Alle Nintendo Switch launch games op een rij!

  De Nintendo Switch laat niet lang meer op zich wachten. De nieuwe console van Nintendo ligt sinds vandaag in de winkels. Ook komen er negen Nintendo Switch launch games uit. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  9. World of Goo

  We trappen de lijst van Nintendo Switch launch games af met World of Goo. In World of Goo draait het spel om het creëren van structuren van olie-achtige bollen. Om bijvoorbeeld een gat tussen twee delen land te overbruggen, zul je naar de overkant moeten komen door een brug te bouwen van goo's.

  In deze puzzelgame zul je dus met een goo de weg naar het einde van een level moeten creëren. Bestaande uit vijf hoofdstukken die elk eigen levels hebben, ben je hier wel enkele uren zoet mee. World of Goo

  World of Goo kwam voor het eerst in 2008 op de markt. Naast de mobiele platformen kwam de game ook uit voor de PC en de Wii.

  Hoe veel de game zal kosten en/of de game alleen digitaal te verkrijgen is, is nog niet bekend.

  8. I am Setsuna

  Nummer acht in de lijst Nintendo Switch launch games: I am Setsuna. Na in 2016 al te zijn uitgekomen op andere platformen komt I Am Setsuna ook naar de Switch. De game is een authentieke Japanse RPG waarbij je op pad gaat met Setsuna. Zij bereidt zich voor op de ultieme opoffering om de mensen van haar land te beschermen.

  De sombere wereld waarin jij de weg moet vinden is vernietigd door monsters. Door de onstane terror in de samenleving moeten de monsters verslagen worden. Eén keer per generatie moet een kleine gemeenschap een kind opofferen om de monsters terug te dringen. Ditmaal wordt Setsuna op pad gestuurd.

  Door de game heen zal je crew uitbreiden met andere karakters die voor de nodige diepgang zorgen. Sterker nog, mede door de nieuwe leden van de groep zal Setsuna zich tijdens haar reis steeds meer zich afvragen of het doel wel helemaal pluis is.

  I am Setsuna kreeg in onze review een nette 7.

  7. Little Inferno

  Ook de puzzelgame Little Inferno is één van de Nintendo Switch launch games. In de wereld van deze game vriest het al jarenlang. Zo lang dat niemand weet hoe lang het al vriest. Jouw doel is om te overleven in deze bittere kou.

  Dat doe je door de open haard, waar de game zich bijna de gehele tijd afspeelt, aan te houden. Oftewel, het vuur moet blijven branden. Helaas zijn er geen grote voorraden houtblokken aanwezig die je er telkens op kunt gooien. Nee, je zult spullen moeten bestellen uit zeven catalogussen die jouw vuurtje aan moeten blijven wakkeren.

  Deze spullen zijn niet zomaar spullen. Het zijn de meest bizarre items die je op het vuur kunt gooien. Van dinosaurussen tot de maan, alles kan branden.

  Little Inferno is een oude Wii-titel die op 3 maart in een Switchjasje in de gamewinkels beschikbaar zal zijn.

  6. Skylanders: Imaginators

  Tot de Nintendo Switch launch games behoort ook Skylanders Imaginators. Een typische Skylanders-game waarbij je de controle kunt hebben over verschillende Skylanders. In de game neem je het op tegen, hoe kan het ook anders, de vijand Kaos.

  In de kleurrijke levels moet je het met jouw Skylanders Skyland beschermen tegen het gevaar. Dit doe je door vele kleinere vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Skylanders Imaginators kwam op 14 oktober 2016 al uit op andere platformen.

  Ben je benieuwd naar Skylanders? Lees dan onze review. Skylanders zal voor 50 euro te koop zijn, zowel digitaal als in de winkels.

  5. Human Resource Machine

  Nog een puzzelgame die tot één van de Nintendo Switch launch games behoort, Human Resource Machine. In deze game ben jij een medewerker van een enorm bedrijf en jouw baas geeft jou per level een opdracht.

  Deze puzzelopdracht kun je oplossen door jouw medewerker zo te programmeren dat het werk succesvol afkomt. Als je succesvol bent maak je namelijk kans op promotie en weer een jaar lang werkgelegenheid.

  De game is niet bedoeld voor alleen programmeurs, het programmeren is alleen puzzelen, zorg dat de blokken op de juiste plekken terechtkomen. Human Resource Machine kwam in 2015 uit voor PC en de Wii U.

  De prijs van Human Resource Machine is nog onbekend.

  4.Just Dance 2017

  Gooi je heupen op 3 maart maar los, want ook Just Dance 2017 is één van de Nintendo Switch launch games. Van Justin Bieber tot Britney Spears, op nummers van veel bekende popartiesten kan gedanst worden.

  In de game zul je de dansjes op het scherm nauwlettend moeten volgen en nadoen. Welke speler het beste de dansjes nadoet, wint. Voor de muziekliefhebbers die niet genoeg hebben aan de ‘normale’ lijst liedjes is er de optie om toegang te krijgen tot Just Dance Unlimited. Daar vind je nog meer nummers waarbij de voetjes van de vloer moeten.

  Is je interesse in Just Dance 2017 toegenomen? Lees dan onze review. Just Dance 2017 is voor 50 euro verkrijgbaar, zowel digitaal als fysiek.

  3. Super Bomberman R

  Super Bomberman R is één van de weinige originele Nintendo Switch launch games, de games hiervoor genoemd zijn al op andere platformen uitgekomen. Sinds de game in 1985 zijn entree deed komt Bomberman 32 jaar later naar de nieuwste console van Nintendo.

  De game mag dan wel (voorlopig) alleen naar de Switch komen, superorigineel kan de game niet worden, behalve de HD-graphics en 3D-levels. Het blijft Bomberman. De regels zijn hetzelfde, controleer Bomberman, plaats bommen en vecht het uit met je vijanden en rivalen.

  Super Bomberman R zal voor 50 euro in de winkels liggen. De game is ook digitaal verkrijgbaar.

  2. 1-2 Switch

  Een game die bestaat uit minigames, dat is 1-2 Switch in een notendop. Pak de Joy Con(trollers) maar en begin die koeien te melken.

  Bij deze partygame staat het plezier centraal, diepgang hoef je namelijk niet te verwachten. Het lijkt een combinatie van WiiSports en de minigames van Mario Party te worden. Je moet namelijk de beweging maken die een koeienmelker ook zou maken en je moet zien te winnen van je tegenstander.

  Een andere minigame is de shootout tussen twee cowboys. Jullie staan tegenover elkaar en moeten op een bepaald moment de controllers (pistolen) omhoog halen om te schieten. Wie dat als eerste en het beste doet, wint het gevecht.

  1-2 Switch zal uit 28 minigames bestaan en ligt 3 maart in de winkels. De game zal 50 euro kosten en is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar.

  1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Hét paradepaardje van de Nintendo Switch launch games, The Legend of Zelda Breath of the Wild. In het verhaal wordt Link wakker uit een diepe slaap. Een mysterieuze stem wijst hem de weg naar het verwoeste koninkrijk Hyrule. De veroorzaker van deze chaos is het Calamity Ganon, Link moet deze verslaan voordat het de wereld vernietigt.

  Op avontuur klim en klauter je de weg door de wereld. Je zult wapens vinden en moeten inzetten om vijanden te verslaan. Ontdek en verken kerkers om over sterkere wapens te beschikken en zo het kwaad te verslaan.

  De grote wereld van deze nieuwste Zeldagame is ongeveer 12 keer zo groot als die van The Twiligt Princess. Of de wereld ook beter gevuld is weten we nog niet, dat kun je later lezen in onze review van de game.

  De game is voor 60 euro verkrijgbaar, zowel fysiek als digitaal.

  I Am Setsuna

  Verkijgbaar vanaf 19 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.