De Nintendo Switch Lite specs op een rij - Dit is er anders aan de nieuwe console!

  Uit het niets kwam Nintendo met de introductie van een nieuwe versie van de Nintendo Switch. De Nintendo Switch Lite ligt vanaf 20 september in de winkel. Wil je nou weten wat er allemaal veranderd is voor de Nintendo Switch Lite specs? Blijf dan doorlezen en besluit voor jezelf of de nieuwe console van Nintendo de moeite waard is!

  7. Hail to the D-pad

  Op de originele Nintendo Switch is het je vast en zeker niet ontgaan dat er op de linker Joy-Con vier knoppen zitten die je kunt gebruiken in de vier verschillende richtingen, net als bij een D-pad. Alleen is het gebruik van dit deel van de Nintendo Switch vaak iets wat we liever letterlijk en figuurlijk links laten liggen.

  Gelukkig is er een echte D-pad toegevoegd aan de specs van de Nintendo Switch Lite, waardoor je meer controle hebt op de nieuwe console. Iets wat we ook graag hadden gezien op de Nintendo Switch, maar jammer genoeg mocht het niet waar zijn. Op naar de winkel dus om een Nintendo Switch Lite aan te schaffen. Of zijn de volgende specificaties toch iets wat je tegen gaat houden?

  6. Met dichtgeknepen ogen kijken?

  We vervolgen onze weg door specificaties en nummertjes met de schermgrootte van de Nintendo Switch Lite. Dit is misschien één van de specs waardoor mensen de Nintendo Switch Lite niet in huis gaan halen en dan met name degenen die al een originele Nintendo Switch hebben.

  Het nieuwe apparaat heeft namelijk een iets kleiner scherm. Waar de Nintendo Switch een 6,2 inch scherm heeft, moet de Nintendo Switch Lite het doen met een 5,5-inch display. Nu zal dit niet met dichtgeknepen ogen gepaard gaan, maar iets kleiners gaat toch wel ten koste van prachtige games als Zelda: Breath of The Wild. Je moet die ervaring toch op een kleiner scherm gaan proppen. Of we daar zo blij van worden weten we nog zo net niet.

  5. Pak minder vaak de oplader erbij!

  Nu is er niet echt een duidelijk beeld voor het volgende punt binnen het rijtje aan Nintendo Switch Lite specs, maar Nintendo heeft wel naar buiten gebracht dat zij de batterijduur van de Nintendo Switch Lite heeft verbeterd ten opzichte van de Nintendo Switch.

  Hoeveel dit gaat worden en of dit een substantieel verschil gaat worden, moeten we maar gaan zien. Wel is het fijn dat we nu in ieder geval iets minder vaak de oplader erbij hoeven te pakken. Wij zijn toch altijd alle draadjes en oplaadblokjes kwijt.

  4. Kleurenbonanza!

  Hoewel de Nintendo Switch zelf altijd grijs is gebleven, heeft Nintendo bij lancering wel een aantal verschillende kleuren Joy-Cons op de markt gebracht. Naast de standaard grijze en blauw-rode versie waren er ook een aantal speciale edities verkrijgbaar. Wat wij aan de lijst van Nintendo Switch specs kunnen toevoegen, is het feit dat de nieuwe console wat verschillende nieuwe kleurtjes zal gaan hebben.

  Bij release op 20 september zal de Switch Lite in het grijs, geel en turquoise beschikbaar zijn. Hiernaast komt er later dit jaar nog een exclusieve editie uit om de release van Pokémon Sword en Shield te vieren. Ook dat model ziet er heel strak uit!

  3. Bye Bye TV-modus

  Een van de dingen die de Nintendo Switch zo geweldig maakt, is dat je deze aan kan sluiten op je televisie. Zo kun je naadloos switchen (leuke grap trouwens) tussen het gamen op de wc, in de schuur of in de kruipruimte en lekker neerploffen op de bank en genieten van je favoriete games op het grote scherm.

  Met de nieuwe Nintendo Switch Lite zal dit switchen niet meer mogelijk zijn. De nieuwe console zal alleen maar in handheld-modus kunnen worden gebruikt. Nu hebben mensen die al een Switch hebben hier geen last van, maar als je zou willen overstappen op deze console kan het zomaar een minpuntje zijn, waardoor je deze aan je voorbij laat gaan.

  2. Hoe bedoel je geen afneembare Joy-Con?!

  Naast dat de Nintendo Switch Lite geen TV-modus meer ondersteunt, komt daar ook nog eens bij dat de Joy-Con controllers niet meer afneembaar zijn. Je kunt dus niet meer je console op de tafel zetten en achterover gaan leunen om van een afstandje te gaan gamen.

  Hiernaast heeft Nintendo ook afscheid genomen van de kickstand, waarmee je de Switch rechtop zou kunnen neerzetten. Wel logisch eigenlijk als je de Joy-Con er ook niet vanaf kunt halen. Als dat niet het geval was geweest, had je een console die je wel kunt neerzetten, maar waar je vervolgens nog steeds met je neus op moet zitten om wat te kunnen zien.

  1. Budget Switch?

  De Nintendo Switch Lite heeft zijn voor en nadelen ten opzichte van de originele Switch, maar een overstap naar een Nintendo console is nog nooit aantrekkelijker geweest, Vooral als je hoort hoe diep je in je portemonnee moet gaan duiken als je straks met zwetende handjes en knikkende knieën in de rij staat om er één aan te schaffen.

  Waar de verkoopprijs van de Nintendo Switch nog altijd boven de 300 euro ligt, ga je voor de Nintendo Switch Lite maar ongeveer 200 euro betalen. Een extreem lage prijs eigenlijk als je nagaat dat je bijna elke Switch-game erop kunt spelen. Neem die prijs nog wel met een korreltje zout, want een officiële verkoopprijs in Nederland is nog niet bekendgemaakt door Nintendo.

  Is de Nintendo Switch Lite de moeite waard na het lezen van de specs?

  Nu je alle specs hebt gelezen van de Nintendo Switch Lite is het aan jou om te besluiten of de console er een is die je aan je collectie wilt toevoegen. Of blijf je toch lekker bij het origineel? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.