Ziggo TV niet meer analoog in de komende maanden

Ziggo heeft deze keuze gemaakt met het oog op de toekomst. Zo wil de provider een hogere internetsnelheid bieden en meer zenders op TV, dit gaat makkelijker wanneer het bedrijf de analoge zenders van de hand doet.

Beslissing beïnvloed Ziggo TV kijker niet

Op dit moment zijn er volgens Ziggo nog 800.000 televisietoestellen op het analoge net aangesloten en verdeeld over 300.000 Ziggo klanten. Deze klanten zullen als het gaat om kosten niet benadeeld worden, het overstappen wordt geregeld door Ziggo en zal kosteloos gebeuren.

Volgens Erik van Doeselaar, woordvoerder van Ziggo, hoeven de mensen geen nieuwe TV te kopen om over te stappen op het digitale net. Wanneer je namelijk een oud toestel hebt ontvang je van Ziggo kosteloos een digitale decoder waarmee je digitaal kan kijken.

De eerste regio's

Ziggo begint in april met het verwijderen van de analoge kanalen in de provincie Zuid-Holland. Zo is bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel als eerste aan de beurt. Daarna zal het analoge net stap voor stap ook in andere regio's verdwijnen.

Na dit nieuws toch maar van plan om een nieuw toestel aan te schaffen? Kijk dan eerst waar je op moet letten voordat je zo'n TV aanschaft!