Nintendo Switch Online Service - Alles wat we zover weten

Article
vrijdag, 02 juni 2017 om 12:59
xgn google image
De Switch is al even uit, maar hoe zit het nou met de Nintendo Switch Online Service die tijden geleden is aangekondigd? Bestaat die nog of heeft Nintendo die stilletjes uit het raam gegooid? Dit is alles wat we weten over de Nintendo Switch Online Service.
De Nintendo Switch ligt inmiddels een paar maanden in de winkels, maar er heerst nog een hoop onduidelijkheid rondom de Nintendo Switch Online Service. Om wat meer duidelijkheid te creëren hebben we alles wat zover bekend is voor je op een rijtje gezet.

Online gamen met vrienden

De Nintendo Switch Online Service bestaat nog en start begin 2018. Waar je de Nintendo Switch Online Service vooral voor zult aanschaffen is om online te kunnen gamen. Multiplayer games zijn niet toegankelijk tenzij je een Nintendo account gebruikt met een actief abonnement op de service. Als je volgend jaar dus een potje competitief Splatoon 2 wilt spelen, dan moet je eerst een abonnement aanschaffen.
De online service gaat begin 2018 pas online en tot die tijd kun je dus gewoon gratis online gamen. Als je mee wilt doen met het opkomende ARMS demo event dit weekend heb je dus nog geen abonnement nodig. In 2018 is dit wel een vereiste.
108287 1

Nintendo Switch Online Service voor een kleine prijs

Je zult gelukkig geen fortuin kwijt zijn om gebruik te maken van het online netwerk van de Switch. Nintendo heeft aangegeven dat de service ongeveer 20 dollar zal kosten per jaar. Dat is omgerekend een bedrag van 18 euro. Als we kijken naar hoe prijzen normaal verrekend worden in Europa lijkt een prijs van 20 euro per jaar een redelijke verwachting.
Met 20 euro valt de prijs wel mee vergeleken met de prijzen die concurrenten Sony en Microsoft vragen voor hun online netwerken. Voor Plus en Live Gold ben je meestal tussen de 50 en 55 euro kwijt per jaar als je niet op een aanbieding wacht. je kunt de service ook aanschaffen voor een maand voor ongeveer 4 euro of drie maanden voor ongeveer 8 euro.
108288

Gratis NES games spelen naar wens

Net als haar concurrenten krijg je van Nintendo gratis games als je betaalt voor de Nintendo Switch Online Service. De games die je gratis kunt spelen zijn afkomstig uit het NES tijdperk. De games zullen worden geüpdatet zodat ze online speelbaar zijn tegen andere spelers.
Waar eerst gedacht werd dat je de games maar één maand zou kunnen spelen, heeft Nintendo inmiddels het tegendeel bevestigd. De NES games die in de Classic Game Selection zullen zitten zijn onbeperkt te spelen voor alle betalende abonnees. De service heeft veel weg van Netflix. Je kunt zelf kiezen welke games je wanneer wilt spelen, want de volledige gamebibliotheek is ongelimiteerd beschikbaar.
108289

Alles met elkaar verbonden via een app

Nintendo is van plan een applicatie uit te brengen voor smart apparaten waarmee je verbinding kunt maken met de Nintendo Switch. Via de app kun je onder andere vrienden uitnodigen om samen te komen gamen of afspreken met andere spelers wanneer je een toernooitje wilt spelen. Ook zal je via deze app een chatgroep kunnen aanmaken waardoor je met je vrienden kunt kletsen tijdens het gamen.
Deze applicatie zal in de zomer van 2017 uitkomen. Op de website van Nintendo staat vermeld dat er ook een gelimiteerde versie van deze app beschikbaar zal zijn die je kunt gebruiken zonder te betalen. Welke functies deze zal hebben is nog niet bekend.
108290 1

Exclusieve online acties

Een laatste reden om je over te halen om voor de Nintendo Switch Online Service te betalen zijn de exclusieve deals. Nintendo zal speciaal voor betalende gamers vaker games met grotere kortingen aanbieden. Dit zal net zo werken als de extra korting die je krijgt met Plus en Live Gold. Beta's zullen door hun online gameplay ook exclusief zijn voor leden van het online netwerk.
Welke plannen Nintendo nog meer heeft met exclusiviteit in gedachte is nog niet bekend. In dit handige overzicht zie je nog wat er wel en niet kan met de service.
Nintendo Switch Online Service
Er is nog veel onbekend over de Nintendo Switch Online Service. Naar verwachting zal Nintendo er meer bekend over maken tijdens E3 2017 of als de release van Splatoon 2 in de buurt komt, omdat die game veel focust op online gameplay.