5 dingen die we over Nintendo’s 2020 zouden willen weten

  2020 is tot nu toe voor bijna niemand soepel verlopen, ook niet voor de game-industrie. Desondanks is het voor veel grote spelers duidelijk hoe de rest van het jaar eruit gaat zien: zowel Sony als Microsoft lanceren een nieuwe console. Maar voor Nintendo’s plannen voor de tweede helft van het jaar weten we nog bijna niks, dus blijven we met een paar vragen zitten.

  Hoe worden de maanden gevuld?

  Het is je misschien al opgevallen dat er momenteel maar weinig grote Switch games met een concrete releasedatum zijn. In juli komt Paper Mario: The Origami King en er zijn nog een paar games zoals No More Heroes 3 en Bravely Default II, die voor 2020 op de planning staan, maar geen datum hebben. Het lijkt er dan ook op dat er dit jaar minder games uit gaan komen dan misschien eigenlijk de bedoeling was.

  De vraag die we hebben is dan ook hoeveel games we nog wel kunnen verwachten. Dat er gaten vallen in het oorspronkelijke plan zullen we accepteren, maar worden die gaten opgevangen en zo ja, waardoor? Moeten we meer games met een korte ontwikkelingstijd verwachten, zoals Wii U ports? Komt er een grotere push voor third party games of zelfs indies? Of blijft de kalender gewoon iets leger dan anders? Dat laatste is ook volkomen acceptabel en begrijpelijk, gezien de omstandigheden, maar het zou fijn zijn om te weten wat ons te wachten staat.

  Wordt Nintendo Switch Online uitgebreid?

  Nintendo heeft een enorme verzameling klassieke games die nog altijd geliefd blijven. Desondanks worden die games op de Switch maar mondjesmaat aangeboden. Het gebeurt eigenlijk alleen via Nintendo Switch Online en de selectie is niet bijzonder groot. Het lag voor de hand dat het aanbod dit jaar, net als vorig jaar, rond september verrijkt zou worden. Maar kan dat nog doorgaan?

  Hopelijk wel, want klassieke games zijn nooit weg als de nieuwe games vertraagd zijn. Het is natuurlijk geen vervanging, maar het geeft je wat te doen. Logischerwijs zou de Gameboy of de Nintendo 64 het volgende Nintendo Switch Online systeem moeten zijn. Beide hebben een hoop mooie games die veel Switch-eigenaren niet meer hebben, nooit hebben gehad, of al in geen tijden hebben aangeraakt. Wij hopen in ieder geval dat het ontwikkelen van emulatie voor een nieuw systeem niet vertraagd is (als het al in de planning stond, natuurlijk).

  Nintendo

  Hoe zit het met die langverwachte games?

  In het verleden heeft Nintendo sommige games wat te vroeg aangekondigd, om vervolgens fans jaren te laten wachten op de daadwerkelijke release. Met de Switch lijkt het in dat opzicht wat beter te gaan, maar er zijn toch een paar games die nu wel heel lang op zich laten wachten. Bestaan Shin Megami Tensei V en Bayonetta 3 eigenlijk wel?

  Het antwoord is natuurlijk ‘ja’. Deze games zijn niet geannuleerd en andere games waar je al een poosje niks van hebt gehoord officieel ook niet. Toch is het lichtelijk frustrerend de bovenstaande games in 2017 zijn aangekondigd en vervolgens zijn verdwenen. Hideki Kamiya heeft herhaaldelijk beweerd dat de ontwikkeling van Bayonetta 3 goed verloopt. Misschien kan die game dus nog uitkomen in 2020, maar het wordt in ieder geval hoog tijd voor een trailer.

  Komen die Mario remasters er echt?

  Eén van de opvallendste Nintendo-geruchten van dit jaar was dat Nintendo van plan zou zijn om bijna alle 3D Mario-games op Switch uit te brengen. 2020 is namelijk de vijfendertigste verjaardag van Super Mario Bros. en dat zou gevierd gaan worden. Het leek te mooi om waar te zijn, maar de nieuwe Paper Mario die ook naar voren kwam in de geruchten blijkt te bestaan.

  Betekent dat dat die 3D Mario remasters er ook aankomen? Ze zouden behoorlijk wat uurtjes speelplezier opleveren als ze er inderdaad aan zaten te komen. Dat is natuurlijk nooit weg als de release van andere games onzeker is. Daar staat tegenover dat een remaster ook vertraging op kan lopen. Bestaat er een kans dat de remasters er komen, maar 2020 niet meer halen?

  Nintendo

  Wat wordt de game voor de feestdagen?

  Elk jaar is er een korte periode van een maand of twee waarin nieuwe releases net een beetje meer aandacht vragen (en krijgen). De zogenaamde holiday title is iets dat de meeste consoles liever wel hebben dan niet. Voor Sony en Microsoft is het dit jaar duidelijk dat die rol vervuld moet worden door hun nieuwe consoles en de launch line-up. Maar wat is Nintendo van plan?

  Ervan uitgaande dat Nintendo wil proberen om tijdens de launch periode van de PS5 en Series X direct met Sony en Microsoft wil concurreren moeten ze daar minstens één game voor hebben. Wordt het Breath of the Wild 2, ondanks dat we daar nog geen officiële titel voor hebben? Worden het die Mario remasters? Wordt het iets waar we nog totaal geen weet van hebben? Er zijn een hoop vragen rondom Nintendo’s 2020, maar wat de grote najaarsklapper moet worden is misschien nog wel de grootste.

  Paper Mario: The Origami King

  Verkijgbaar vanaf 17 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.