Foto: ant2506

Het geheugen van je Switch valt uit te breiden naar 2TB. We leggen je in dit artikel uit hoe je dit precies moet doen, zodat het nooit meer voorkomt dat je een game niet kunt downloaden omdat er te weinig geheugen vrij is.

De basis, hoe breid je het geheugen uit

Er past een micro SD kaartje in je Switch. Hiermee kun je het geheugen tot 2TB uitbreiden, waardoor je de nodige extra ruimte krijgt. Nintendo geeft aan dat er verschillende types aan kaartjes in de Switch passen. Een normale micro SD kaart kan, maar ook een Micro SDHC kaart en een Micro SDXC kaart, al moet je voor de laatste eerst een systeemupdate uitvoeren. Verder geeft Nintendo aan dat je het beste kunt gaan voor een micro SD kaart met een hogere snelheid.

Als je een kaartje hebt, is het eigenlijk best simpel. Je zet eerst de Switch uit en klapt dan de standaard van de Switch uit. Dan bedoelen we niet het dockingsysteem, maar het flapje wat achter op de Switch zelf zit, waarmee je de Switch rechtop kunt zetten en niet hoeft neer te leggen. Onder dat flapje zit een gleufje voor je Nintendo Switch micro SD kaart. Je schuift je kaart in het gleufje met het label aan de buitenkant (je moet het dus kunnen zien) tot je voelt dat de kaart vast klikt. Zet je systeem aan en ga via het menu naar 'Geheugenbeheer', hier kun je kiezen hoe dingen worden opgeslagen.