Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor Review - Meer Pokémon voor de liefhebber

  Net wanneer je dacht dat het Pokémon Sword & Shield avontuur er alweer op zat, worden beide titels uitgebreid door middel van DLC. Maar of het de moeite waard is om terug te keren naar deze titels leer je in onze Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor Review.

  Terwijl veel fans al speculeerden over een derde, meer uitgebreide van Pokémon Sword & Shield ( Pokémon Armor? of toch Pokémon Gun?) verrast Game Freak vriend en vijand met een andere aanpak, namelijk een DLC uitbreidingspakket. Fantastisch nieuws voor elke Pokémon fanaat dus, maar ondanks dat de DLC een extra leuke ervaring biedt, zit het avontuur er snel op en is de rest dat de uitbreiding te bieden heeft vooral weggelegd voor de echte Pokémon-junkies onder ons.

  Een open-world stapje vooruit

  De Isle of Armor DLC is een onderdeel van het Pokémon Sword & Shield DLC pakket bestaande uit twee uitbreidingen waarvoor je in totaal 30 euro neerlegt. Voor deze prijs krijg je direct het Isle of Armor avontuur, en later dit jaar in de herfst het Crown of Tundra avontuur. Nadat je de uitbreiding pas hebt aangeschaft en Pokémon Sword of Shield opstart word je gelijk een reis naar de Isle of Armor aangeboden. Het avontuur kan het best omschrijven worden als een post-game voor het hoofdavontuur.

  De Isle of Armor is sterk geïnspireerd door de Wild Area uit Sword & Shield. Vanaf het moment dat je op het eiland arriveert ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Het eiland is namelijk geheel open-world, en bestaat uit verschillende landschappen en klimaten en is bezaaid met Pokémon.

  Qua grootte is het eiland nét iets groter dan de Wild Area, maar er valt veel meer te beleven en te ontdekken op het eiland, waardoor onze ervaring met op het eiland al snel beter aanvoelde dan onze ervaring met de Wild Area. Dit is voor Game Freak weer een stapje vooruit voor een volledig open-world Pokémon avontuur.

  Op avontuur met Kubfu

  De Isle of Armor biedt ook wat uitdagingen en een klein verhaal lijntje aan. Tijdens je avontuur op het eiland word je benaderd door ene meester Mustard die je aanbiedt om onder hem te trainen in z'n dojo en zo nog sterker te worden. De belangrijkste taak die hij jouw aanbiedt is het opvoeden een Kubfu, een gloednieuwe Pokémon waarvan jij geheel in de hand hebt wat voor soort vechtstijl zijn evolutie aanneemt.

  Deze taak is niet alleen voor jou weggelegd, want tijdens trainen op het eiland word je constant dwars gezeten door een nieuwe arrogante rivaal, die verschilt afhankelijk van of je Sword of Shield speelt. Het is zoals we al eerder vermeldden een klein verhaaltje dat alleen maar dient als motivatie om het eiland te verkennen, en dit verhaal is dan ook weinig noemenswaardig.

  Maar dit is eigenlijk niet eens nodig, want het op eigen houtje ontdekken van de nieuwe locaties die de Isle of Armor aanbiedt is eigenlijk het leukste dat de DLC te bieden heeft, vooral nu dat het weer mogelijk om jouw favoriete Pokémon je te laten volgen, gezellig samen op pad!

  Gotta Catch em alle 210!

  Dit komt vooral door het feit dat op het eiland (oude) Pokémon te vinden zijn die niet in Sword & Shield zaten. Toen rond de release van Sword & Shield bekend werd dat niet alle Pokémon in het spel zouden zitten waren de reacties wel controversieel te noemen. Met deze DLC probeert Game Freak het toch nog een beetje goed te maken door nog een flinke dosis aan Pokémon beschikbaar te maken in het spel, want alles wat je vangt op het eiland kan je ook meenemen naar het hoofdavontuur.

  Of jij het eens bent met deze beslissing kan je ons laten weten in de comments sectie, maar onze ervaring was dat het toch wel erg tof was om weer een hele bende Pokémon rond te zien banjeren in hun natuurlijke habitat. Het grootste plezier haal je dan ook uit de DLC door weer ouderwets op jacht te gaan en alle Pokémon die op het eiland zijn te vinden, te vangen, te trainen en eventueel te laten evolueren om je Pokédex weer compleet te maken. Daarnaast zijn er op het eiland ook nieuwe items, aanvallen voor je Pokémon en zelfs nieuwe Gigantamax vormen te vinden.

  Ook biedt de uitbreiding nog een leuke zoektocht aan waarin je 150 Diglett's moet opsporen, wat ons erg deed denken aan de Korok's speurtocht uit Breath of the Wild. Het vinden van de Diglett's is wel de moeite waard, want je zult beloond worden met alternatieve versies van verschillende Pokémon. Maar van deze toevoegingen profiteer je vooral als je ook nog regelmatig terugkeert naar het hoofdspel van Sword & Shield voor bijvoorbeeld online battles en dergelijke, want de content van de Isle of Armor is simpelweg te kort en mager om er echt gebruik van te maken.

  Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor Review - Meer Pokémon voor de liefhebber

  En daarmee komen we ook gelijk op de conclusie van onze recensie; De Isle of Armor DLC is vooral meer Pokémon voor de liefhebber. Als jij intens heb genoten van Sword of Shield dan is deze DLC verplichte kost, maar het komt qua inhoud vrijwel overeen met het hoofdspel. Als je al lichtelijk teleurgesteld was in Sword & Shield, zien wij weinig reden om te beginnen aan het Isle of Armor avontuur, vooral omdat deze uitbreiding na zo'n 5 uur spelen er alweer op zit.

  Dat gezegd hebbende, is voor het voor elke Pokémon fan natuurlijk weer genieten geblazen om nog 210 extra Pokémon aan hun arsenaal toe te kunnen voegen. Hierdoor is de Pokémon Sword & Shield Isle of Armor DLC vooral meer voor de Pokémon liefhebber, en meer Pokémon is bij de fans natuurlijk altijd welkom.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Het eiland is geheel open-world
  • 210 oude Pokémon keren terug
  • Het verhaal is kort en weinig boeiend
  • De content alleen nuttig voor speler die ook nog het hoofdspel spelen

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.