Nintendo Switch Mini features: Welke ontbreken en hoe los je dat op?

  Geruchten over een Nintendo Switch Mini doen al langer de ronde. Dat een kleiner model enige features van de oorspronkelijke Switch zal moeten missen spreekt bijna voor zich, maar wat voor gevolgen hebben de ontbrekende Nintendo Switch Mini features voor de gebruiker? En hoe kun je het beste omgaan met die gevolgen?

  De Nintendo Switch Mini lijkt (net als een Nintendo Switch Pro) weer een stapje waarschijnlijker nu The Wall Street Journal bericht doet dat Nintendo nieuwe Switch-modellen in ontwikkeling heeft. Extra interessant is dat de Switch Mini waarschijnlijk enkele features moet missen die de oorspronkelijke Switch en een Pro model wel hebben. Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet denken in het geval dat de Nintendo Switch Mini features moet missen.

  5. Rumble

  Een kostbaar stukje tech in de Switch Joy-Cons zijn de HD-rumble motoren. Het zou dan ook goed kunnen dat Nintendo hierop bespaart bij het maken van een kleiner, budget-vriendelijk model. Maar wat te doen met games die rumble gebruiken?

  Het gaat hierbij niet alleen om casual games zoals Super Mario Party of 1 2 Switch, al kan het zijn dat dit soort games interessant zijn voor het potentiële Switch Mini publiek. Ook grotere games maken gebruik van hd-rumble: denk aan Super Mario Odyssey, waarin sommige moons alleen te vinden zijn door te zoeken naar de sterkste rumble. Tenzij hd-rumble wel behoort to de Nintendo Switch Mini features (wat zeker niet onmogelijk is), zul je voor sommige game content een aparte controller moeten aanschaffen.

  4. Spontane multiplayer

  Als de Switch Mini inderdaad zijn afneembare joy-cons moet missen zal het niet meer mogelijk zijn om spontaan met één systeem multiplayer te spelen. Heb je zin in een potje Mario Kart 8 Deluxe met een vriend die geen Switch heeft? Dan zul je extra controllers nodig hebben.

  Waarschijnlijk kun je met een Switch Mini gewoon gebruik maken van alle bestaande Switch controllers. Een paar joy-con is niet super groot, dus het zal de draagbaarheid van een Switch Mini geen grote schade toedoen. Wie het goedkoop wil houden kan voor één van de vele switch-compatibele third party controllers kiezen.

  3. Dock

  Een handheld gefocuste Switch Mini heeft minder behoefte aan een tv-dock. Om de prijs van de Switch Mini wat te drukken zou Nintendo het systeem dan ook eenvoudigweg zonder dock kunnen verkopen. Dat betekent alleen wel dat gebruikers die niet op zoek zijn naar een handheld-only apparaat, en vooral om de prijs voor het Mini-model gaan ook niet op een tv-scherm kunnen spelen.

  Op dit moment is het bestaan van een Switch Mini nog niet bevestigd. Daarmee blijft ook onbekend of Nintendo een oplossing heeft voor dit probleem. Voor de hand liggend lijkt dat een Switch Mini dock apart verkrijgbaar is voor wie dat wil, maar een adapter naar het standaard dock (met name handig om compatibiliteit te vergroten) kan niet uitgesloten worden.

  2. Games die alleen met joy-cons werken

  Een ander nadeel van de waarschijnlijk niet-afneembare joy-cons is dat er enkele games zijn die alleen werken met joy-con controllers. Het eerder genoemde Super Mario Party is bijvoorbeeld zo’n game. Maar ook de singleplayer games Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee werken (op tv) alleen met joy-con.

  Het aantal games waar dit voor geldt is klein, en zelfs als het er meer worden zullen de meeste in handheld modus waarschijnlijk normaal werken. Maar voor wie deze games op een tv-scherm wil spelen, geldt ook hier dat aanschaf van joy-cons het probleem oplost.

  1. Opladen

  Nee, de Switch Mini zelf zal waarschijnlijk geen oplaadproblemen hebben. Net als eerdere handhelds, inclusief de originele Switch zul je deze gewoon met een oplader in het stopcontact steken. Het opladen van controllers en accessoires wordt lastiger.

  Voor een normale Switch geldt dat Joy-cons worden opgeladen door de Switch zelf, terwijl andere controllers in een USB-poort op het dock gestoken kunnen worden. Bij een Switch Mini, zonder joy-con rails en zonder inbegrepen dock zullen hiervoor meerdere accessoires nodig zijn. Gelukkig bestaan deze accessoires vaak al, en is een dock niet het enige waarop je ze aan kunt sluiten.

  Nintendo Switch Mini features: nog niks staat vast

  Ondanks de geruchten is er officieel nog niks bekend over het bestaan van een Nintendo Switch Mini. Ook is het niet gezegd dat alle geruchten over het ontwerp van het systeem kloppen, en misschien zal een deel van deze problemen nooit bestaan. Op dit moment kunnen we alleen afwachten totdat Nintendo de Switch-revisies onthult (of ontkent) en hopen dat de ontbrekende Switch Mini features geen al te grote accessoire-afhankelijkheid met zich mee brengen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.