Nintendo Switch Micro SD - 5 dingen die je moet weten voor je geheugenuitbreiding

  De Switch is al enige tijd op de markt en dat betekent dat zelfs als je zoveel mogelijk fysiek hebt gekocht, er nu een goede kans bestaat dat je geheugen vol begint te lopen. Gelukkig kun je het interne geheugen van je Nintendo Switch met een Micro SD kaart uitbreiden. Wij hebben 5 tips voor je Nintendo Switch Micro SD!

  5. Overweeg hoeveel ruimte je nodig hebt

  Het interne geheugen van een Switch is niet groot. Als het vol begint te raken, of als je bang bent dat dat binnenkort gaat gebeuren zul je dus uit moeten breiden. Maar ga niet gelijk voor de grootste SD kaart die je kunt vinden: die heb je misschien helemaal niet nodig. Bovendien zijn SD kaarten met meer ruimte vaak ook duurder. Het loont om te bedenken hoeveel games je digitaal koopt

  Als je je games vooral fysiek koopt, of selectief bent in de games die je digitaal koopt, is er een goede kans dat je helemaal niet zoveel ruimte nodig hebt. Ga dus niet gelijk voor de grootste kaart die je kunt vinden. Maar denk ook vooral niet te klein. Kaarten van minder dan 128 GB zullen snel vol zijn als je vaak digitaal koopt, en zelfs 128 is nog aan de kleine kant als je grote games downloadt.

  4. Maak je niet te druk om het soort Micro SD

  Er is een aantal verschillende soorten Micro SD kaarten. De soorten die door de Nintendo Switch ondersteund worden zijn UHS-I Micro SD, Micro SDHC en Micro SDXC kaarten. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar het valt allemaal best mee. De schrijf- en leessnelheid van de kaarten zijn het belangrijkste verschil, en dat verschil is voor Switch doeleinden verwaarloosbaar.

  Maak je dus niet te druk om het soort SD kaart dat je koopt: alle soorten laden je games sneller dan een Switch cartridge. Als je kaart van een goed merk is is de kans klein dat hij niet werkt met je Switch. Als een kaart toch niet werkt, probeer het dan met andere kaarten. Als die wel werken was het waarschijnlijk een probleem met je oorspronkelijke kaart. Als geen enkele Micro SD werkt kan het zijn dat er stof in de kaartlezer van je Switch zit, of dat deze defect is.

  Evan-Amos

  3. Zorg dat je Switch uitstaat als je je SD vervangt

  Goed, je hebt dus de SD kaart uitgezocht die bij je past, en je hebt hem in huis. Wat moet je nu nog weten over het gebruik? Allereerst belangrijk om te weten: de ingang voor de kaart zit onder het standaardje waarmee je je Switch rechtop op tafel kunt zetten. Daar duw je hem in tot je een klik hoort.

  Het allerbelangrijkste om daarbij te onthouden is dat je Switch uit moet staan als je er een Micro SD in stopt of uithaalt. Als je Switch aanstaat of in slaapstand zit terwijl je je SD kaart eruit haalt of erin stopt kan er data corrupt raken, waardoor er dingen niet meer goed werken. Zorg er dus voor dat dat niet kan gebeuren.

  2. De SD kaart heeft altijd de voorkeur van de Switch

  Een belangrijk punt om te onthouden is dat wanneer er een Micro SD kaart aanwezig in je Switch, dit altijd de voorkeurslocatie is voor je downloads (Voor je screenshots kun je zelf instellen wat de voorkeurslocatie is). Alle games die je downloadt gaan dus automatisch naar je Nintendo Switch Micro SD. Mocht het nu zo zijn dat je een game op je laatste beetje intern geheugen wil hebben dan moet je de Micro SD uit je Switch halen voor je die game downloadt.

  Staat er iets in je interne geheugen dat je op je SD kaart wil hebben of andersom, dan is er helaas geen eenvoudige manier om die data over te zetten. Staat er een game op je interne geheugen die je op je SD kaart wil hebben, dan moet je de game verwijderen en opnieuw downloaden met je SD kaart in je Switch. Andersom geldt hetzelfde, maar dan moet je SD kaart er juist even uit. Maak je niet druk om je save files als je een game verwijderd: die worden afzonderlijk bewaard en gaan niet verloren als je een game verwijdert.

  _mogi.

  1. Onthoud wat er op je SD kaart staat

  Deze is vooral belangrijk als je meerdere SD kaarten hebt, of als je je SD kaart om wat voor reden dan ook even niet in je Switch hebt zitten. Het kan namelijk zijn dat je dan gamedata mist, ook voor games die je fysiek gekocht hebt. De Switch slaat game-data en updates op naar de SD kaart, en alleen je save files zijn daar uitzondering op.

  Dat betekent dat als er een update is voor een game die op je interne geheugen staat of die op een cartridge hebt, de update ook het liefst naar de SD kaart gaat. Je kunt voorkomen dat dat een probleem wordt door updates voor games die niet zelf ook op de SD kaart staan altijd te downloaden naar het interne geheugen, of door bij te houden wat er op welke SD kaart staat.

  Nintendo Switch Micro SD - Deze zijn aanraders

  Zoals we al eerder zeiden is het niet heel moeilijk om voor je Nintendo Switch een Micro SD kaart te vinden die goed werkt. Nintendo zelf heeft in samenwerking met Sandisk kaartjes uitgegeven met een Breath of the Wild of Mario Kart 8 Deluxe thema, maar deze zijn in Nederland wat lastig te vinden, en bovendien zijn ze niet wezenlijk anders dan normale Sandisk kaartjes. Ook Samsung Micro SD kaarten kun je overal tegen redelijke prijzen vinden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.