Nintendo Switch Mini geruchten tot nu toe op een rij gezet

  Geruchten gaan al langer rond dat er een Nintendo Switch Mini aan zit te komen. Al snel na de release van de Nintendo Switch was er sprake van een Mini-versie van de console. Dit zijn tot nu toe alleen maar geruchten, maar het zou wel een logische stap zijn voor Nintendo. Hier alle geruchten op een rij.

  5. Geen bewegingssensoren

  Als de geruchten kloppen en Nintendo de Switch Mini daadwerkelijk gaat maken, zullen de bewegingssensoren in de Joy-Cons waarschijnlijk verdwijnen. Wat heb je aan iets wat je niet eens kan gebruiken? Als de Joy-Cons niet van de Switch Mini afgehaald kunnen worden, kan je ze dus ook niet apart van het scherm bewegen.

  Het apart bewegen van de Joy-Cons gaat dus waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Op het moment is het wel mogelijk om met de Switch bepaalde games te bewegen in handheld-modus, zonder de Joy-Cons van het scherm af te halen. Waarschijnlijk zal dit ook het geval zijn bij de Switch Mini. Wat heb je dan ook aan features die niet kan gebruiken in handheld-modus.

  4. Goedkoper

  De Nintendo Switch Mini zou een ander publiek gaan aanspreken volgens de geruchten. Waar de originele Nintendo Switch vooral bedoeld is om thuis in de dock te gebruiken gaat de Nintendo Switch Mini zich meer richten op het handheld gebruik van de console. Dit omdat er onderweg minder gebruik wordt gemaakt van bepaalde Switch features.

  Door bepaalde features weg te laten die wel in de originele Nintendo Switch zitten zou de Nintendo Switch Mini een stuk goedkoper kunnen worden. Een fijn gegeven, aangezien je voor een nieuwe Nintendo Switch al snel 320 euro betaalt. Officieel is er nog niks zeker, een goedkopere Switch is wel degelijk welkom. Of het weglaten van de dock het waard is, is nog maar af te wachten.

  3. Geen detachable Joy-Cons

  Als de Nintendo Switch Mini er daadwerkelijk komt is de kans groot dat je de Joy-Cons er niet vanaf kan halen. Aangezien de Switch op zich al redelijk klein is, zouden de Joy-Cons ook kleiner worden en dat ligt gewoonweg niet lekker in de hand. De bestaande Joy-Cons zijn soms al aan de kleine kant, laat staan dat ze nog kleiner worden.

  Met de focus op handheld-gaming is dit ook een logische stap. Wanneer je in de trein Mario Kart zit te spelen doe je dit waarschijnlijk toch in de handheld-modus. Het ziet er ook gewoon raar uit als je de Joy-Con zelf gebruikt en de Switch op dat irritante kleine tafeltje neerzet. Een beweging van de persoon voor je en je Switch ligt op de grond.

  2. Geen tv-dock

  Een groot voordeel van de Nintendo Switch is dat je de console snel in de dock kan zetten en verder kan spelen op je tv. Als Nintendo de dock weghaalt bij aankoop gaat dat een significant bedrag schelen tegenover de originele Nintendo Switch. Gamers die vooral onderweg tijd hebben om te gamen gebruiken de dock dan toch niet.

  Mocht er behoefte zijn aan een dock voor de Switch Mini, zal dit een aankoop zijn die je apart moet doen van de Mini zelf. Zo geef je spelers zelf de keus of ze de Switch met tv en handheld willen gebruiken, of alleen maar onderweg willen gamen.

  1. Kleiner

  Het belangrijkste en meest voor de hand liggende gerucht is dat de Nintendo Switch Mini kleiner gaat worden. Raar als dit niet het geval is en het een BMW Mini-versie gaat worden, maar dat lijkt ons sterk. De originele Switch is een redelijk bakbeest als je het vergelijkt met handheld apparaten als de Nintendo 3DS. Een kleinere versie zal handiger zijn om mee te nemen en het zal ook minder zwaar zijn. Niet dat de Nintendo Switch 300 kilo weegt maar toch, alle beetjes helpen.

  Of het nou echt zo’n goed idee is om de volgende Switch nog kleiner te maken weten we niet. Games als The Elder Scrolls: Skyrim zijn al redelijk klein op de handheld-modes van de Switch, laat staan als het beeldscherm nog kleiner wordt. Misschien gaat Nintendo wel mee in de smartphone-rage aan en maken ze een randloze versie van de Switch.

  Nintendo Switch Mini geruchten op een rij

  Deze Nintendo Switch Mini lijst bestaat uit geruchten, maar de naam geeft al veel aanwijzingen over het mogelijke nieuwe console van Nintendo. Dat hij kleiner gaat worden staat meer dan vast, mocht Nintendo Switch Mini inderdaad de naam gaan worden. Verder is het afwachten totdat Nintendo meer bekend maakt.

  Nintendo heeft wel nieuwe games bekend gemaakt die op de Nintendo Switch beschikbaar zullen zijn. In de Nintendo Direct van 2019 maakt Nintendo onder andere een remake van The Legend of Zelda: Links Awakening bekend. Verder zijn er games als Yoshi's Crafted World en Super Mario Maker 2 bekend gemaakt. Voor de volledige lijst aan releases kan je de Nintendo Direct terugkijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.