Mario Maker 2 Direct aangekondigd - 5 dingen die wij verwachten

  Nintendo heeft een Nintendo Direct aangekondigd die helemaal om Super Mario Maker 2 zal draaien. De presentatie wordt vannacht (16 mei 2019) uitgezonden om 0.00 uur Nederlandse tijd. Wat we gaan zien in de 15 minuten die volgen is nog onbekend, maar we hebben zo onze ideeën.

  Nintendo

  5. Multiplayer

  Valt het je op dat Luigi opvallend aanwezig is in de marketing voor Super Mario Maker 2? De eerste draaide helemaal om Mario, maar Mario Maker 2 heeft onze favoriete groene mario zelfs op de box-art. Niet alleen als bouwer, maar ook als personage dat neergezet wordt door Mario. Misschien zoeken we er teveel achter, maar eerlijk gezegd denken we van niet.

  Wij denken namelijk dat deze overvloed aan Luigi komt door een soort van open geheim dat hij speelbaar zal zijn. Dat was hij al een beetje in Mario Maker 1, maar dan als Amiibo-kostuum. We verwachten dat hij dit keer een volwaardig personage zal zijn. Tenminste, in de New Super Mario Bros. en Mario 3D World stijlen, aangezien deze games gelijktijdige multiplayer hadden. Misschien dat hij in de andere stijlen een skin is.

  Nintendo

  4. Offline mogelijkheden

  Super Mario Maker was op veel manieren een online ervaring. Je kon de levels wel bouwen zonder internet, maar om ze te delen of te spelen had je een internetverbinding nodig. Op Wii U was dat niet zo’n probleem, aangezien de meeste mensen thuis internet hebben. Maar de Switch kun je meenemen, ook naar veel plaatsen zonder internet.

  Er is een goede kans dat je voor je op stap gaat levels kunt downloaden om te spelen, iets wat ook in de eerdere draagbare versie voor 3DS mogelijk was. Offline levels maken kan natuurlijk ook. Maar is er nog meer te doen? Misschien kun je zonder internetverbinding levels delen via een lokale verbinding tussen twee Switch systemen. Misschien ook niet, maar we verwachten een antwoord in deze Mario Maker 2 Direct.

  Nintendo

  3. Mario Maker ‘World’

  Onlangs kreeg Super Smash Bros. Ultimate een update waarbij een soort van community-app hoorde, met de naam Smash World. Smash World is geen losse app, maar een onderdeel van de Nintendo Switch Online smartphone app. Smash World maakt het mogelijk om video’s en levels te delen met andere Smash Bros. Spelers. Dat klinkt als iets dat Mario Maker 2 ook nodig heeft.

  We verwachten dan ook dat er een smartphone app aangekondigd zal worden in deze Mario Maker 2 Direct. Of het ook onderdeel wordt van de algemene Switch online app of een losstaande app wordt weten we niet, maar we verwachten het eerste. Via de app kun je waarschijnlijk levels vinden en we verwachten ook dat het een uitgebreide sociale functie zal hebben. Misschien dat je screenshots en video’s die je met je Switch maakt kunt delen.

  Nintendo

  2. Veranderingen aan het zoeksysteem

  We hebben het er al eerder over gehad dat het zoeken van levels in Super Mario Maker niet super makkelijk was. De bookmark website maakte het iets makkelijker, maar de in-game mogelijkheden bleven beperkt. Het lijkt ons vrijwel onmogelijk dat Nintendo de klachten daarover nooit heeft gehoord. Een verfijnder systeem in Mario Maker 2 lijkt dan ook waarschijnlijk.

  In het ideale geval is het systeem verbeterd in-game, in de app die we verwachten en misschien zelfs op de bookmark site, als Nintendo die ook voor Mario Maker 2 maakt. Het belangrijkst is natuurlijk de game zelf, maar we zouden zeker geen nee zeggen tegen levels zoeken in de app. Een kwartiertje niks te doen op het station lijkt ons een goed moment om voor thuis een level in te plannen.

  Nintendo

  1. Duidelijkheid over nieuwe features

  Er was veel nieuw in de onthullingstrailer voor Super Mario Maker 2. Er was water in levels die geen onderwater-thema hadden, een hele nieuwe gamestijl en zelfs een shot dat leek te suggeren dat je nu verticale levels kunt maken. ‘Hoe gaat dat allemaal werken?’, is natuurlijk de grote vraag waar elke Mario Maker fan nu mee zit. Het zou toch raar zijn als een Mario Maker 2 Direct helemaal niet op de features van de game in gaat.

  Toegegeven: Nintendo zou een deel van deze informatie kunnen bewaren tot E3. Maar E3 zit zo dicht op de release van Mario Maker 2 dat we ons slecht kunnen voorstellen dat er rond die tijd nog veel nieuws onthuld wordt. In ieder geval verwachten we de snelle versie in deze Mario Maker 2 Direct. De fijne kneepjes kunnen wel wachten tot de Nintendo Treehouse Live stream.

  Wat verwacht jij van de Super Mario Maker 2 Direct?

  De direct duurt maar 15 minuten, maar we denken dat Nintendo daar geen seconde van verspilt. We hebben al wat ideeën voor de opvulling genoemd, maar misschien heb jij iets heel anders dat je wil zien, of verwacht. We lezen het graag in de reacties!

  De Super Mario Maker 2 Direct wordt op 16 mei 2019 om 0.00 uur uitgezonden. Je kunt de Direct zien op het officiële YouTube kanaal van Nintendo, of op de Nintendo Direct website.

  Super Mario Maker 2 verschijnt op 28 juni op Nintendo Switch. Als je de game pre-ordert ontvang je een Nintendo Switch Stylus. Een bundel met 12 maanden Nintendo Switch Online lidmaatschap zal ook beschikbaar zijn.

  Super Mario Maker 2

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.