Vijf toffe features van de Man of Medan release - Samen griezelen

  Het duurt niet lang meer tot Man of Medan wordt uitgebracht, aangezien deze tegen het einde van de zomer uit zal komen. Nu kun je overwegen om deze spookachtige game te bewaren tot de regenachtige dagen van de herfst, maar dankzij deze vijf toffe features denken wij dat je Man of Medan zo snel mogelijk in huis moet halen.

  Interactief samenspel

  Tijdens onze perstrip in Hamburg kwamen wij voor een grote verrassing te staan; deze interactieve horrorgame is beschikbaar in multiplayer. Zowel online als offline met je vrienden op de bank kan de game gespeeld worden. Dit is tot dusver nog geheim gehouden en daarom waren wij compleet verbijsterd. Niet alleen omdat het een verrassend element is, maar ook omdat deze ontzettend goed is uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat wij ontzettend uitkijken naar de release van Man of Medan.

  Hoe werken de multiplayer modi?

  In de online multiplayer modus speel je de game samen met een vriend. Hierbij zullen jullie soms samen moeten werken, maar kunnen jullie elkaar ook flink tegenwerken. In sommige delen van het spel verkeren jullie personages in dezelfde ruimte, maar soms zijn jullie op verschillende plekken zonder dat je weet wat de ander meemaakt. Dit maakt de game zeer interessant en soms ook wat mysterieus.

  De offline multiplayer werkt anders. Je kunt tot vijf spelers toevoegen aan de offline multiplayer. Hierbij kiest ieder een personage dat de speler zou willen besturen en kunnen de namen van de spelers worden ingevuld. De game zal vervolgens vertellen welke speler er aan de beurt is en tijdens het spelen geef je de controller door. Deze modus wordt dan ook “movie night mode” genoemd. Een iets andere wending van een filmavond, dus.

  Een spookachtige sfeer

  Man of Medan kent net als Until Dawn een zeer spookachtige sfeer. Toch bevat het spel ook momenten die wat lichter zijn van aard, waardoor je soms ook even je hart kunt laten rusten… of toch niet? Man of Medan gaat niet direct in actie, maar bouwt de spanning juist op. Dat is iets waar je van moet houden, maar als je van verhaalgedreven games houdt, is Man of Medan zeker een release waar je naar uit kunt kijken.

  Welke spoken komen voor in Man of Medan?

  Tijdens het spelen van de preview zijn we een verschrikkelijk monster tegengekomen; een kind. Wij hebben een hartverknettering gekregen van dit kind. Gelukkig is dat de bedoeling van een horrorgame. Verder konden wij zelf een spookverhaal vertellen en werd de spanning flink opgebouwd.

  Man of Medan speelt zich namelijk af op een boot. Dit maakt de game extreem spannend, want hoe ver wil/kun je wegrennen van afschuwelijke monsters wanneer je enkel en alleen water om je heen hebt? De oceaan is redelijk groot en eng, dus naar huis zwemmen lijkt ons geen goed idee. Bovendien houdt niemand van natte sokken. Wij hebben een aantal spoken al in het echt mogen ontmoeten tijdens ons verblijf in Hamburg, brrrr.

  De eerste game van een lange serie

  Man of Medan is geen losse game, maar onderdeel van en het eerste deel van de The Dark Pictures Anthology. Dit betekent dat er losse horrorverhalen zullen worden vertoond waar jij de leiding over zult nemen, maar toch zullen deze op twee manieren verbonden met elkaar zijn. Wij hebben met game regisseur Tom Heaton gesproken over deze details over de release van Man of Medan en een klein onderdeel van de The Dark Pictures Anthology.

  Op welke manieren staan de games met elkaar in verbinding?

  Ten eerste zullen er easter eggs te vinden zijn in de games, die verwijzen naar eerdere of latere games. De games spelen zich namelijk wel af in hetzelfde universum, maar vertellen ieder een eigen verhaal. Daarnaast zijn de games van Supermassive Games altijd redelijk goed te herkennen aan de stijl. Deze is vergelijkbaar met die van Until Dawn.

  Daarnaast worden de verhalen allemaal verteld door jou en nog een ander persoon; Pip Torrens. Deze acteur zal bij elke game een rol spelen als een soort curator, die helpt het verhaal te vertellen en zo nu en dan een aantal hints zou kunnen geven. Hopelijk zal hij niet zo gek doen als de psycholoog in Until Dawn.

  Keuzestress

  Elke keuze die je maakt telt, dat is een les die we al hebben kunnen leren in Until Dawn. Deze les zal zich wederom herhalen, net als in alle games van de The Dark Pictures Anthology. Kleine keuzes die je maakt kunnen leiden tot de dood van een personage. Dit zorgt ervoor dat je de game steeds weer opnieuw kunt blijven spelen, aangezien er steeds nieuwe ontdekkingen kunnen worden gedaan.

  Wat voor een keuzes moet je maken?

  In Man of Medan worden je keuzes iets duidelijker aangegeven; praat je met je hersenen of vanuit je hart? Met welke emotie wordt de opmerking gemaakt? Daarnaast zijn er nog zeer stressvolle keuzes die je in de hitte van het moment zult moeten maken. Vlucht je weg terwijl je je vrienden achterlaat, of hang je de held uit in een gevaarlijke situatie? Wij kijken er zeer naar uit om meer van deze keuzes te maken na de release van Man of Medan

  De “niet bewegen” functie is er niet meer. Dit is goed nieuws voor iedereen die beschikt over trillerige handjes tijdens spannende momenten. Deze is vervangen met een zenuwachtige hartmonitor die je zelf moet beheren, dus gelukkig zijn we nog niet helemaal van onze zenuwen af. Dit voegt namelijk wel een beetje charme toe aan de game.

  Een lust voor het oog

  Een van de features waar wij zeker naar uitkijken bij de release van Man of Medan zijn de prachtige graphics die ons te wachten staan. Tot nu toe kunnen wij de game namelijk alleen maar beschrijven als een grafisch prachtplaatje. Voor horrorfans zal dit wellicht een van de oogappels van 2019 worden. Wij kijken er dan ook naar uit om de volledige game in onze handen te krijgen om alle details te bekijken.

  Mensen met een oog voor detail kunnen ook zeker genieten van deze prachtige game. Er valt namelijk ontzettend veel te ontdekken in deze games, vooral wanneer de rest van de The Dark Pictures Anthology games volgen. Wij kunnen niet wachten om alle easter eggs te spotten en op jacht te gaan naar trophies.

  Wanneer is de Man of Medan release?

  Man of Medan zal uitkomen op 30 augustus 2019. We moeten dus nog heel even wachten totdat we deze game kunnen bemachtigen. In tegenstelling tot Until Dawn zal Man of Medan een multiplatform game zijn, speelbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  The Dark Pictures - Man of Medan

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.