een must. Wel kampte de game in een eerdere speelsessie nog met wat problemen. Zo werkte de camera niet lekker mee en leek de GamePad weinig gebruikt te worden. Hopelijk worden deze oneffenheden nog weggewerkt en dan heeft de Wii U er een leuke titel bij om naar uit te kijken.