Online TV kijken - Een alternatief voor KNIPPR

  Het nieuws dat KNIPPR gaat stoppen sloeg bij sommigen in als een bom, want hoe moeten mensen zonder traditioneel televisie abonnement nu TV kijken? Deze mensen zijn nu op zoek naar een andere manier van online TV kijken. Wij zetten een aantal KNIPPR alternatieven op een rijtje!

  3. NPO Start

  We beginnen de lijst met een app/site die voor iedereen gratis beschikbaar is: NPO Start. Met deze app van de Nederlandse Publieke Omroep haal je natuurlijk alleen de programma's in huis die je via NPO 1, 2 en 3 kon en kan kijken. Je kunt namelijk live kijken naar de programma's van de publieke omroep, maar ook kun je alle programma's terugkijken.

  Vergeleken met KNIPPR zijn er dus een flink aantal minder functies, maar het grootste voordeel zijn de kosten. Je kunt zoals we al aangaven gratis gebruik maken van NPO Start en ook gewoon via Chromecast naar je TV streamen.

  Als je extra functies wil, dan kan dat ook. Voor 2,95 heb je namelijk een abonnement met een aantal voordelen ten opzichte van de gratis variant. Zo kun je met NPO Start Plus in HD beeldkwaliteit kijken, heb je geen reclames en krijg je toegang tot alle seizoenen van uitgezonden series.

  2. RTL XL

  RTL XL kun je perfect vergelijken met NPO Start, alleen dan heeft RTL de programma's te bieden die uitgezonden worden op RTL. Het grootste verschil tussen de twee zit in de gratis variant. Waar je bij NPO Start nog gratis live naar TV kan kijken, moet je daar bij RTL XL voor betalen.

  Als je betaalt voor RTL XL krijg je een premium abonnement, dit abonnement kost je 3,99 euro als je deze via de website van RTL afsluit. Met zo'n premium abonnement heb je toegang tot alle video's op RTL XL en hoef je geen reclames te kijken. Ook kun je alvast vooruit kijken, zo hoef je geen week te wachten op een nieuwe aflevering van je favoriete reality show.

  Ook kun je met de premium variant live kijken naar alle RTL programma's en krijg je toegang tot exclusieve livestreams van bijvoorbeeld de dartsport. Het enige nadeel is dat je deze live uitzendingen niet via Chromecast kan afspelen.

  1. NLziet

  NLziet is het perfecte KNIPPR alternatief als je geen TV abonnement wil afsluiten. Met NLziet heb je online toegang tot de twaalf grootste Nederlandse televisiezenders. Voor een bedrag van 7,95 per maand kun je zoveel online TV kijken als je wil op twee apparaten tegelijk.

  Of je nu iets live op Veronica wil kijken of terug zien, dan kan dat met NLziet. Daarnaast biedt de dienst ook Chromecast ondersteuning aan en kun je via Airplay streamen naar je TV met Apple TV. Kortom, de mogelijkheden zijn vrij onbeperkt. Je zou NLziet kunnen zien als RTL XL en NPO Start samen, maar dan met nog meer mogelijkheden.

  Mocht je de dienst eerst willen uitproberen, dan kijk je de eerste maand NLziet voor één cent.

  Online TV kijken met een TV abonnement

  Op de vorige drie pagina's kon je de beste alternatieven van KNIPPR zien, een dienst die overigens nu niet meer bestaat. Deze drie abonnementen zijn vooral goed te gebruiken als KNIPPR de enige manier voor je was om TV te kijken, maar als je een traditioneel TV abonnement bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN, zijn er meer manieren om online te genieten.

  Zo kun je met een abonnement op Ziggo de Ziggo GO app installeren en online TV kijken. Zo heb je naast al het aanbod van Ziggo, alle zenders dus, ook HBO in je broekzak zitten. Voor HBO moet je alleen wel een apart abonnement afsluiten. Ook KPN heeft zo'n online manier van TV kijken. Met KNP iTV kijk je in heel Europa naar je favoriete programma's.

  Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.