Op de officiële van website van PlayStation Australië is een lijst te vinden van titels die exclusief naar het platform van het Japanse bedrijf komen. Denk daarbij aan The Last of Us: Part II, Days Gone en God of War. Tot voor kort stond Death Stranding ook op die lijst, maar sinds 31 mei is de titel verdwenen van de website. Een opvallende wijziging.

En dat is niet het enige bewijs dat er een release op een ander platform aan zit te komen. Op de cover van de game, die eind mei uit de doeken is gedaan, staat geen vermelding van 'Only on PlayStation'. Een aanduiding die wel op alle andere doosjes van exclusieve titels op de PS4 te vinden is.

Toen Hideo Kojima destijds de samenwerking met Sony bekendmaakte voor Death Stranding, werd er gerefereerd naar een 'console exclusive' voor de PlayStation 4. Een release op de Xbox One zou daarmee dus onwaarschijnlijk zijn, maar het sluit de ontwikkelaar de pc als platform niet uit. Met Kojima's aanwezigheid op de gamescom wordt daarom nu verwacht dat Death Stranding ook zal worden aangekondigd voor PC.

Death Stranding release aan het einde van het jaar

Er wordt door veel gamers uitgekeken naar de nieuwe titel van Kojima, die wereldfaam heeft vekregen met de Metal Gear Solid-serie. Death Stranding is voor een groot gedeelte nog in mysterie gehuld. Zo weten we enkel dat de connectie tussen leven en dood een grote rol zal spelen en dat het een actiegame is in een open wereld. Bovendien is er een aantal grote acteurs aan het project verbonden door middel van stemmen en motion capture, waaronder Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux. De releasedatum staat gepland voor 8 november 2019.